Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Лукманов дрил за форму црвено-белих

Пет првотимаца Црвене звезде мтс је задужило дрес репрезетнације, а остатак тима вредно ради под надзором кондиционог тренера Александра Лукмана у циљу подизања форме пред наредне изазове.

ФИБА прозор проузроковао је готово двонедељну паузу коју су кошаркаши Црвене звезде мтс дочекали у одличном расположењу. Последња такмичарска утакмица пре паузе била је ’’вечити дерби’’ где су црвено-бели оставили сјајан утисак и тријумфовали резултатом 77:71.

Међутим, дужи одмор није у служби великих резултата и тим се води и стручни штаб црвено-белих. Пет репрезентативаца Црвене звезде је на одсуству, али остатак тима вредно ради под будним надзором кондиционог тренера Александра Лукмана. Како је и сам Лукман истакао, задатак је поновно подизање форме играча и акценат је на базичним деловима, а циљ да такмичарски аспект не испашта. У служби тога Црвена звезда мтс ће у међувремену одиграти и две припремне утакмице.

Пауза нас је стигла у позитивном расположењу. Неки кажу да ФИБА прозори нису пожељни, али ја као тренер могу да кажем да ми одговара из тренажног аспекта. Форма након припремног периода може да се одржва два, до два и по месеца и она после спонтано пада. Овакав један простор од две недеље нам омогућава да побољшамо форму, а да при том не излазимо из такмичарског аспекта, односно да не буде са карактеристикама припремног периода – истакао је кондициони тренер црвено-белих Александар Лукман, а потом додао:

Имамо пет играча који су са репрезентацијом и они настављају да тренирају колико год могу кроз такмичарске утакмице по програму који су имали у клубовима, тако да се надам да неће бити ’’минуса’’ због тога. Имаћемо две пријатељске утакмице па зато нећемо изгубити такмичарски континуитет – рекао је Лукман.

Комплетну изјаву Александра Лукмана, као и секвенце са тренинга првотимаца Црвене звезде можете пронаћи на званичном Јутјуб каналу КК Црвена звезда мтс:

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment