Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВатерполоНајновије

Бреша прејака за Звезду

Ватерполисти Црвене звезде доживели су нови пораз у оквиру 3 кола ЛЕН Лиге шампона.

Бреша – Црвена звезда 7:2 (3:1, 2:0, 2:0, 0:1)

Бреша је оправдала улогу фаворита и савладала је нашу екипу која је поново показала доста слабости, нарочито у игри са играчем мање.

Бреша је већ у уводу меча стигла до гола. Перковић је искључен а стрелац за домаће био је Пиетро Пиљоли. Звезда је убрзо изједначила из петерца, Васић је био прецизан. У првој четвртини Звезда је зарадила још два искључења и домаћини су их зналачки искористили, и решили први период игре са 3:1 у своју корист. Стрелци су били Кристијан Прескјути и Алесандро Нора.

Друга четвртина је поново почела искључењем за нашу екипу. Муслим је то искористио и постигао четврти гол за Брешу. И већ тада је била осетна разлика на страни домаћина. До полувремена Звездина одбрана је још једном капитулирала и на паузу се отишло са резултатом 5:1.

Бреша и трећу четвртину отвара брзим голом, стрелац је био Валентино Гало. Средином четвртине поново је искључен Перковић и Бреша користи играча више, и Фиљоли доводи у вођство од 7:1. Звездини ватерполисти су углавном покушавали шутем из даљине да угрозе голмана Дел Луонга али без успеха.

Последњу четвртину на голу Звезде почео је Стефан Тодоровски. Овај период игре је био без великих узбуђења и шанси. Једино вредно помена је гол Вељка Танкосића. Након фаула над њим шутирао је из окрета и изненадио голмана Бреше. И на тај начин поставио коначан резултат 7:2. Звезда ће за прву победу морати да чека на нову прилику. Вечерас су били апсолутно без шанси против фаворизоване Бреше.

Судије: Ортега (Шпанија), Хенштел (Немачка). Искључења: Бреша 5, Црвена звезда 7. Петерци: Црвена звезда 1 (1).
БРЕША: Дел Луонго, Герато, К.Прешути 1, Фиљоли 2, Гало 1, Рицо 1, Муслим 1, Нора 1, Н.Прешути , Бертоли,Јановић, Вукчевић, Морети.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Краљ, Танкосић 1, Максимовић, Бурсаћ, Перковић, Васић 1, Битадзе, Милојевић, Илић, Поповић, Шулц, Радовић, Тодоровски.
Табела: Барселонета и Про Реко по 9 бодова, Бреша 7, Ференцварош и Егер по 6, Стеауа, Динамо и Црвена звезда без бодова.

Повезане вести

Leave a Comment