Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаМлађе категоријеНајновије

Бојан Ђерић: „Ови момци имају на првом месту карактер“

Тренер јуниора Црвене звезде мтс Бојан Ђерић у интервјуу за клупски сајт говори о квалификационом турниру АБА лиге у Задру, одличним наступима црвено-белих у дворани Јазине, младој екипи, карактеру играча и систему рада млађих селекција КК Црвена звезда.

Јуниори Црвене звезде мтс тријумфално су се вратили из Задра, где су изузетно јакој конкуренцији, успели да остваре један од циљева за ову сезону, и обезбедили пласман на Ф4 АБА лиге јтд за играче до 19 година.

Црвено-бели који у свом саставу имају махом играче 2001. и 2002.годиште, у конкуренцији Олимпије, Будућности, Партизана, Цибоне и домаћина Задра, остварили су свих пет победа и тако обезбедили учешће на завршном турниру почетком 2019.године на коме ће учествовати и екипе Игокее, Цедевите и Цибоне.

Тренер јуниора Црвене звезде мтс Бојан Ђерић на првом месту је рекапитулирајући турнир, задовољан понашањем целог тима, борбеношћу коју су показали и целокупним утиском који су оставили у Задру:

Имали смо максималан учинак на турниру, и наравно да сам због те чињенице задовољан, али за мене лично, најважније је да видим да ти момци напредују из дана у дан и то је суштина и циљ коме као клуб тежимо у раду са млађим селекцијама. Не треба заборавити и то што ми као клуб играмо са играчима који су млађе годиште. То што су ти момци доживели у најбољем смислу, па је тако један Поповић имао прилике да са 16 година већ одигра меч пред пуним Јазинама, не пружа се сваки дан…

Црвено-бели су кренули одлично, убедљива победа против Будућности, па врло специфична утакмица са домаћином Задром, у легендарним и испуњеним Јазинама:

Мени су те две прве утакмице показале да ови момци имају карактер. Борили су се, било је притиска први меч Будућност, али је та утакмица са Задром заиста једно ново искуство за све. Добили смо тај меч, као и онај са Партизаном који је био прилично изједначен. Меч са Цибоном врло чудан, водили смо целу утакмицу, на крају је решавали последњим шутем, док је дуел са Олимпијом такође показао менталитет ових момака, јер смо већ остварили циљ, али смо желели и тај меч да добијемо. Понављам, игра увек може да буде боља, али ми је овај турнир био важан да момци покажу карактер и показали су га.

Међутим, тренер јуниора Црвене звезде мтс истиче нешто друго као важно и на чему је фокус:

Циљ је да екипа и момци као појединци расту кроз могућност да играју јаке утакмице. Неки од ових момака већ имају и завршнице Евролиге за јуниоре, некима ће ово бити већ други Ф4 АБА лиге. Али најважније је да будемо спремни за наредни тренинг. Мени је то важно, јер се тако гради радна етика, тимски дух, пошто ови момци пуно времена проводе заједно – рекао је тренер црвено-белих и још једном истакао систем који већ годинама доноси резултате КК Црвена звезда мтс у млађим категоријама и производи играче :

Морам још нешто да додам… Велика захвалност људима у Задру на дочеку, гостопримству и односу према нама. Ти људи заиста много воле кошарку. Верујем да смо и начином на који смо се понашали као екипа, као Црвена звезда.

Црвено-бели настављају такмичење у првенству, а први наредни велики изазов биће управо завршница АБА лиге за јуниоре. Након тога, сада већ традиционално, следи и Евролигин квалификациони турнир „Марко Ивковић“ који ће се играти током фебруара на коме Црвена звезда већ годинама осваја прво место.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment