Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВечити дербиКошаркаНајновије

Хари Потер и црвено бели камен спотицања!

 

 

Партизан – Црвена звезда 71:77 (22:15, 19:23, 10:20, 20:19).

У деветом колу АБА јтд лиге, Црвена звезда је као гост савладала Партизан уз одличне партије Перпероглуа, Регланда и Цирбеса и остала једини непоражени тим на Јадрану.

У вечерашњем дербију тренери обеју екипа одлучили су да шансу укажу искуснијим играчима. У саставу Партизана после дужег времена нашао се Величковић док је значајну минутажу уместо Симанића, који није био ни у ростеру, добио Кешељ.
Звезда је боље започела утакмицу па је поенима Регланда и Перпероглуа повела са 7-0, да би Партизан почетне проблеме у позиционом нападу решење потражио пречицом. Тачније, у шуту за три поена који их је послужио поприлично и вратио на колосек. Најпре је Лендејл првих 9 поена за Партизан шутем за три 3/3 а потом му се придружио и мотивисани Јанковић са још две и Партизан одлепио на 17 -12. Звезда је у тим тренуцима имала озбиљних проблема, што дефанзивних што офанзивних. Ни Оџо ни Цирбес нису успевали да на време затворе шут својих директих ривала док је у нападу покушавано, помало непотребно, шутем за 3. Тек крајем прве четвртине успешно је спуштена лопта у рекет на Цирбеса који је некако успео да прекине серију Партизана па се на паузу отишло са 22-15. У наставку је виђена клацкалица у резултатском смислу, па је Партизан констатно водио са 5-9 поена предности. А онда се разиграо Пепероглу, тројке су погодили Фаје и Берон а Цирбес је наставио са добром игром па је полувреме завршено са подношљивих -3, односно 41-38 за Партизан.

Будући да су обе екипе прво полувреме одиграле у белој опреми што је отежавало праћење меча, Звезда је обукла црвену комбинацију и у наставку заиграла кошарку. Си је трећу четвртину отворио тројком за Партизан а онда је домаћина ударио најблаже речено брзи воз. Звезда је затворила све путеве ка кошу а у нападу стрпљивом игром погађала шутеве после доброг протока, лошег брањења пика Партизанових центара и икоришћења тзв. ливада које су наши центри стварали бековима па је разлика у финишу треће четвртине отишла на +10, сериојом од 16-3 за 54-44. Да ко од шута живи од шута и мре, осетили су играчи Партизана с обзиром да у наставку једва две тројке погодили.
Да је форма пролазна а класа вечна доказао је још једном одлични Перпероглу и био ударна песница наше екипе уз Цирбеса вечерас. Искусни Грк је одиграо савршену утакмицу и убацивши 25 поена уз 4/4 за 2 поена и 2/4 за три поена. Посебно је била важна тројка из угла када је отпочео нову серију Звезде и ућуткао ионако до тог тренутка замукле фракције навијача Партизан. Када је Регланд погодио још једну тројку за +15 било је јасно да је питање победника решено. До краја утакмице Партизан је успео да ублажи велику разлику Звезде на 77-71.

Ко је газда у граду и у лиги уопштено, наши кошаркаши су показали и вечерас. Уз одређене проблеме у првом полувремену где је Партизан успео да извуче наше центре из рекета добрим шутем и тиме узроковао проблеме у одбрани у наставку је стрпљивом игром у нападу и одговорном игром у одбрани на ауторитативан начин решено питање победника. Звезда је наставила победнички низ деветом узастопном победом а Партизан вероватно уз нови контигент појачања, као новогодишњи поклон Мијаиловића Тринкијерију, наставља грчевиту борбу за 4.место и плеј оф.

Београд – Дворана: Александар Николић. Гледалаца: *. Судије: Илија Белошевић, Милија Војиновић, Драган Поробић.

ПАРТИЗАН: Пејџ 12, Си 12, Маринковић 11, Гегић, Величковић 5, Пецарски, Гавриловић, Загорац, Јанковић 9, Лендејл 18, Гагић 2, Николић 2. Тренер: Андреа Тринкијери.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Регланд 19, Човић, Кешељ 2, Перпероглу 25, Ненадић 1, Лазић, Фаје 11, Берон 7, Добрић, Ристић, Цирбес 9, Оџо 3. Тренер: Милан Томић.

Повезане вести

11 comments

Gogi нов 25, 2018 at 14:16

Komentatori jadni da jadnije ne moze…Kaze covek Marinkovic ide na prodor i Faje je izbacio tu loptu u aut a Faje mu lupio bananu vratio ga na fabricka podesavanja…Onda kaze Si sutira za tri poena i kakva trojka…ovaj ne zaleteo sam se lopta je izasla iz kosa hahahaha…A tek ono ostalo 5 sekundi do kraja i stoka zna da nema sanse za pobedu i nece da tapsu loptu o parket iz postovanja da ne idu na kos nego ocajnicki jure preko celog terena da postignu poene,sad mi jos zalije sto na +17 nismo dodali gas i ponizili ih sa 30tak razlike sto stoka i zasluzuje…

Reply
RODJENI DELIJA нов 24, 2018 at 23:11

Cestitke nasim kosarkasima! Ovo nam je trebalo! Pojacanja obavezno, a kao veliki optimista prizeljkujem Teodosica, mislim da je sad ili nikad! Red,rad i disciplina i dace Bog titula Aba lige!!!!

Reply
krvavi zvezdas-DE нов 24, 2018 at 23:03

sto se mene tice Perperoglu ne mora više da postigne ni koš..samo neka se čuva za glodarcine da ih rastura

Reply
Josif нов 24, 2018 at 21:43

Честитке момцима на победи,најслаџа је у дербију.Мислим дасмо добили на искуство односно индивидуални квалитет Регланда и Перпероглуа уз максималну борбеност у другом делу.Следи двонедељна пауза за рекуперацију,размишљање дали је овај састав довољан или треба да доводимо још неког играча,Цирбес да смрша пар кгр јер је дебео и спор,са Оџом дасе ради јер сем снаге и висине кошаркашки је неписмен.Пуно тема за размишљање али ипак још једном честитке на победи.позз

Reply
temaklasica нов 24, 2018 at 19:34

Bravo,pre svega,za pristup zalaganje zelju,realno mi nismo nista posebno ove sezone,Ali danas je delovalo da smo za laznu instituciju GSW licno!Bravo!

Reply
Goran нов 24, 2018 at 19:20

Sta sam ja rekao na vestima o porazu odbojkasica pre neki dan,da ce da bude jos mnogo plakanja od strane grobara ove sezone sto se tice derbija samo treba sacekati do kraja sezone…Za lika sto se potpisao sa Kalio Gulic,koji je pitao jel’ ima neki derbi osim onih 6 u ragbiju gde nismo porazeni ove jeseni od grobara ja sam rekao ima i bice ih jos fudbal,kosarka muskarci,kosarka zene,vaterpolo a tek ce da placu grobinjosi jer nam dolaze u goste u fudbalu,u kosrci obadve konkurencije,u odbojci obadve konkurencije,u rukometu,u vaterpolu samo polako…Peperoglu brat unistio ih sa sve musavim navijacima ha,ha…

Reply
kalio gulić нов 26, 2018 at 08:51

izgleda da je moja opaska bila pravovremena!

Reply
Goran нов 27, 2018 at 01:28

Rekao sam ti ja druze,samo polako 🙂

Reply
Dragan нов 24, 2018 at 19:10

Kad se igra slabo – onda je kritika normalna. A kad se igra dobro – aplauz do neba! Perperoglu bio si sjajan.Kapa do zemlje

Reply
Hadži Dragan NBG нов 24, 2018 at 22:00

Gde su brate oni tvoji pajtosi kritičari? Kad se izgubi zapale tastaturu plačljivci,a sada? Bravo Čoviću,Tomiću i naravno igrači.

Reply
Dragan нов 24, 2018 at 23:01

Godine stizu btate Hadzija sa Istoka…Otud nepotrebni cinizam…a ja ti nemam pajtose ikakve na ovom sajtu…a svako ima pravo na mislljenje…Rekoh na misljenje, a ne neko klinacko zadevanje, spuštanje i slicno…Uzivaj u pobedi Hadzija…Pozz

Reply

Leave a Comment