Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаНајновијеОдбојка

Веро Волеј Монца – наредни противник у ЦЕВ Купу изазивача

Одбојкаши Црвене звезде пласирали су се у осмину финала ЦЕВ Купа изазивача. У оба сусрета са екипом Радника из Бијељине црвено-бели су остварили максималне победе и очекивано обезбедили пролаз у наредну рунду европског такмичења.

Већ у наредној фази такмичења наше одбојкаше очекује далеко тежи посао. Противник у осмини финале је италијанска екипа Веро Волеј Монца. Италијани су до дуела са црвено-белима елиминисали екипу Парну ВК из Естоније. Остварили су две максималне победе и без већих проблема настављају поход у Купу изазивача. Први сусрет на програму је 19. децембра у Београду, а реванш у Италији игра се 16. јануара 2019. године.

Екипа Монце тренутно у италијанском шампионату има половичан учинак. Остварили су пет победа и исто толико пораза и са 14 освојених бодова тренутно заузимају седму позицију на табели. Тим је састављен од великог броја странаца. Чак осам играча ван Италије у ростеру има тренер Фабио Соли, наспрам седморице домаћих играча. Играчки кадар је више него искусан, а окосницу тима чине двојица тридесетпетогодишњака Симоне Бути и натурализовани Аргентинац Сантијаго Ордуна, а ако се њима дода и тридесеттрогодишњи бугарски интернационалац Виктор Јосифов јасно је против какве екипе ће играти момци у црвено-белим дресовима. Поред наведених играча, Монца поседује и интернационалце из Пољске (Томаж Калигаро), Чешке Републике (Донован Џаворонок), Нигерије (Мартинс Арасомван), Ирана (Амир Гафур), Украјине (Олех Плотницки) и Аустрије (Пол Бухегар).

Екипа Веро Волеј Монца наступа у „Ла Канди Арени“ која има капацитет од 40.000 места.

Сасвим је јасно да одбојкаше Црвене звезде очекује веома тежак задатак, али сигурни смо да ће наши момци пружити све што могу, а за шта ће то бити довољно, видећемо.

Повезане вести

Leave a Comment