Moja Crvena Zvezda
Važne vestiВажноКошаркаНајновијеОбавештења

АБА (У19) – Јуниори отпутовали у Задар

Јуниорска екипа Црвене звезде (играчи до 19 година) отпутовала је у среду у Задар на квалификациони турнир АБА лиге. За место на завршном турниру такмичиће се са екипама Олимпије, Партизана, Будућности, Цибоне и домаћина Задра.

Кошаркаши Црвене звезде мтс (играчи до 19 година) отпутовали су у среду у јутарњим часовима аутобусом у Задар, где ће од четвртка до недеље учествовати на квалификационом турниру АБА лиге У19.

Црвено-бели који су у фебруару поражени у финалу првог завршиног турнира у Лакташима, овога пута имају врло тежак задатак да се домогну новог завршног турнира пошто ће се у Задру током три дана борити за пласман међу најбоља два тима којима ће бити обезбеђен пласман на завршни турнир.

У Групи Б, у дворани „Крешимир Ћосић“ у Задру, играће поред црвено-белих и Будућност, Цибона, Партизан НИС, Петрол Олимпија и Задар.

Пред пут у Задар, тренер КК Црвена звезда мтс Бојан Ђерић изнео је своја очекивања од овог изузетно јаког турнира:

Налазимо се у групи у којој су изузетно талентоване екипе. Са завршног турнира у Лакташима из „наше“ овосезонске квалификационе групе налази се екипа Будућности, екипа Партизана има велике амбиције, у екипи Цибоне налази се већина репрезентативаца Хрватске, љубљанска Олимпија има јако талентовану генерацију, док ће Задар играти пред својим навијачима… Овај турнир је за нас јако важан из више разлога, и резутатски и као део припрема за квалификациони турнир јуниорске Евролиге. Познато је да је клупско опредељење да ове турнире играмо, и да нам је тим састављен од играча који су по годину, две млађи од својих вршњака. Међутим, никада нисмо бежали од резултатских циљева и желимо пласман на завршни турнир. Сви играчи су спремни, и потпуно спремни дочекујемо утакмице у Задру – рекао је тренер црвено-белих.

Распоред утакмица јуниора Црвене звезде мтс у Задру:

Четвртак: Црвена звезда мтс – Будућност (11.45)
Црвена звезда мтс – Задар (20.15)

Петак: Црвена звезда мтс – Партизан НИС (18)
Субота: Црвена звезда мтс – Цибона (11.45)
Недеља: Црвена звезда мтс – Петрол Олимпија (12.45)

Друга група А игра се у Бару, а у црногорској дворани „Тополица“, такмичиће се јуниори Цедевите, Игокее, Крке, Меге и Морнара.

По две екипе са оба турнира избориће учешће на Фајнал-фору, који ће тек бити заказан, чији ће термин и домаћин бити одређени накнадно.

Све утакмице У-19 регионалног првенства биће директно преношене на YоуТубе каналу АБА лиге.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment