Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЗвездаши широм светаЗвездине легендеНајновијеФудбал

Љупко Петровић поново у Бугарској

Љупко Петровић је златним словима уписам у историји нашег фудбалског клуба. Са црвено-белима је 1991. године стигао до трофеја у тадашњем Купу европских шампиона, а поред сезоне 1990/91 још два пута је предводио наш клуб (1994.-1996. и 2004.).

Како јављају бугарски медији седамдесетједногодишњи стручњак пронашао је нови ангажман. Он ће у наставку сезоне бити консултант тренера највећег бугарског клуба ЦСКА из Софије. Љупко Петровић је у више наврата већ радио у бугарском фудбалу предводивши екипе Лeвског и Литекса, а сада ће својим знањем и искуством покушати да помогне „Армејцима“ у борби за титулу шампиона Бугарске. ЦСКА тренутно на табели заузима другу позицију са шест бодова мање од водећег Лудогореца.

Током пребогате тренерске каријере Љупко Петровић је осим нашег и већ поменутих бугарских екипа радио и у Осијеку, Спартаку из Суботице, Војводини, Раду, Еспањолу, Пењаролу, ПАОК-у, Олимпијакосу, ГАК-у, Ал-Ахлију, Шангају, Пекингу, ОФК Београду, хрватским клубовима Кроација Сесвете и Локомотива Загреб, Таразу из Казакстана, АПР-у из Руанде и екипи Тањ Хоа.

Пуно среће желимо легендарном стручњаку на новом послу.

Повезане вести

Leave a Comment