Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОбавештењаФудбал

Звезда рутински на „плус девет“ – пао је и Вождовац

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ВОЖДОВАЦ 2:0 (2:0)

У последњој утакмици 18. кола Суперлиге Србије, екипа Црвене звезде дочекала је старог дужника са Вождовца, пред око 8000 гледалаца. Тренер Владан Милојевић није желео да калкулише, па је на терен извео малтене најјачи састав (без сјајног Марка Марина као стартера додуше), укључујући опорављене Павкова, Дегенека и Јованчића, док су у наставку шансу добили и Боаћи и Чаушић, па и горепоменути Марин. Тиме је јасно ставио до знања да је овај меч од велике важности за тим, те да није желео да доведе у питање девет бодова вишка у односу на другопласирани Раднички.

Од самог старта црвено-бели су преузели иницијативу, па је већ у другом минуту озбиљно припретио Крстичић са дистанце (неких 25 метара), међутим, његов шут завршава поред гола.

У шестом минуту уиграна акција после прекида (Крстичић на другу стативу, где Родић враћа главом у срце шеснаестерца), Бабић гађа главом ближи угао Илићевог гола, али чувар мреже „Змајева“ избацује лопту у корнер, након којег ударац Родића из непосредне близине бива изблокиран.

Пет минута након тога Павков шутира из прве на асистенцију Ебисилија, међутим велика прилика отишла је у неповрат након сјајне интервенције Марка Илића. У следећем нападу по први пут је запретио и Вождовац, међутим Борјан је био бржи од Ступаревића и на време интервенисао.

Велику прилику за наш тим видели смо у 13. минуту, када је контранапад повукао брзоноги Симић. Одиграо је одличан дупли пас са Гобељићем који му враћа лопту „на тацни“, али је омалени везиста промашује из изгледне ситуације на неких 11 метара удаљености од гола.

У наредних десетак минута није било узбуђења, све до 26. минута када Звезда из два налета пропушта две стопостотне прилике: најпре је главом покушао Симић на маестралан лоб пас Јованчића. Одлично је излетео Илић и некако зауставио његов покушај. Већ у следећој акцији, сам испред Илића остао је Бен, поново на одличан пас Јованчића, међутим још једном је Илић зауставио покушај.

Итекако је у тим моментима мирисало је на гол, и само два минута касније долазимо до предности од 1:0. Стрелац је био Ебисилио (главом, неометан, са шест метара), на одличан центрашут Гобељића са десне стране.

Наставила је Звезда са одличном игром, па смо убрзо дошли и до два гола предности. Одлично се снашао Бен у 33. минуту после акције са Павковим, па је по други пут данас лопту из мреже морао да вади Илић. 2:0. Недуго затим, пожутео је Пуртић због прекршаја на средини терена.

У 36. минуту Павков спушта лопту грудима до Ебисилиа, који вара десног бека гостију, али његов покушај са 12 метара блокира Михајлов.

Три минута касније, најбоља прилика за госте – након одлично изведеног корнера Андрије Луковића, главом шутира Михајлов, међутим Борјан феноменалном парадом зауставља тај шут, чини се мало и уз помоћ стативе. У следећој Звездиној акцији Симић шутира са ивице казненог простора, искоса, али Илић одбија у корнер.

Опасан напад Црвене звезде бележимо и у 42. минуту, када је након центаршута Родића са леве стране, у паду покушао Бен главом – лопта одлази поред стативе.

Апсолутна доминација црвено-белих у првом полувремену крунисана је са два поготка, а лако се могло десити да постигнемо макар још толико. Звезда је нападала готово подједнако и са левог, и са десног крила, па и кроз средину, тако да је готово на сваких неколико минута одбрана Вождовца била на искушењима.

Само што је почело друго полувреме имали смо прилику да решимо све дилеме око питања победника. Павков је главом упослио Бена, који пребацује лоптом дефанзивца Вождовца, излази сам испед голмана, покушава и њега да лобује, али безуспешно.

Звезда је апсолутно контолисала утакмицу и у другом делу сусрета, лопта је углавном била у поседу наших играча, па су гости тек спорадично долазили до нашег казненог простора. Што се наших напад тиче у првих 15-ак минута игре у другом делу, након оне пропуштене прилике Бена, ослањали смо се на највише на шутеве с дистанце.

У 60. минуту у игру су ушли Чаушић и Марин, уместо вечерас одличних Јованчића и Симића. И само што је ушао, за пола метра у односу на Илића закаснио је Марин, после сјајног покушаја асистенције Родића.

У 64. минуту двострука измена и у редовима Вождовца – уместо Павловића и Јовановића, у игру су ишли Дуроњић и Зличић. Управо је у истом минуту Вождовац имао одличну прилику да смањи Звездину предност. После одличног паса Зличића, дуго је вукао лопту Ступаревић, ушао у шеснастерац помало искоса, шутирао, али је Борјан сјајно зауставио његов ударац.

Сумњива ситуација у 70. минуту пред голом Вождовца. Након мајсторског паса Ебисилија, сам испред голмана нашао се Павков, међутим помоћница судије, Светлана Билић, подиже заставицу. Минут пре тога видели смо сјајно додавање Марка Марина петом ка Родићу, који из прве убацује лопту у петерац, где Бен касни, те прави прекршај у нападу.

Последњу измену у својим редовима направио је Вождовац у 76. минуту, када је у игру ушао Машовић уместо Максимовића. Црвена звезда је последњу промену направила два минута касније, када је уместо Павкова на терен ушао Боаћи и том приликом добио велике овације свих присутних навијача.

У не баш садржајном другом полувремену, Звезда се потпуно ослонила на очување резултата из првог дела, па је тако и сам темпо игре потпуно спласнуо. У последњих 20-ак минута апсолутно се ништа вредно помена није десило, црвено-бели су, као и од почетка меча, имали лопту у ногама и нису гостима дозвољавали озбиљније да запрете Борјану. Тек је у 93. минуту прилику имао Гобељић, после асистенције Ебисилија. Уместо да шутира, покушао је да дрибла, искомпликовао и судија Пипер је одмах након тога одсвирао крај сусрета.

Након исцрпљујуће утакмице у Напуљу, црвено-бели су смогли снаге да по други пут ове сезоне савладају Вождовац. Овај пут им је за то било потребно само једно полувреме квалитетне игре, а предност у односу на другопласирану екипу, после 18. кола остала је непромењена, +9.

Београд – Стадион Рајко Митић. Судија: Петар Пипер. Помоћници: Јован Грујић, Светлана Билић. Жути картони: Пуртић (Вождовац) Црвени картони: – Стрелци: 1:0 Ебисилио (29. минут); 2:0 Бен (33. минут);

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Гобељић, Дегенек, Бабић, Родић, Јованчић (од 60. Марин), Крстичић, Ебисилио, Симић (од 60. Чаушић), Бен, Павков (од 79. Боаћи). Тренер: Владан Милојевић.

Вождовац: Илић, Ковачевић, Јовановић (од 64. Дуроњић), Михајлов, Ћирковић, Пуртић, Павловић (од 64. Зличић), Ступаревић, Луковић, Максимовић (од 76. Машовић), Милуновић. Тренер: Драган Аничић.

 

Повезане вести

7 comments

Estrella Roja дец 3, 2018 at 22:30

Ako ste mi cenzurisali komentar zbog vređanja, zašto ste onda tako milostivi prema konstantnom vređanju nas nekolicinu navijača od strane ovog primitivca iz nbg. I to ide iz članka u članak gde dotična persona mora da odašilje radioaktivni verbalni otpad na zvezdaškom portalu, među zvezdašima tražeći neprjatelje. Ako vam je rođak ili prijatelj i utiče na objektivnost, bolje to otvoreno kažite da bih mogao da se odjavim sa portala.

Reply
зики дец 2, 2018 at 21:09

штета што још нисмо достигли квоту 50 даних голова у пренству.мора 2019 дупла круна .из лиге би ,,погањао,, двојац вулић -вукановић и станисављевића из радничког .требао би нам један продоран играч на мијесто радоње

Reply
Hadži Dragan NBG дец 3, 2018 at 14:09

Ivanić i Rockov, ja bih još dodao.

Reply
Hadži Dragan NBG дец 2, 2018 at 20:57

Bravo Zvezdo, smrzo sam se u drugom poluvremenu, ali vredelo je pobede. Čestitam Miloje.

Reply
krvavi zvezdas-DE дец 2, 2018 at 20:11

lagana sampionska pobeda..hocu da pohvalim navijace za transparent i podrsku braći u crnoj gori..pozdrav i za bracu sa kosova i metohije i naravno republike srpske i makedonije,hrvatske,slovenije isvuda gde ima srba

Reply
Hadži Dragan NBG дец 3, 2018 at 14:11

Brate nema onog Rankovića,Estrelje i njima sličnih kad se pobedi,a po osam komentara ostave kad se izgubi. Leče jadnici svoje komplekse.

Reply
krvavi zvezdas-DE дец 3, 2018 at 15:33

brate Hadzi ja se uvek javim i pohvalim kad je dobro kad nije dobro onda kazem..zato je ovde nas forum da se sastajemo.druzimo,menjamo misljenja a ne da se vredjamo..mi smo srpski klub nismo franjevci da se delimo

Reply

Leave a Comment