Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

„Икс“ у Нишу – дерби оправдао очекивања

РАДНИЧКИ (Н) – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 2:2 (2:1)

У дерби 17. кола Суперлиге Србије, Црвена Звезда је, услед проблема са повредама и предстојећег меча Лиге шампиона против Наполија, ушла у комбинованом саставу. Пред меч на једном од најтежих гостовања у лиги, тренер Милојевић није могао да рачуна на повређене Стојковића, Савића, Павкова, Јованчића и Боаћија.

Са друге стране, не памти се када је екипа из Ниша имала бољи пласман након 16 кола, као што има ове сезоне (друго место). Стога, излишно је причати у каквој се форми налазила чета Ненада Лалатовића пред овај дуел, а када се на то дода да нису имали већих кадровских проблема (изостао је данас наш бивши играч, Саша Стојановић), те да су изашли у најјачем саставу – јасно је било да Звезду није чекао лак задатак. Временски услови су били нешто бољи него у претходних неколико мечева – 8 степени без падавина, док квалитет травнате подлоге није био баш на високом нивоу.

Па да кренемо редом:

У првих пет минута се јасно видела жеља оба тима за надигравањем, у самом старту је наметнут висок ритам, па смо већ у шестом минуту видели први ГОЛ, и то за наш тим. Центрирао је Хајдин с десне стране, у ваздуху су се борили Стојиљковић и Црномарковић, лопта се одбија до Крстичића који неометан са 5 метара искоса погађа даљи угао Ристићевог гола. На семафору је већ после шест минута стајало Раднички 0 – Црвена Звезда 1.

Након водећег гола београдских црвено-белих (вечерас плавих), ништа се битно није променило у приступу игри – Раднички је наставио са агресивном игром, док је Звезда тежила што бржој игри и брзом ослобађању од лопте.

Једине опасности по наш тим у уводних 15 минута биле су из прекида, које је сјајно изводио Никола Дринчић. Управо је такав један извео у 15. минуту, у скоку су били Родић и један од играча Радничког, лопта се одбила до Хаскића којем, баш као и Крстичићу у шестом минуту, није било тешко да из непосредне близине савлада Борјана. 1:1.

Иако су то биле једине прилике у првих 20 минута, већ тада смо видели два поготка, што је свакако испунило очекивања дербија кола.

У 22. минуту одличну асистенцију Бена није искористио Симић, који је слабо захватио лопту из обећавајуће ситуације. Његов ударац са 13-14 метара лако је зауставио чувар мреже домаћина.

У моментима када је темпо почео да опада, уследио је хладан туш за навијаче Црвене звезде. Одлична дубинска лопта Дринчића, Ранђеловић претрчава Хајдина, излази један на један са Борјаном и рутински решава ту ситуацију у корист свог тима. 2:1 за Нишлије у 26. минуту.

Тада смо већ могли да констатујемо да преовладава изузетно слаба коминикација наше задње линије. Раднички је из две прилике постигао два поготка, а стекао се утисак да су у оба случаја наши дефанзивци могли боље да одреагују.

У 35. минуту пожутео је Станковић због оштрог старта над Срнићем. Након тог прекида, Бен упућује идеалан центрашут, Хајдин се извио и захватио лопту главом, али је сјајно био постављен Ристић. Штета, била је ово добра прилика да изједначимо. У наставку је управо голман Ристић добио жути картон због протеста (тражио је прекршај непосредно после шута Хајдина).

До краја првог полувремена није било узбуђења, Звезда је имала више лопту у поседу, али без конкретног учинка. Очигледно су нам били потребни бољи завршни пасови и центрашутеви (неколико чистих позиција за пас и центаршут у последњој зони нисмо искористили на најбољи начин).

