Večeras je pred fudbalerima Crvene zvezde novi spektakl u Ligi šampiona. Očekuje ih težak i jako zahtevan meč. Sastav koji je izvojevao istorijsku pobedu protiv Liverpula trener Milojević neće biti u mogućnosti da ponovo izvede. Razlog je poznat, povrede iz tog istorijskog podviga su desetkovale  ekipu i Milojević je pred novim velikim izazovom i iskušenjem. U Beogradu su ostali Stojković, Savić Čaušić i Boaći, a dva glavna junaka pobede na Liverpulom Milan Pavkov i Dušan Jovančić su roviti i pitanje je u kojoj meri mogu pomoći ekipi u ovakvo zahtevnom meču koji očekuje Crvenu zvezdu u susretu sa Napolijem. Ekipom koja je u „grupi smrti“ najviše pokazala do sada.

Ono što je sigurno na golu će biti Milan Borjan.

 Odbrana će doživete značajne promene, deo tima koji će doževiti najveće opterećenje večeras. Mesto Filipa Stojkovića očekuje se da zauzme Gobeljić, a Vujadina Savića trebalo bi da zameni Babić. Degenek i Rodić zauzimaju svoje standarne pozicije. Tako da se očekuje da zadnju liniju i glavni odbrambeni bedem ispred Borjana čine u liniji: Gobeljić, Degenek, Babić, Rodić.

Srce tima bi trebalo biti skoro isto kao i u meču sa Liverpulom. Umesto rovitog Jovančića očekuje se da počne Branko Jovičić. Tako da na sredini terene destvuju Krstičić i Jovičić a ispred njih Ben. Po krilima bi Marin i Srnić trebalo da zauzmu pozicije. S’tim što bi Marin i Ben menjali pozicije tokom meča i tako pokušali uneti pometnju u redove protivnika.Sredina terena: Jovičić, Krstičić, Ben, Srnić, Marin. 

Trener Milojević je najviše muka imao oko izbora napadača. Milan Pavkov se uspeo oporaviti i krenuo je sa ekipom, ali je upitno u kojoj meri može pomoći. Dok je Ričmond Boaći ostao u Beogradu. U sastav je uvršten i mladi Joveljić, ali se ipak ne očekuje da on počne. Borba sa italijanskim štoperima Kulibalijem i Albijolom bi za njega bio preveliki zalogaj u ovom trenutku. Tako da je skoro izvesno da će Nikola Stojiljković biti u vrhu napada. Stojiljković je u dosadašnjem delu sezone bio u senci, što zbog povreda što zbog loše forme. Večeras ima priliku da pokaže zašto je trener Milojević insistirao baš na njegovom dovođenju u klub.

U slačaju da rezultat i igra ne budu na potrebnom nivou, igrači poput Ebisilija i Simića su spremni da sa klupe doprinesu promeni ritma i toka utakmice.

Da li su ovi momci spremni da izazovu erupciju podnu Vezuva i da naprave još jedan istorijski podvig ostaje nam da vidimo? Ono što je sigurno da na ovo teško gostovanje idu sa mnogo većim optimizmom i verom u sebe. Nesumnjamo da će ostaviti srce na terenu. Neka još jednom bude što ne može biti i neka se Evropa još jednom divi novom podvigu  crveno-belih junaka.

Srećno!!!

Komentari

avatar
  Subscribe  
Obavesti me o