Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаНајновијеФудбал

ЛШ: Са Везува се види пролеће?

Фудбалери Црвене звезде у среду 28. новембра гостују у Напуљу у оквиру 5. кола групе „Ц“ УЕФА Лиге шампиона. Након тријумфа над Ливерпулом, црвено-бели су дошли у ситуацију да учине (не)могуће. У последња два сусрета групне фазе имају прилику да се чак нађу и у елиминационој фази елитног такмичења, али и поред присутне еуфорије, реалност мора да превлада.

На самом старту групног такмичења две екипе су се састале у Београду 18. септембра. Наполи је нападао, ређао шансе, али је мрежа Милана Борјана остала нетакнута и сусрет је окончан задовољавајућим резултатом – 0:0. У том сусрету екипа Владана Милојевића је наступила у следећем саставу: М. Борјан, Ф. Стојковић, В. Савић, М. Дегенек, М. Родић, Б. Јовичић (Д. Јованчић), Н. Крстичић, Г. Чаушић, Е. Ф. Бен, М. Марин (В. Симић), Р. Боаћи (М. Павков). Овога пута на стадиону „Сан Паоло“ наши фудбалери ће наступити у знатно измењеном саставу у односи на онај који је започео први дуел. Чак четири, а можда и пет стартера са тог меча због здравствених разлога неће моћи да се ставе на располагање тренеру Милојевићу и остаје да се види како ће се замене снаћи у гротлу напуљског стадиона, а можда управо и тај податак буде предност за црвено-беле, јер неко од „неочекиваних“ можда буде представљао и изненађење за тренера Анћелотија.

Екипа Карла Анћелотија у досадашњим мечевима Лиге шампиона остварила је један тријумф и три ремија и са шест освојених бодова тренутно држи челну позицију на табели групе „Ц“. У 2. колу савладали су екипу Ливерпула на свом терену минималним резултатом 1:0 голом у последњим тренуцима сусрета, а поред ремија у Београду, ремизирали су оба пута против ПСЖ-а. У Паризу је било 2:2, а на „Сан Паулу“ 1:1. Сви ови резултати показују да је једино Звездина одбрана остала несавладана у дуелу са Наполитанцима.

Као што је већ речено Владан Милојевић ће имати доста проблема да се одлучи за стартних једанаест. Капитен Савић, Стојковић, Чаушић и Боаћи неће ни отпутовати у Италију, а када се томе дода и податак да је неколицина фудбалера тек изашла из повреда јасно је колико је ситуација компликована. Последњу препреку домаћим нападачима сигурно ће представљати најбољи голман досадашње фазе Лиге шампиона Милан Борјан. Последњу линију тима сачињаваће Гобељић, Дегенек, Бабић и Родић. У креативном делу на средини терена своје место сигурно ће заузети Крстичић који није теже повређен на „Чаиру“ и који ће овога пута понети капитенску траку. Уз њега, на позицији задњег везног требало би да се нађу или Бранко Јовичић или Душан Јованчић, а коначну одлуку вероватно ће донети лекарски тим нашег клуба. На позицији офанзивног везног требао би да се нађе Ел Фарду Бен који је гледајући и квалификације најефикаснији играч црвено-белих у овосезонској Лиги шампиона. По крилима би требали да се нађу Славољуб Срнић и Марко Марин, док у самом шпицу напада постоји велика дилема. Јунак дуела са Ливерпулом Милан Павков тек је залечио незгодну повреду, док Никола Стојиљковић досадашњим играма није показао да у Лиги шампиона може донети потребну убојитост. Управо из свих наведених разлога, велико изненађење за Наполитанце може бити млади Дејан Јовељић који је на претходна четири меча Лиге шампиона У-19 био стрелац чак три поготка, а својом брзином у очекивано затворенијој формацији нашег тима може бити много кориснији од конкурената.

– Лига шампиона група „Ц“, 5. коло:
С.С.Ц. Наполи (ИТА) : ФК Црвена звезда (СРБ)
Судија: Хезус Хил Манзано (ШПА)
Стадион: „Сан Паоло“ (капацитет: 60.240)
Датум: Среда, 28. новембар 2018. г.
Почетак: 21 час
ТВ пренос: РТС 1
Пројектовани састав: М. Борјан, М. Гобељић, М. Дегенек, С. Бабић, М. Родић, Н. Крстичић, Д. Јованчић (Б. Јовичић), Е. Ф. Бен, С. Срнић, М. Марин, Д. Јовељић (М. Павков). Тренер: Владан Милојевић

– Табела групе „Ц“ Лиге шампиона:
1. С.С.Ц. Наполи (ИТА) 6
2. Ливерпул Ф.Ц. (ЕНГ) 6
3. ПСЖ Ф.Ц. (ФРА) 5
4. ФК Црвена звезда (СРБ) 4

Повезане вести

Leave a Comment