Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

СЛС: Дерби јесени на „Чаиру“

У 17. колу Супер лиге Србије у фудбалу на програму је дерби јесењег дела сезоне. На нишком „Чаиру“ састају се две првопласиране екипе у мечу који у много чему може да одреди даљи ток првенства.

Након репрезентативне паузе током које су наши фудбалери у комбинованом саставу рутински обезбедили пласман у четвртфинале националног купа, следи меч на терену на којем се никада није лако стизало до бодова. Посебно се то односи на актуелну сезону у којој Нишлије остварују резултате који су сигурно најбољи у последње три деценије. Предвођен некадашњим Звездиним „дететом“ Ненадом Лалатовићем, Раднички је у досадашњем току првенства претрпео само један пораз и то управо од нашег клуба 29. јула на стадиону „Рајко Митић“ када су црвено-бели головима Милана Родића и Ел Фарду Бена славили резултатом 2:0. У остатку шампионата са 11 победа и 37 освојених бодова Нишлије чврсто држе позицију „два“ на суперлигашкој табели.

О првенственим резултатима Црвене звезде све се зна. У 16 мечева остварено је 15 победа уз реми у вечитом дербију и самим тим јасно је да су црвено-бели фаворити. Тренер Милојевић поседује играчки кадар који може да одговори свим обавезама у националном шампионату, па чак и у ситуацији када је неколико важних играча повређено или тек излази из повреда.

Историјски гледано Црвена звезда и Раднички су одиграли 91 првенствени меч. Црвено-бели су остварили 57 победа, 19 мечева је завршено без победника, а Нишлије су се радовале 15 пута. Када је реч о првенственим дуелима на „Чаиру“ одиграна су 44 меча. Наши фудбалери су 18 пута славили, а по 13 мечева је завршено без победника и слављем домаћина. Гол коефицијент и у Нишу је на нашој страни и износи 175:71. Најубедљивију победу на „Чаиру“ Црвена звезда је остварила у оквиру Купа Србије и Црне Горе за сезону 2005/06. У полуфиналном дуелу 11. априла 2006. Звезда је савладала домаћина резултатом 5:0, а стрелци су били Такајуки Сузуки и Милан Пуровић по два гола, док је један постигао Душан Баста.

Као што је већ наведено тренер Милојевић има доста проблема у избору играча за предстојећи дерби сусрет. Капитен Вујадин Савић неће бити на располагању тренеру не само за дуел у Нишу, већ је под великим знаком питања и његов наступ у Напуљу у 5. колу групе „Ц“ Лиге шампиона. У нешто повољнијој ситуацији је Милан Павков, али готово сигурно ни он неће моћи да помогне саиграчима на терену на којем је фудбалски експлодирао. Ричмонд Боаћи излази из повреде и питање је колико и он може да тренутно пружи, а када се дода и да проблема имају и Филип Стојковић и Горан Чаушић јасно је да ситуација није ни мало ружичаста. На голу ће сигурно стајати Милан Борјан. Последњу линију одбране требали би да чине Гобељић, Дегенек, Бабић и Родић. У везном реду своја места би требали да заузму Ненад Крстичић и Бранко Јовичић, а не би било изненађење да стартер буде и Душан Јованчић који је такође имао проблема са повредом. На позицији офанзивног везног играча конкурише неколико играча, а много тога зависи од тактичких замисли тренера Милојевића. Наведену позицију може попунити Ебисилио, а у том случају Марко Марин би ишао на лево крило, док уколико Марин буде померен у средину везног реда, на лево крило иде Вељко Симић. Позицију десног крила попуниће Е Фарду Бен, док сам шпиц напада доноси нове главобоље. Најреалније опција је Никола Стојиљковић, али може се догодити и да Боаћи добије извесне минуте након дуже паузе због повреде.

Све у свему, очекује нас једна веома занимљива утакмица на „Чаиру“. Уколико би црвено-бели наставили са низом победа побегли би и екипи Радничког на двоцифрену бодовну разлику, а и поред чињенице да након овог сусрета има да се одигра још 20 првенствених дуела и да следи и подела бодова, Црвена звезда би већ у суботу увече могла да са много више реалности очекује нову шампионску титулу.

– Супер лига Србије, 17. коло:
Раднички Ниш : Црвена звезда
Стадион: „Чаир“ Ниш
Датум: Субота 24. новембар 2018. г.
Почетак: 19 часова
ТВ: Аренаспорт 1
Пројектовани састав: Борјан, Гобељић, Дегенек, Бабић, Родић, Јовичић (Јованчић), Крстичић, Ебисилио, Бен, Марин, Стојиљковић (Боаћи). Тренер: Владан Милојевић

Повезане вести

Leave a Comment