Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiАнализеВажноНајновијеОбавештењаФудбал

Позитиван учинак са Наполијем

На премијери у групној фази Лиге шампиона против Наполија, Црвена звезда је у гротлу Маракане освојила бод који ће остати уписан у клупској историји, а и други овосезонски сусрет са италијанским представником могао би да донесе значајан допринос богатој црвено-белој архиви.

Сусрет шампиона Србије и Наполија четврти је у богатој историји два клуба, а победник би коло пре краја обезбедио пролеће у Европи.

Први овосезонски меч актуелних ривала завршен је без погодака, па је Звезда такмичење почела са једним бодом, наговестивши да ће бити тврд орах респектабилним противницима.

Оба тима су на интернационалној позорници одиграла по три меча у међувремену, Наполи је остварио два ремија и победу, док су изабраници Владана Милојевића поред тријумфа над Ливерпулом забележили два пораза у гостима.

Пре септембарског ремија, клубови се нису сусретали 52 године, а из двомеча 1966. црвено-бели су изашли као победници.

Вољом жреба срели су се у првом колу Митропа купа, а славље српског представника у двомечу наговестила је победа Звезде резултатом 2:0 у првом дуелу, пред домаћом публиком. Стрелци погодака за наш клуб били су Остојић и Вратњан.

Упркос минималној победи (1:0) Наполија у реваншу, због бољег укупног резултата Црвена звезда се пласирала у друго коло. Управо тај степеник представљао је непремостиву препреку за наш клуб, па се у полуфинале пласирао Тренчин.

Занимљиво, године које су уследиле после сусрета у Митропа купу донеле су успех ривалима, па је Наполи у наредне три сезоне завршавао у самом врху Серије А, освајавши треће, четврто и друго место. Црвена звезда имала је још више успеха, те је већ наредне сезоне освојила престижни Куп, а потом и три узастопне титуле шампиона Југославије.

Кад се све резимира, сусрети са Наполијем до сад су се испостављали као историјски, а традиција ће се наставити у случају да Београђани у среду остану непоражени. Реми би донео први бод са гостујућих утакмица Звезде у елити, док би победа представљала још један историјски подвиг за памћење.

Извор:(ФК Црвена звезда)

Повезане вести

Leave a Comment