Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноИнтервјуиНајновијеФудбал

Јовељић – Част и обавеза

Дејан Јовељић је уласком у игру против Наполија направио нови корак ка висинама којима стреми бриљантним играма, а неустрашиво издање младог центарфора, осим што је обрадовало звездашку јавност, потврдило је да шампион Србије добија наследника сјајних нападача који су кроз историју клуба стасавали у Љутице Богдана.

По повратку са Апенинског полуострва, деветнаестогодишњи центарфор рођен у Бијељини, није скривао задовољство.

-Улазак у игру на стадиону „Сан Паоло“ представљао је веома емотиван тренутак. Добио сам шансу да играм у највећем могућем такмичењу, против неких од најбољих играча света и то у дресу вољеног клуба, у којем сам градио фудбалски пут од петлића. Указана прилика велика је част и обавеза, а моје је да наставим да се трудим и радим како бих и убудуће добијао минуте у Лиги шампиона – рекао је Јовељић.

Неустрашива игра, самопоуздање и доза спортске дрскости која је одушевила све Звездине присталице, потврдила је зрелост стрелца 12 погодака у четири такмичења за највећа фудбалска искушења.

– Нисам имао страх, није било разлога. Свестан сам да свако ко уђе у игру мора да пружи максимум и тако сам се понашао. Кад ми је саопштена одлука да ћу бити са првим тимом, нисам знао да ли ћу уопште бити у протоколу јер нас је 20 путовало, али сам претпостављао да ћу макар бити на клупи. Изненадио сам се што сам прилично рано добио шансу, драго ми је због значајне минутаже. Захваљујем се шефу и стручном штабу што су ми указали прилику, усрећили су мене али и све звездаше који су се искрено обрадовали због мог дебија и упутили ми сијасет честитки.

Јовељић је списку такмичења у којем је носио дрес Звезде дописао и најелитније. Дебитантски меч, ипак, није донео младом центарфору погодак и на петом фронту.

– Нисам играо само Лигу Европе, али се надам да и нећу никад. Мотив да се и у елитном такмичењу упишем у листу стрелаца је огроман, остаје ми прилика да то учиним против Пари Сен Жермена. Успео сам да затресем мрежу Француза, али у омладинској конкуренцији, неће бити лако учинити исто у првом тиму. Није немогуће, али и да се не догоди у децембру – има времена.

Упркос важном кораку који је начинио, млади нападач мисли је већ усмерио ка Вождовцу и суперлигашкој утакмици заказаној за недељу од 18 часова на стадиону „Рајко Митић“.

– Са нестрпљењем ишчекујем наредне утакмице. Фудбал изискује непрестано доказивање и већ смо фокусирани на недељу. Жеља нам је да против Вождовца упишемо три бода, оставимо што бољи утисак и наравно почнемо нови низ победа који ће трајати до краја полусезоне – истакао је Јовељић.

Извор:(ФК Црвена звезда)

Повезане вести

Leave a Comment