Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Победа рукометаша након драме у „Шумицама“

Рукометаши Црвене звезде у 9. колу Супер рукометне лиге Србије дочекали су екипу Новог Пазара и у веома узбудљивом сусрету остварили веома важну победу.

Црвена звезда : Нови Пазар 26:25 (13:14)

Тренер Ненад Перуничић је имао великих кадровских проблема и на овом мечу. Лаковић и Димић су због повреда ван строја, голман Љубеновић је одсуствовао због вируса, док је Херцеговац на утакмици против Обилића сломио нос, па ће мировати минимум наредне две недеље.

Утакмице црвено-белих веома су узбудљиве ове сезоне, што се показало и ове вечери у „Шумицама“. Интезиван меч, брз темпо, промене резултата, ефектни голови и на крају драма у финишу.

Звезда се два пута враћала из минуса и на крају заслужено изборила победу, чиме је оправдала изреку да срећа прати храбре.

Гости су први дошли до предности преко изданка Звездине школе, пивота Стефана Шапоњића (2:4), а Црвена звезда стрпљиво чекала своју шансу, која је стигла у 20.минуту. Серија од четири гола за +3 (12:9), да би до истека првих тридесет минута дошло до још једне промене резултата. Звезда је играла сигурно, једноставно, налазила једноставна решења, Иван Хорват је унео велику дозу енергије у Звездину игру, стварао вишак, Љубојевић био непогрешив са крила, али су стали црвено-бели и дозволили противнику да искористи грешке, па је серију од четири гола Пазараца искористио Шапоњић за 13:14 на крају првог полувремена.

И у уводним минута другог дела је настављена серија гостију, Славуљица и Шапоњић, тандем из панчевачког Динама, доносе највећу предност свом тиму – 13:16. Током већег дела другог полувремена нови суперлигаш је имао вођство, Звезда била принуђена да јури резултат, успевала да користи играча више, а у 45.минуту на сцену ступа херој утакмице, Стошљевић. Три везана гола за изједначење (21:21), затим опет Нови Пазар стиже до два гола предности, да Бугариновић и непогрешиви Стошљевић донели Звезди прву предност након скоро 30 минута игре – 25:24. Наивно су примили гол црвено-бели, Калтак је изнедначио, а Звезда имала последњи напад.

Нису успели да организују напад за победу изабраници Ненада Перуничића и чинило се да ће још једном ремизирати, али Стошљевић је држао кључеве победе у рукама. Остао је само да изведе деветерац након фаула, време је истекло, а Михајло Стошљевић погодио сам горњи угао гола Гемаљевића за четврту победу Црвене звезде – 26:25.

Велика борба, велика жеља ослабљене Црвене звезде да надокнаде губитак бода против Обилића се на крају исплатила.

Најефикаснији су били Љубојевић, Бугариновић и Стошљевић са по 5 голова, док је на другој страни Шапоњић постигао седам голова.

Дворана: Шумице. Гледалаца: 600. Судије: Милош Јеврић и Ђорше Јевтић (Лазаревац). Седмерци: Црвена звезда 1 (1), Нови Пазар 2 (1). Искључења: Црвена звезда 2, Нови Пазар 8 минута.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Чоловић, Пешић 2, Хорват 2, Лазић, М.Николић, Н.Николић 1, Туфегџић, Љубојевић 5, Бугариновић 5, Панић, Радисављевић, Поповић 2, Ђорђијевић 3, Рајичевић 1, Јовановић, Стошљевић 5. Тренер: Ненад Перуничић

– Табела Супер рукометне лиге Србије:
1. Динамо Панчево 18
2. Металопластика Шабац 15
3. Партизан Београд 13
4. Мокра Гора Зубин Поток 10
5. Нови Пазар 10
6. Црвена звезда Београд 10
7. Шамот 65 Аранђеловац 9
8. Обилић Београд 8
9. Спартак Војпут Суботица 6
10. Кикинда 5
11. Рудар Костолац 4
12. Слога Пожега 0

У нареном 10. колу СРЛС-а, Црвена звезда 1. децембра дочекује последњепласирану екипу Слоге из Пожеге.

(извор/фото: СД Црвена звезда)

Повезане вести

Leave a Comment