Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Стиже финансијска ињекција од стране ФИФА

Светска кућа фудбала ФИФА кроз програм „Бенефит“ одужује се клубовима чији су фудбалери учествовали на Светском првнству и који због тога нису могли да испуњавају клупске обавезе у периоду од две недеље пред старт Мондијала, па до дан након одигране последње утакмице репрезентације за коју наступају.

За разлику од претходних случајева, ове године је ФИФА одлучила да накнаду уплати и клубовима у којима су фудбалери играли у претходне две године. У случају српских репрезентативаца и српских клубова рачунао се период од 28. јуна 2016. до 28. јуна 2018. године. Захваљујући томе финансијску ињекцију добио је и београдски Чукарички и то захваљујући Немањи Радоњићу који је током Светског првенства у Русији био члан Црвене звезде у коју је стигао управо из редова бело-црних са Бановог Брда.

ФК Црвена звезда је на светској смотри фудбала у Русији имала два представника. Дрес репрезентације Србије носили су Немања Радоњић и Милан Родић и захваљујући томе наш клуб је инкасирао 328.280 долара. Поред црвено-белих новчану накнаду добили су и ФК Партизан (246.210 долара) и ФК Чукарички (82.070 долара).

Повезане вести

Leave a Comment