Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеФудбал

Звезда сигурном игром и лаком победом „покварила“ свечаност Голубовима

Спартак ЖК – Црвена звезда 1:3 (0:2)

У ванредном 19. колу Суперлиге Србије, фудбалери Црвене звезде гостовали су екипе Спартака (ЖК). Након неколицине одиграних мечева у Кули, где су били домаћини, екипа Спартака се вратила у свој матични град, Суботицу, пошто је „Градски стадион“ напокон добио своје право лице након реконструкције. Та чињеница посебно је обрадовала гостујуће екипе, које више неће имати права да се жале на „традиционално“ лошу травнату подлогу стадиона у Суботици. У ту част, пред почетак утакмице одржана је и кратка церемонија, а организатор је искористио прилику и да уручи поклон нашем бившем играчу, Стефану Милошевићу, због јубиларне стоте утакмице у дресу Спартака. За ово доба године, температура од шест степени, без ветра, па када се на то и дода савршена подлога, чинили су услове за игру готово идеалним.

Наш тим је наступио са помало несвакидашњом последњом линијом, наиме, штоперски парњак Милошу Дегенеку вечерас је био Филип Стојковић.

У првих десетак минута Црвена звезда (која је наступила у комплетно црвеној опреми) је имала теренску иницијативу, лопта је ишла течно, по земљи, али без опасности по гол Суботичана. Највећи број напада ишао је преко леве стране, односно преко Хајдина који је прилично офанзивно почео утакмицу.

Прву велику прилику на утакмици видели смо у 12. минуту. Након дуплог паса Марина и Бена, звезда Коморских острва излази испред Остојића искоса (прихвата лопту ометен чак тројицом дефанзиваца плаво-белих), одлично се сналази, шутира, али статива спашава већ савладаног Остојића.

Од тог момента, Спартак се на кратко ослободио почетног притиска наших играча, али њихови напади су били прилично јалови, све до оног у 23. минуту. Тада је Вукчевић сјајно упослио Дунђерског, који улази у наш шеснаестерац са позиције десног крила, топовски шутира, али преко гола.

Само минут касније, на другој страни Гобељић сјајно по земљи убацује лопту, Симић је прихвата, шутира слабо у правцу гола, Чаушић бриљантно реагује и петом шутира, а Остојић крајњим напором брани. Ни минут није прошао, а Звезда поново погађа оквир гола (пречку), и то поново Бен. Након гужве у шеснаестерцу, Бен прихвата лопту, повлачи је на десну страну, сјајно шутира између 6-7 играча оба тима, али поново погађа оквир.

У наредних десет минута није се догодило ништа вредно помена, а након затишја, обично уследи бура. Први ГОЛ видели смо у 36. минуту. Сјајну лопту на левом крилу добио је Симић од Марина , његов центаршут скренуо је Дунђерски и тако је само примирио и наместио Марку Гобељићу који је закуцава у мрежу домаћина за 0-1.

Та „бура“ није јењавала ни након четири минута, када је за нашу екипу оправдано досуђен једанаестерац, који Бен сигурно претвара у 0-2 у 40. минуту. Пеналу је претходио корнер са десне стране. Центаршут Марина је гађао Павкова, којег је загрлио и са обе руке приземљио Ћаласан, а судија Грујић није имао слуха за „изливе нежности“ штопера Спартака.

Након првих 45 минута, Милан Борјан је остао неоцењен. Руку на срце, имао је Спартак један опасан покушај, али тај шут је ишао ван оквира гола. Са друге стране, сигурна, брза и атрактивна игра Црвене звезде. Под диритентском палицом пре свих, Марка Марина и Ел Фарду Бена, црвено-бели су лако стигли до вођства од 2:0. Када се на та два поготка додају далеко већи посед лопте, број шутева, пречка, статива, те једна сјајна одбрана Остојића, лако се могло закључити да је Звезда апсолутно доминирала тим делом сусрета. Штоперски тандем је деловао сигурно, а бекови Гобељић и Хајдин учествовали су у већини наших напада. Пар невероватних потеза Марина још једном су потврдили чињеницу да такав играч дуго није играо на нашим просторима.

Обе екипе су друго полувреме започеле у неизмењеним саставима.

Од 50. до 57. минута утакмица је била прекинута јер се указивала помоћ Милану Борјану након пада и повреде леђа. Није изгледало нимало добро, Милан је изнесен на носилима, а по њега су дошла кола хитне помоћи. Охрабрујуће је то што је наш голман смогао снаге да устане и уз помоћ лекарског тима дође до амбулантног возила. Надамо се да ће са нашим првим голманом бити све у реду и да ћемо га међу стативама видети већ у суботу против Напретка. Уместо њега, на гол је стао Зоран Поповић.

Утакмица је настављена онако како је и започета – потпуном контролом и иницијативом црвених, али без већих узбуђења.

У 65. минуту из игре излази Чоу, а на терену је легенда суботичког клуба – Владимир Торбица. Играч који је забележио преко 200 наступа за спартак. Два минута касније, нова измена у редовима Црвене звезде. Уместо Павкова, у игри је Боаћи, којег полако али сигурно, Владан Милојевић „враћа у живот“ након дужег одстуства због повреде.

Фантастична акција Црвене звезде у 69. минуту и нови ГОЛ. Још једном је акција кренула од Марина, који сјајним пасом оставља Симића самог по левом крилу. Овај, иако је имао пуно простора, ипак фудбалски, из прве шаље центаршут по земљи. На лопту натрчава Ел Фарду Бен и себи уписује други гол, а Симићу другу асистенцију за 0:3.

Опасан контранапад Спартака видели смо у 72. минуту – Чечарић добија добру лопту на левој страни, прихвата је, хитро је повлачи ка нашем голу, али његов шут са 20-ак метара био је непрецизан.

У 75. минуту велика срећа за наш тим – Обрадовић погађа пречку. Након дугачке лопте у срце шеснаестерца Црвене звезде, сјајно се сналази Обрадовић, па из окрета лобује Поповића. Лопта се од пречке одбија до гол-линије, а на нашу срећу није било Спартакових играча у близини да је спроведу у мрежу. Тргли су се Суботичани, али прекасно.

Управо је Обрадовић напустио игру у 76. минуту, а уместо њега на терен је ушао Милан Лучић. Први жути картон на утакмици зарадио је Главчић у 80. минуту због старта над Чаушићем, а одмах након тога му се реванширао, са друге стране, Филип Стојковић.

Две, уједно и последње измене видели смо у 82. минуту: Уместо Бена ушао је Јовељић, а у плаво-белим редовима, игру је напустио Милошевић, кога је заменио Ђенић.

Утакмица је продужена свега три минута (иако је прекид због повреде Борјана трајао минимум пет, плус све извршене измене, корнери…), а већ је у првом минуту надокнаде Спартак смањио на 1:3. Лопту је на ивици казненог простора прихватио Чечарић, одиграо „дупли пас“ са Гобељићем погодивши га лоптом, и негде за 13, 14 метара неодбрањиво шутирао у доњи, леви угао Поповићевог гола.

Вечерас смо у Суботици гледали у многоме пресликану утакмицу као ону што смо одиграли пре неколико дана на стадиону „Рајко Митић“ против Вождовца – бриљантно прво полувреме и „повлачење ручне“ у другом делу. Ипак, за разлику од меча против Змајева, црвено-бели су мрежу противника погодили и у другом полувремену. Тај погодак је уједно био и једина права прилика за нас у наставку, док су домаћини припретили неколико пута, а Звездину помало лежерну игру казнили у самој завршници сусрета за коначних 1:3.
Ипак, када се све сумира, чета Владана Милојевића је без већих проблема славила на реновираном „Градском стадиону“ у Суботици и тиме мало покварила церемонију домаћих. Своје статистичке податке осетно су поправили Бен са два поготка, односно Симић са две асистенције. Ипак, не би било фер не споменути и компактну и сигурну игру целог тима, посебно након првих 45 минута.

Следећи меч наша екипа игра у суботу од 19 часова на стадиону „Рајко Митић“, против крушевачког Напретка.

 

 

СуботицаГрадски стадионСудија: Данило Грујић. Помоћници: Милован Ристић, Далибор Ђурђевић. Жути картони: Главчић (Спартак), Стојковић (Црвена звезда) Црвени картони: – Стрелци: 0:1 Гобељић (у 36. минуту); 0:2 Бен (из једанаестерца у 40. минуту); 0:3 Бен (у 69. минуту); 1:3 Чечарић (у 91. минуту)

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан (од 57. Поповић), Хајдин, Дегенек, Стојковић, Гобељић, Чаушић, Јованчић, Марин, Симић, Бен (од 82. Јовељић), Павков (од 68. Боаћи). Тренер: Владан Милојевић.

Спартак ЖК: Остојић, Вукчевић, Керкез, Ћаласан, Дунђерски, Шимура, Главчић, Милошевић (од 82. Ђенић), Чечарић, Чоу (од 65. Торбица), Обрадовић (од 76. Лучић). Тренер: Предраг Роган.

 

Повезане вести

4 comments

Србин са Космета дец 5, 2018 at 20:40

Не знам за вас,али ја сам потпуно миран за време утакмица,пошто знам да ћемо добити сигурно.Много смо јачи од свих!
Напред Звездо!

Reply
Josif дец 5, 2018 at 19:45

Честитке момцима на још једној победи.Игра сасвом солидна,Бен је незамењив под хитно му понудити наставак сарадње.позз

Reply
krvavi zvezdas-DE дец 5, 2018 at 18:22

LAGANA POBEDA BEZ DA SE OZNOJILI..PODRSKA BORJANU

Reply
Hadži Dragan NBG дец 6, 2018 at 13:05

Bravo za naše cigančiće.Mora Borjanu ozbiljna zamena da se dovede,a to je po meni Emil Rockov iz Voše.Gledao sam ga nekoliko puta uživo,dečko je mačka.

Reply

Leave a Comment