Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОбавештењаФудбал

Милојевић – Дођите на Маракану(видео)

Тренер фудбалера Црвене звезде Владан Милојевић рекао је пред утакмицу са Вождовцем, у оквиру 18. кола Суперлиге Србије, како га радује све боље здравствено стање у екипи и позива навијаче да их подрже у што већем броју.

– Очекује нас добра утакмица са противником који је годинама у самом врху нашег фудбала. Позиција на табели не приказује праву снагу и вредност Вождовца. То је екипа са доста искусних играча и повратника из иностранства, уз препознатљиву филозофију игре. Вождовац је стабилан суперлигаш који треба да се нађе међу осам екипа за плеј-оф и верујем да ће тако и бити. У питању је респектабилан клуб чији су принципи у игри унапређени доласком тренера Драгана Аничића, а нашег играча Андрију Луковића могу да окарактеришем као носиоца игре – рекао је Милојевић.

Црвено-бели ће Вождовац дочекати у недељу од 18 часова на стадиону „Рајко Митић“.

– Стално понављам да нам је приоритет домаће првенство. Остале су још две недеље до краја полусезоне и чекају нас јако тешки изазови. Што се тиче кадровског стања, Душан Јованчић и Милан Павков могу да конкуришу за састав, а опоравак осталих повређених играча добро напредује и то је радосна вест за мене. Очекујем их све на окупу у наредним данима. Неколико њих излази из повреда, почели су са тренинзима, само је питање да ли је време да почну да играју од почетка или да уђу са клупе.

Звезду после дуела са Вождовцем очекује гостовању Спартаку у Суботици у среду, па за викенд нови суперлигашки дуел и затим крај групне фазе Лиге шампиона и сусрет са Пари Сен Жерменом на Маракани 11. децембра.

– Имамо после Вождовца и утакмицу у среду, па у суботу и онда у уторак. Направићемо и са докторским тимом процену каква оптерећења играчи који се враћају из повреда могу да издрже и тако ћемо се и понашати. Ова два дана су била баш хладна, још данас је температура у минису, али пошто сам добар метеоролог знам да ће већ сутра бити у плусу и очекујем добре услове за игру – поручио је Милојевић и осврнуо се на грејање терена које је од сада у функцији на нашем стадиону, и зато ће дуел са „змајевима“ бити посебан.

– Звезда ће имати за сада једини терен са грејачима и то ме много радује. Играчи ће бити бољи и лакше ће сазревати. Зато позивам и навијаче да нас подрже у што већем броју и присуствују историјској утакмици на нашем стадиону. Много је лепше играти на брзим теренима, лопта се боље креће, све је другачије и надам се да ће у скоријој будућности бити грејача и на осталим теренима Суперлиге. У нашем фудбалу постоји проблем са инфраструктуром и мислим да је у том праву треба што више размишљати. Играмо много утакмица и самим тим квалитет фудбала ће бити на много већем нивоу. Једноставно, повреде се мање-више и дешавању због честих промена подлога на којима играмо, јер код играча изускују другачије напоре и адаптацију мишића.

За крај се још једном дотакао утакмица у Напуљу и податка да је шампион Србије претрчао више од противника на четири од пет утакмица у Лиги шампиона.

– Имамо јако добар стручни штаб и људе који се баве аналитиком, па имам све потребне податке. Радује ме то што смо се тако приказали у Лиги шампиона, а више претрчаних километара и јесте цена повређених играча. Можда је могло и мање да их буде, али добро је да се не ради о већем броју повреда. Више претрчаних километара јасно показује какви се напори изискују код играча, а они сви одлично раде и врло су мотивисани – завршио је Милојевић.

Повезане вести

Leave a Comment