Moja Crvena Zvezda
ИнтервјуиФудбалФудбал

МЦЗ интервју : Душан Ђокић

Душан Ђокић
Душан Ђокић

Није га било после одласка из нашег клуба, ни у медијима. Навијачи га нису заборавили, памте сви његов гол Милану. Члан је последње генерације која нас је обрадовала титулом, дуплом круном. У његово време “комшије” су молиле за што мањи пораз. Крочио је свој фудбалски пут, а ми смо га нашли, да поразговарамо са њим и сетимо се лепших дана. Пут га је одвео у далеку Саудијску Арабију, Најран. Душан Ђокић, наша бивша деветка.

Са задовољством је Душан прихватио позив за интервју. Започели смо разговор, неизбежним питањем, коментар о тренутној ситуацији нашег клуба, да ли прати Звезду уопште, колико му време дозвољава, са Арабијског полуострва?

ДЂ : “Велики поздрав нашим навијачима. Пратим наравно, свих ових година. Није ми пријатно што већ дуго титула није на нашој “Маракани”,али се искрено надам да ће се брзо све то променити. Чујем са свих страна доста позитивног у вези Роберта Просинечког и његовог рада и сигуран сам да ће тај рад ускоро испливати, а ми славити дуго очекивану титулу.”

После Звезде, како је ишла каријера Душана Ђокића. Прво белгијски великан Клуб Бриж, затим позајмице на Кипар – Омонија, Румунија – Астра Плоешти, у Кину – Чонгинг Лифан, затим и трансфер у Пољску, Заглебје. Нигде се није пуно задржавао поред Брижа, каже да је задовољан сад на Арабијском полуострву. Свуда је био љубимац навијача, свуда је добродошао.

Нaвиjaчи Брижa и Зaглeбja тe нe зaбoрaвљajу. Oдaклe нoсиш нajлeпшe утискe?

Душан Ђокић у дресу Брижа
Душан Ђокић у дресу Брижа

ДЂ :  “Генерално могу да будем задовољан урађеним до сада у каријери, играјући у неколико различитих земаља ,у најбољим клубовима ( Звезда, Бриж, Омонија ). Сада сам у Саудијској Арабији, задовољан сам. За свако место и клуб ме вежу лепе успомене и што је најважније свуда сам оставио отворена врата за собом, тако да сам свуда добродошао. Међутим, једно је сигурно. “Маракана” је нешто посебно, нешто што остаје заувек у срцу. Делије су најбоље на свету! Од осталих издвојио бих Клуб Бриж. Велики клуб, 30.000 навијача на свакој утакмици, другачија култура, треба доживети. Прирасли су ми срцу. Кипрани су доста слични нама. Тренутно је фудбал на Кипру у успону. Пољаци су организовани до најситнијих детаља, сређен, добар фудбал. Кина је лепо искуство. “

Tрeнутнo си у Нajрaну, нeдaвнo си пoстигao и фeнoмeнaлaн првeнaц. Kako си сe уклoпиo, рeци нaм нeштo o нoвoм клубу?

ДЂ : “Зaдoвoљaн сaм. Рaди сe o мaњeм клубу у Aрaбиjи, кojи сe свake гoдинe бoриo зa oпстaнaк. Tрeнутнo смo у срeдини тaбeлe, нajприjaтниje изнeнaђeњe првeнствa. Игрaмo дoстa дoбрo и jeднa смo oд глaвних фудбaлских тeмa дo сaдa. Дoстa тoгa пoзитивнoг смo урaдили oд сeптeмбрa. Tрeнeр je мaкeдoнски стручњaк, Ђoкo Хaџиjeвски.”

Прати Црвену звезду Душан, али да ли је Црвена звезда после одласка пратила њега? Да ли си у контакту са неким од бивших саиграча?

ДЂ : “Са доста играча из моје генерације сам у контакту ,стално је иста тема – Звезда! Искрен да будем, нисам имао до сада никакав контакт из клуба за повратак ,али у фудбалу се никад не зна шта доноси јутро. Не желим да се намећем никоме, али за Звезду имам спреман одговор увек, то никад неће бити неизвесно. “

Душане, ти си члан последње генерације која је донела титулу где јој је место. Осим најдражих тренутака подизања трофеја, памте се и твоји голови. На првом месту онај против Милана, затим Војводини у финалу Купа, па у Новом Саду Кахриману за битну победу… Који је твој најдражи?

Гол против Милана
Гол против Милана

ДЂ : “Најдражи гол је сигурно против Милана. Али, једнако ми је драг и мој први гол у црвено -белом дресу у дванаестој секунди против Вождовца, клуба из којег сам прешао у Звезду.”

Бивши твој саиграч из више клубова, из Звезде такође, и кум је Александар Пантић. Где је он сад, његова каријера?

ДЂ : “Мој кум Александар је тренутно у Босни, у Рудару из Приједора. Био је у Омонији три године и годину дана у Алкију са Кипра.”

Осим кума Пантића, који су ти најомиљенији саиграчи, са ким си највише волео да играш?

ДЂ : “Осим Панте, издвојио бих Милијаша, Анђелковића и Жигића. Уживао сам да играм са Жигом у тандему!”

За крај нашег разговора, популарни Шанду Ђокић је имао и поруку за своје навијаче и посетиоце нашег сајта.

ДЂ : “Шта да кажем о Делијама, а да није већ речено или виђено. Једноставно су НАЈБОЉИ . Надам се да ће се ускоро опет славити титула на “Маракани”, на начин какав само Делије знају -јединствен и за памћење. Свако од нас ко је играо на “Маракани”, зна шта значи носити дрес Црвене звезде. То је велика част, привилегија и обавеза. Пратим и ваш сајт. Само напред, чим сте црвено-бели, значи да сте најбољи. Велики поздрав и хвала.”

Хвала теби, Душане. Све најбоље у даљој каријери и пуно успеха на Арабијском полуострву.

Погледајте феноменалан првенац Душана Ђокића у дресу Најрана!


Повезане вести

13 comments

LA[K]I нов 28, 2016 at 23:03

Sad igra u Smederevu u 3. ligi Srbije. Gledao sam ga jednom kad je gostovao mom lokalnom klubu sa Smederevom. I dalje je dobar, iako ima 36 godina.

Reply
Ryber Palunko дец 9, 2011 at 14:17

Čini mi se da nam je i oprostio neku lovu, koju smo mu dugovali. I to nešto govori.

Reply
Драган дец 9, 2011 at 14:33

Да, јесте.

Reply
Marko Djokic дец 9, 2011 at 09:27

BRAVO BATO!!! NAJBOLJI SI!!!

Reply
Luka дец 9, 2011 at 01:49

Стварно је одличан гол! Срећно Душане у наставку каријере.

Reply
bane дец 9, 2011 at 01:47

pa ima li kog igraca da ne pljujete???
Strasno… Njemu svak cast za sve sto je pruzio za Zvezdu… On je igrao srcem za Zvezdu bio je borben i pravo navijaci su znali to da cene i cene to jos uvek…. Hteo sam dok je bio u Zvezdi da kupim njegov dres, ali sam se posle odlucio za Marka Perovica bio mi je blizi po frizuri :D…

Reply
Jovan Milosavljevic дец 8, 2011 at 23:05

Bravo Dusane delije te nikada nece zaboraviti.Hvala za sve golove koje si postigao u crveno belom dresu.Bilo bi lepo da se vratis

Reply
Gorcilo дец 8, 2011 at 22:48

Nemogu da verujem ,covek lepo kaze da Zvezda ima naj vernije navijace ali uvek se nadju ljudi da svojim glupim komentarima to demantuju,Dusane hvala ti za sve one golove koje si postigao za nasu ZVEZDU i sve naj bolje u daljoj karijeri

Reply
delija rs дец 8, 2011 at 22:24

Nije sad neki ekstra igrač ali od Kaluđerovića je bolji 5 puta. Brz je i zna se naci u sansi i dati gol. Onda kada je igrao nisam ga nesto cijenio ali ko je sve igrao u napadu poslije njega sada bi bilo dobro da je on tu !

Reply
Kizami дец 8, 2011 at 21:36

U ALAAAAAAHHHHH ahahahaha 🙂

DUSANE SVE NAJBOLJE!! najvise bi zeleo da bane kod nas konkurencija u napadu nikad nije na odmet 🙂

Reply
Марко ЦЗБГ дец 8, 2011 at 21:32

Ђокићу хвала ти за све, али молим те немој да се вратиш 🙂 Поред голова, сећам се да се лицитирало са твојим годиштем јер изгледаш доста старије. Са друге стране, нема ништа од враћања играча јер они неће играти на свом нивоу а тиме се нашој деци узимају места у тиму. Једини за кога сам навијао да се врати био је Горан Друлић, а сада је то само НИКОЛА ЖИГИЋ и нико више.

Reply
Бошко дец 8, 2011 at 19:59

Најбоље је њега да доведемо

Reply
SARMA дец 8, 2011 at 22:46

Golgeter od rase i klase!

Reply

Leave a Comment