Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВатерполоНајновијеРегионална лига

А1 лига: Звезда гостује у Котору

Ватерполисти Црвене звезде у оквиру 7. кола регионалне А1 лиге гостују у Котору екипи Приморца.

Пулени тренера Дејана Савића на старту такмичења забележили су серију од четири пораза која је прекинута ремијем у вечитом дербију, да би претходног викенда остварили и први тријумф савладавши на дорћолском базену „Милан Гале Мушкатировић“ екипу сплитског ПОШК-а. Са та четири освојена бода црвено-бели су побегли са дна табеле прескочивши управо екипе Партизана и ПОШК-а.

Будући ривал, екипа Приморца налази се на табели једну позицију испред нашег клуба. Остварили су у претходних шест мечева две победе и четири пораза. Которани су били бољи од Партизана (14:10) и ПОШК-а (20:11), док су неуспехе доживели у дуелима са Јадраном из Херцег Новог (7:13), Јадраном из Сплита (10:12), сплитским Морнаром (6:8) и Шапцем (10:12).

Од распада државне заједнице Србија и Црна Гора две екипе су се састале само четири пута. Црвена звезда је славила у два меча, док су по један сусрет окончани без победника и слављем Которана. Црвена звезда је у сезони 2014/15 славила у Београду резултатом 17:10, док је у Котору било 11:7 за наш тим. У сезони 2016/17 две екипе су играле у оквиру регионалне А2 лиге. Которани су на свом базену славили са 8:5, док је у Београду било нерешено 7:7.

Видећемо да ли ће наши ватерполисти успети да се из из Котора врате са бодовима што би свакако био велики корак ка средини табеле регионалног такмичења.

– Регионална А1 лига, 7. коло:
ВК Приморац Котор : БВК Црвена звезда
Базен: „Никша Бућин“
Датум: Петак, 30. новембар 2018. г.
Почетак: 20:15 часова
ТВ Пренос: ТВ Аренаспорт

Повезане вести

Leave a Comment