Увидео је Владан Милојевић да нешто не штима у игри нашег тима, па је на старту другог дела сусрета увео офанзивног играча – Немању Милића. На изненађење свих гледалаца, Милић је ушао уместо стрелца јединог гола за Звезду, Ненада Крстичића (стиче се утисак да је Звездин стратег одлучио да одмори Крстичића за меч са Наполијем и сачува га од евентуалних повреда) чиме је значајно на коцку стављен учинак везног реда. Формацијски и концептуално потпуна промена у односу на прво полувреме: иако не кристално јасно, личило је да су на крилима деловали Симић и Бен, друштво Стојиљковићу у самом шпицу бар привидно правио је Милић, док је нешто повученији био Срнић, и тиме постао парњак Гобељићу у везном реду (али нешто више оријентисан ка левој страни).

Огромну прилику за Раднички имали смо прилику да видимо у 50. минуту. Центаршут из „скраћеног корнера“ са десне стране, Црномарковић пребацује главом нашу одбрану, а Бондаренко са два метра погађа стативу малтене небрањеног Борјановог гола. Велика срећа!

У 53. минуту и трећи жути картон у редовима Радничког из Ниша. Због старта над Симићем и пресецањем контранапада, жути картон је добио Црномарковић.

У тим тренуцима видели смо огромну офанзиву наших играча, што је превише простора остављало Нишлијама за контранападе.

Гледали смо углавном битку на средини терена, без већих узбуђења, а домаћи су већ од 60. минута почели са одуговлачењем и излежавањима на терену.

У 65. минуту ГОЛ за 2:2 – Бен! Лопта је била упућена у шеснаестерац према Милићу, који се лавовски изборио и главом поред Црномарковића упослио тамнопутог нападача којем није било тешко да са шест метара матира голмана Радничког.

Од 68. минуту за екипу Радничког заиграо је Нома уместо Станисављевића.

Минут касније две измене: у редовима Радничког уместо Грбића на терену је био Никодијевић, док је у редовима нашег шампиона наступио и Ненад Милијаш који је у игру ушао уместо Симића. Уласком Никодијевића уместо Грбића, јасно је било да је Ненад Лалатовић желео да сачува бод (што је касније потврдила и огромна радост домаћих играча након последњег судијског звиждука).

У 72. минуту уместо повређеног Црномарковића, заиграо је капитен Нишлија, Александар Јовановић.

Наредних десетак минута борбе на средини припало је Нишлијама, који су били нешто конкретнији, па на крају и извели неколико везаних корнера у том периоду.

Дејан Јовељић шансу је добио у 83. минуту, уместо стрелца изједначујућег поготка – Ел Фарду Бена.

Видно незадовољни играчи и стручни штаб Црвене звезде били су у периоду од 83. до 88. минута појединим судијским одлукама. Узаврела је атмосфера на терену и трибинама у тим моментима, неколико пута је дошло и до кошкања. Као епилог свега тога пожутео је Срђан Бабић, незадовољан одлуком арбитра да му досуди прекршај у опасној зони. Дринчић је шутирао из слободног ударца, али је сјајно реаговао Милан Борјан, па су Нишлије морале да се задовоље само корнером.

У 90. минуту пропуштамо велику прилику да дођемо до победе. У срцу шеснаестерца лопту је примио Милић, извукао се из дуела са Панковим, шутирао са неких седам метара, али преко гола. Три минута је продужена утакмица, а играчи Радничког су чинили све како би спречили играње фудбала у тим тренуцима. Жути картон је добио Никодијевић.

Четири поготка, понека одлична прилика са обе стране, неизвесност и борба до самог краја, довољни су били да се апсолутно оправдају очекивања од дербија две првопласиране екипе на табели. Лако је после битке бити генерал, али гостовање изузетно опасном Радничком у Нишу (поред свих кадровских проблема), чини се, није била добра прилика за тактичке експерименте на средини терена, па се поједини навијачи с правом питају шта се дешава са Дејаном Мелегом и Лоренцом Ебисилиом.

Ипак, тек други реми Црвене звезде ове сезоне, без пораза, свакако не остављају простора за забринутост или оштрије критике. Сваки резултатски неуспех доноси нам нову лекцију, као и одређену дозу опреза пред наредне лигашке мечеве.

Ниш – Стадион Чаир. Судија: Новак Симовић. Помоћници: Дејан Петровић, Дарко Савовић. Жути картони: Станковић, Ристић, Црномарковић, Никодијевић (Раднички); Бабић (Црвена звезда) Црвени картони: – Стрелци: 0:1 Крстичић (6. минут); 1:1 Хаскић (15. минут); 2:1 Ранђеловић (26. минут); 2:2 Бен (65. минут)

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Хајдин, Дегенек, Бабић, Родић, Гобељић, Крстичић (од 46. Милић), Срнић, Симић (од 69. Милијаш), Бен (од 83. Јовељић), Стојиљковић. Тренер: Владан Милојевић.

РАДНИЧКИ: Ристић, Станковић, Панков, Црномарковић (од 72. Јовановић), Тодоровски, Бондаренко, Дринчић, Хаскић, Ранђеловић, Станисављевић (од 68. Нома), Грбић (од 69. Никодијевић). Тренер: Ненад Лалатовић.

 

Повезане вести

21 comments

Aca1989nbgd нов 25, 2018 at 10:48

Estella roja je Vuletic iz partizana, po nacinu pisanja se vidi da je on. Kao sto je I Juznosrbin glodarcina Koja samo gleda da likuje neuspehu Zvezde. Pa gospodo glodari, za razliku od vas mi igramo u LS, I to mozda u najjacoj grupi ikada…. Posle 4 kola I dalje smo u igri za prolaz dalje. I da nemamo nijedan bod opet bi bio ponosan I zahvalan momcima I Moliloju. Svaka cast ! Idemo zajedno u nove pobede,l….

Reply
Estrella Roja нов 25, 2018 at 13:50

Počeću da imam predrasude prema vama Novobeograđanima, hehe. Gde Vuletića izvuče? Paranoja je zahvatila očigledno pojedince među vama na portalu, pa u svima vidite neprijatelje i uzroke vaših, pretpostavljam, predosadnih života. Kada vaš klub pobedi normalno je da se radujete, a kada vam bude prva asocijacija da prozivate navijače, sve vreme likujući, koji sa pravom imaju kritičke poglede na određene anomalije u bilo kojim sekcijama sportskog društva, onda je vrag stvarno odneo šalu. To nije navijanje niti bodrenje kluba, to je obična pozerija u kojem preovlađuje mržnja. Time što ste navodno bili na pravoj strani prilikom pređašnjih poraza, tada ćuteći – dobijate veće pravo da se radujete sada kada se pobedi. Poput nedozrelih klinaca. Slobodno uživajte, želim vam puno takvih trenutaka pošto Zvezda pobeđuje, ako vam je Zvezda uopšte primarni cilj.

Reply
Hadži Dragan NBG нов 26, 2018 at 11:43

Vo..no danas te vraćaju u Lazu.Bićemo lišeni tvojih komentara do sledećeg vikenda,kad te opet puste na svež vazduh.

Reply
MILOS RANKOVIC нов 25, 2018 at 10:45

GLEDAJ SVOJA POSLA HADZI DRAGANE ILI KAKO VEC I TI STO NEZNAS DA CITAS POSLAO SAM KOMENTAR ZA KOSARKU I BOLJE CUTI

Reply
Hadži Dragan NBG нов 26, 2018 at 11:44

U Lazu isfrustrirani i tebe treba zajedno sa vo..inom sa Španskim nickom.

Reply
krvavi zvezdas-DE нов 24, 2018 at 23:07

zadovoljan sam sto nismo izgubili i što glodarčine neće biti drugi

Reply
Hadži Dragan NBG нов 24, 2018 at 22:07

Mi sa trećom postavom igramo nerešeno u Nišu.Ja sam zadovoljan,a vi koji niste,crknite od muke.Bravo Miloje,bravo Terza.

Reply
MILOS RANKOVIC нов 24, 2018 at 21:24

SVE MOGU DA RAZUMEM POVREDE UMOR PORODICNE PROBLEME ALI DA U NISU ODMARAS MARINA KOJI JE BIO NA KLUPI PODRZAVAM MILOJEVICA STO POSTO ALI OVA EKIPA HAJDINOM NA DESNOM BEKU GOBELJIC ZADNJI VEZNI SRNIC DANAS KAO DA JE ZALUTAO OVDE STA JE SA KAFUOM I EBISILIJOM NERAZUMEM TE ROTACIJE NIKAKO IGRAJU I ODJEDNOM MESEC DANA NEMA IH BABIC ODMAH GA PRODATI NA ZIMU NIJE ON ZA ZVEZDU

Reply
Доста је вас који глумите паметне фаце нов 24, 2018 at 21:29

Продаћемо одмах Бабића,а у тим ћемо тебе,Драгана,Естрељу,бићемо много јачи,ипак сте ви „мозгови“!!!

Reply
Estrella Roja нов 24, 2018 at 22:18

Menjajući nickove na tvoju žalost ne možeš promeniti svoju uskogrudost i glupost. To su večne kategorije.

Reply
Hadži Dragan NBG нов 24, 2018 at 22:51

Alo ti iz Laze,jesi izašao na vikend???

Reply
Estrella Roja нов 24, 2018 at 23:49

To je tvoj realni domet. Našao si kako se menja latinica u ćirilicu na tastaturi, dosta od tebe za narednih par godina.

Hadži Dragan NBG нов 26, 2018 at 11:45

Vo.lino iz Laze,ja se ne krijem iz nadimka na portalu kao ti.VO..NO

Josif нов 24, 2018 at 21:53

Дају ти минусе ови што фудбал и негледају.За Бабиќа само слепац невиди даје дечко лош,постављање лоше,један на један непостоји и пуно је киксева направио и вечерас,мислим да за 1 милион евра колко смо га платили дасно могли да наџемо бољег стопера.Штосе Срниќа тиче и ту си управу,дечко је ове године јако лош,дали се одражава то што нема континуитет незнам а за Марина можда га је сачувао за Наполи док неразумем што нема Ебесилиа и Кафуа,него се глупирамо са Хајдином на десном боку и Гобељу у везном реду.Реми и није нешто страшно,мирисало је на реми још пре меча али ајде идемо даље,мислим дасмо на добром путу.позз

Reply
Hadži Dragan NBG нов 24, 2018 at 22:10

Brate moj Makedonski,jeste nakaradna postava,ali i sa takvim timom uzesmo glavnom konkurentu za titulu bod.Opusti se i uživaj u najboljoj sezoni dvadesetak godina unazad.Pa zar sada da ih kritikujemo?

Reply
Hadži Dragan NBG нов 24, 2018 at 22:05

Što te nema Miloše Rankoviću na tekstu o košarci,tamo smo pobedili? Vi se mučenici lečite jedino na Zvezdinim neuspesima i pametujete,odnosno lečite svoje komplekse iz detinjstva.Jadni ste svi,a lepo vas je pobrojao ovaj što se potpisao sa – Dosta vas je koji glumite pametne face.Baš ste jadni,mnogo ste jadni.

Reply
Estrella Roja нов 24, 2018 at 22:23

Il’ si bos, il’ si novobeogradski lažni hadžija. Koliko ste puni frustriranosti kada svaku mogućnost polemičkog mišljenja vidite kao napad na uniformisanost. PSIHOLOGIJA STADA.

Reply
Hadži Dragan NBG нов 24, 2018 at 22:49

Javio si se bolesni,pustili te iz Laze.

Reply
Estrella Roja нов 24, 2018 at 23:52

Način tvog ophođenja prema kolegama navijačima je za posmatranje. Podsvest nekad čini zapanjujuće stvari ukazujući na surovu istinu.

Hadži Dragan NBG нов 26, 2018 at 11:46

Nisi ti nikakav Zvezdin navijač,ti si vo..ina iz Laze,kojeg povremeno puste na vikend.

Hadži Dragan NBG нов 24, 2018 at 22:52

Kako se bolesnik sam javi…

Reply

Leave a Comment