Moja Crvena Zvezda
Važne vestiВажноНајновијеОбавештењаФудбал

Добре партије Звездиних репрезентативаца

Завршена је још једна репрезентативна пауза, трећа по реду ове сезоне, и наши играчи до краја календарске године могу да се окрену само клупским обавезама.

Црвена звезда је дуелом осмине финала Купа Србије против ТСЦ-а из Бачке Тополе и победом од 4:1 започела циклус од осам утакмица за нешто више од 20 дана до краја полусезоне.

Тај дуел, због репрезентативних обавеза, пропустио је стандардни леви бек Милан Родић. Он је био позван у А селекцију Србије и против Црне Горе на стадиону „Рајко Митић“ није играо, док се против Литваније нашао у стартној поставио и одлично је одрадио посао у дресу националног тима, у тријумфу резултатом 4:1 за пласман у виши ранг Лиге нација.

Са друге стране, везиста Бранко Јовичић, други представник црвено-белих у табору Орлова, овај пут није добио минутажу.

Када је реч о младој репрезентацији, обавезе су имали голман Александар Станковић, Алекса Терзић и Дејан Јовељић. Наш талентовани чувар мреже бранио је у другом полувремену контролног меча са Црном Гором, против које су Терзић и Јовељић провели свих 90 минута на терену у минималном поразу.

Наш леви бек био је јунак дуела са Македонијом, пошто је уписао првенац и то довољан за победу резултатом 1:0, такође у пријатељском сусрету. Станковић је бранио прво полувреме, док је Јовеља шансу добио од 68. минута до ког је Терзић био у игри.

Милан Борјан је заједно са Милошем Дегенеком имао најдуже путовање током ове паузе. Сјајни голман бранио је за репрезентацију Канаде која је славила са 1:0 на гостовању селекцији Светог Китса и Невиса у оквиру КОНКАКАФ Лиге нација, и још једном потврдио да је у сјајној форми.

Дегенек је одиграо целу пријатељску утакмицу за Аустралију против Либана (3:0), док је претходно против Јужне Кореје остао на клупи и са овог далеког пута вратио се у четвртак рано ујутру.

И Ел Фарду Бен је бранио боје своје земље и опет био стрелац за Коморска Острва. Наш одлични крилни нападач био је стрелац водећег гола у тријумфу од 2:1, у 5. колу квалификација Купа афричких нација и има статус хероја у домовини. То му је био већ четврти погодак за репрезентацију у овом такмичењу.

Успех је остварила омладинска репрезентација Србије пласманом у елитну рунду квалификација за Европско првенство. За таленте рођене 2000. године голман Милош Гордић бранио је на сва три меча, против Казахстана, Северне Ирске и Пољске, против које је замењен у самом финишу и тако је дао значајан допринос.

Жељко Гаврић је против Казахстана играо до 83. минута, против Пољске је ушао у 72. а против Северне Ирске два минута пре краја. Радивој Босић је против Северне Ирске био на терену све до судијске надокнаде, а против Пољске је уписао свих 90 минута.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment