Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОсталоХокеј

Црвено-бели декласирали Војводину

У сенци недавног скандала који се десио на турниру “Трофеј Београда” за децу до 12 година, сениори Црвене звезде отпутовали су до Новог Сада на утакмицу против екипе Војводине. |еља београдских црвено-белих је била да се што пре врате на победнички колосек како би задржали прву позицију на табели ИХЛ такмичења. И не само да су у томе успели – црвено-бели су дословно декласирали Војводину.

ХК Војводина : СКХЛ Црвена звезда 0:10 (0:5, 0:2, 0:3)

Већ у првој трећини Звезда је показала ко је газда у овом дуелу. Голови су се редали као на траци, а наши хокејаши су се зауставили на бројци од 5 голова. Прво је мрежу новосађана затресао Виталиј Дзиов, последње Звездино појачање из Русије. Играо се 5. минут када се пак закопрцао у мрежи голмана Војводине. Звезда је повела 0:1. Прошло је само 26 секунди од гола Дзиова, када је на сцену ступио млади Антоније Машић и довео црвено-беле оклопнике у водство од 0:2. У 8. минути већ је стајало 0:3 на семафору. Андреј Цвик је био неумољив и већ тада се видело да ова утакмица иде само у једном смеру. То су потврдили Богдан Гаидаш (12. минут) који доводи Звезду у водство од 0:4 и својим другим голом Виталиј Дзиов (17. минут) за конаћних 0:5 у првој трећини. На крају овог дела игре тренер Јовица Рус направио је рокаду на голу, па је на лед послао Југа Митић, уместо Арсенија Ранковића.

У другој трећини први гол смо видели “тек” у 29. минути. Пак је поновно у мрежи домаћина, главни “кривац” за то је био Даниел Михал – Звезда је у том тренутку водила са 0:6. Мреже су мировале до последње минуте овог периода, а онда се опет затресла мрежа домаћина. Овај пут је егзекутор био Павле Подунавац за огромних 0:7.

Последњу трећину голом отвара рековалесцент, Никола Керезовић који у 44. минути доводи Звезду у водство од 0:8. Наставила је Звезда у истом ритму, па је Вјачеслав Чегринтсев у 47. минути постигао девети гол за Црвену звезду – 0:9. А у 55. минути је пукла десетка. Андреј Цвик је сместио пак у мрежу домаћина за 0:10. Био је то коначан резултат овог сусрета.

Црвена звезда је наступила у саставу: Митић, Ранковић, Анић, Бркушанин, Чегринтсев, Даниел, Драговић, Дзиов, Гаидаш, Јанковић, Керезовић, Кулешов, Марковић, Машић, Новаковић, Подунавац, Ристић, Сабадош, Шпањевић, Вукићевић, Вуковић, Цвик. Тренер: Јовица Рус

(извор: czbgtv.com)

Повезане вести

Leave a Comment