Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеОбавештења

Председник Човић о наставку сарадње са фирмом Тиквеш, актуелним темама и наставку сезоне

КК Црвена звезда мтс и угледна компанија „Тиквеш“ потписали уговор о наставку сарадње. Уговор потписали председник црвено-белих Небојша Човић и генерални директор компаније „Тиквеш“ Радош Вукићевић. Том приликом су изјавили:

Радош Вукићевић, генерални директор компаније Тиквеш:

Част нам је да и ове године будемо подршка легендарном кошаркашком клубу Црвена звезда. Амбиције нам се поклапају да будемо регионални лидер и европски првак.. Желим да Звезда освоји домаће првенство, АБА лигу и да прође у другу фазу Еврокупа. Волимо да се дружимо са шамопионима и зато смо ту..

Небојша Човић, председник КК Црвена звезда мтс:

Прошле године смо захваљујући СД Црвена звезда почели вишегодишњу стратешку сарадњу, базирану на два клуба, ФК и КК Црвена звезда. Та синергија наших брендова треба да има обострану корист, ми је имамо и захваљујем се компанији „Тиквеш“ на сарадњи. На нама је да понашањем и резултатима оправдамо то поверење и да на нашим и вашим пољима будемо најбољи. О компанији не би требало да говорим много, мислим да је један од најбољих у својој области у којима делују.

Након потписивања уговора осврнуо се и говорио о осталим актуелним догађајима, рекао је да је задовољан резултатима ове сезоне, после перфектног скора у АБА лиги (9-0) и половичног у Еврокупу (4-4), као и да не постоји било какав разлог за нервозу или еуфорију.

– Задовољан сам шта смо урадили до сада. Задовољан сам и АБА лигом и Еврокупом. Без великих нервоза, без неке еуфорије

Он  је додао да неће бити промена у играчком кадру и да играче не дели на домаће и стране.

– Не играју добро само странци, већ и домаћи кошаркаши. Неко их је назвао статистичком грешком, што није тачно. Звезда је клуб са 15 играча, небитно је ко је странац, циљеви су важни. Погледајте колико Турака има у Фенербахчеу, Немаца у Бајерну, Шпанаца у Реалу? То је професионални спорт и глобализација.

Председник Човић  није искључио могућност да се Евролига прошири и на 20 тимова, па и да АБА лига добије додатно место, након што су специјалне позивнице добили Асвел и Бајерн.

– Одлука око Асвела и Бајерна је очекивана, финансијске могућности им премашују 20 милиона евра. Озбиљни су клубови… Ипак, наш регион је запостављен, потребан је већи степен одговорности, а мањи примитивизма. Наши клубови морају да достигну 60, 70 одсто буџета клубова који имају до 15 милиона буџет.

Причао је и о преговорима  са садашњим тренером Партизана Андреом Тринкијеријем.

– Нисам се видео са Тринкијеријем, добар је тренер…. Има доста посла и разумем да нема времена. Током лета смо причали са њим, нема шта да се спекулише и нисмо се договорили. Он је сад тренер другог клуба, пустимо га да ради. Што се мене тиче, није моја брига“.

На питање како је видео вечити дерби, Човић је одговорио „Супер, победили смо“.

О младим играчима је рекао следеће.

Нема куће без темеља. Не може да се ради без базе. Радују ме успеси наших јуниора, који су на старту АБА лиге победили са 35 поена разлике Будућност, а онда у чувеној и пуној хали Јазине, против домаћег Задра, исто победили, са +18. Добро. Није важно код њих да се стално побеђује, важно је да правимо пресеке, из месеца у месец, из сезоне у сезону. Они технички, тактички и кошаркашки – глобално напредују. То ми је важно, тако се и формирају играчи. А нека направе и добар резултат, од Звезде се увек очекује да буде прва, наравно. Ја то нисам увео, али мислим да је то добар приступ. Наши играчи сви играју под притиском, а онај ко не може да носи да игра под притиском, и не може да игра у Звезди. Од малена мора да се учи.

Упитан је поново и око навијача.

Ја не примећујем недостатак навијача. Не могу да вам помогнем да вам то буде тема. „sorry“. Не могу да вам помогнем. Врло смо задовољни посетама на нашим утакмицама. И односом са нашим навијачима – закључио је Небојша Човић. 

Повезане вести

1 comment

Јосиф нов 30, 2018 at 16:34

Честитке македонској винарији Тиквеш на развијање партнерства са ККЦЗВ.Штосе тиче „навијача“који бојкотују КК јасно је зашто то раде,зато што Човке неда пара јер пара нема као што је било.Прво је изговор био да небојкотују КК због играња аба лиге веч дасу љути што их предходна управа није заштитила незнам због наводно неких репресалија од стране полиције на фајнал фору против Задра пре 10-так година,после су подржавали Човиќа да преузме клуб али је клуб преузео Вучичевиќ из Кокте“пасу и њега бојкотовали,пасу као бојкотовали аба лигу ал нису домаќу и европу али су и тамо долазили само на дербије док су у европи долазили редовно,пасу прошле сезоне отишли због „балије који није братија“Омиќа пасу ове дошли против Галате због малог „јагоде(бог даму душу прости)па их опет нема иако је „балија“отишо.Једноставно бих поменуо једну песму „куд идијота“чији је наслов био „МИСМО ОВДЕ САМО ЗБОГ ПАРА“.Позз

Reply

Leave a Comment