Moja Crvena Zvezda
FeaturedБлоговиВажноНајновијеОбавештењаФудбал

Стојиљковић напада Наполитанце

Вечерас је пред фудбалерима Црвене звезде нови спектакл у Лиги шампиона. Очекује их тежак и јако захтеван меч. Састав који је извојевао историјску победу против Ливерпула тренер Милојевић неће бити у могућности да поново изведе. Разлог је познат, повреде из тог историјског подвига су десетковале  екипу и Милојевић је пред новим великим изазовом и искушењем. У Београду су остали Стојковић, Савић Чаушић и Боаћи, а два главна јунака победе на Ливерпулом Милан Павков и Душан Јованчић су ровити и питање је у којој мери могу помоћи екипи у овакво захтевном мечу који очекује Црвену звезду у сусрету са Наполијем. Екипом која је у „групи смрти“ највише показала до сада.

Оно што је сигурно на голу ће бити Милан Борјан.

 Одбрана ће доживете значајне промене, део тима који ће дожевити највеће оптерећење вечерас. Место Филипа Стојковића очекује се да заузме Гобељић, а Вујадина Савића требало би да замени Бабић. Дегенек и Родић заузимају своје стандарне позиције. Тако да се очекује да задњу линију и главни одбрамбени бедем испред Борјана чине у линији: Гобељић, Дегенек, Бабић, Родић.

Срце тима би требало бити скоро исто као и у мечу са Ливерпулом. Уместо ровитог Јованчића очекује се да почне Бранко Јовичић. Тако да на средини терене дествују Крстичић и Јовичић а испред њих Бен. По крилима би Марин и Срнић требало да заузму позиције. С’тим што би Марин и Бен мењали позиције током меча и тако покушали унети пометњу у редове противника.Средина терена: Јовичић, Крстичић, Бен, Срнић, Марин. 

Тренер Милојевић је највише мука имао око избора нападача. Милан Павков се успео опоравити и кренуо је са екипом, али је упитно у којој мери може помоћи. Док је Ричмонд Боаћи остао у Београду. У састав је уврштен и млади Јовељић, али се ипак не очекује да он почне. Борба са италијанским штоперима Кулибалијем и Албијолом би за њега био превелики залогај у овом тренутку. Тако да је скоро извесно да ће Никола Стојиљковић бити у врху напада. Стојиљковић је у досадашњем делу сезоне био у сенци, што због повреда што због лоше форме. Вечерас има прилику да покаже зашто је тренер Милојевић инсистирао баш на његовом довођењу у клуб.

У слачају да резултат и игра не буду на потребном нивоу, играчи попут Ебисилија и Симића су спремни да са клупе допринесу промени ритма и тока утакмице.

Да ли су ови момци спремни да изазову ерупцију подну Везува и да направе још један историјски подвиг остаје нам да видимо? Оно што је сигурно да на ово тешко гостовање иду са много већим оптимизмом и вером у себе. Несумњамо да ће оставити срце на терену. Нека још једном буде што не може бити и нека се Европа још једном диви новом подвигу  црвено-белих јунака.

Срећно!!!

Повезане вести

Leave a Comment