Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОсталоХокеј

Одговор Хокејашког савезе Београда на немиле сцене на турниру „Трофеј Београда“

Као што знате Хокејашки клуб Црвена звезда упутио је ДОПИС Хокејашком Савезу Србије и Хокејашком Савезу Београда, а све поводом нерегуларности, а посебно због физичког напада који се десио од стране г. Бојана Миловановића (председник скупштине ХК Партизан) на тренера Црвене звезде Николу Беру. За сада се једино огласио г. Душан Новаковић, председник Хокејашког Савеза Београда, чији допис преносиму у целости.

Ради објективног информисања јавности са жељом да ова информација буде пренета у целини обавештавам вас о следећем:

1. У вези са неправилностима око организације турнира на које указује СКХЛ Црвена звезда, одговорно тврдим да их није било. Турнир је у потпуности организован у складу са пропозицијама.

2. Турнири су ревијалног карактера, где организациони одбор доноси пропозиције такмичења, а у складу са техничким правилником ИХФа. На оваквим турнирима дозвољено је учешће играча који нису регистровани за клубове учеснике турнира. Једини критеријум је да су у годишту које наступа на турниру. Такође турнирски се игра 2џ20 минута прљаво.

3. Примедба о нефер неспортској игри нисам у могућности да коментаришем јер организатор није учесник турнира, у играчком смислу и сматрам да је таква игра искључиво последица клубског рада и то свих клубова без изузетака.

4. Нисам обавештен да је било ко од тренера СКХЛ Црвена звезда нападнут од стране званичника ХК Партизана. На турниру од званичних лица испред ХК Партизана био је присутан г. Александар Јаковљевић, а председник ХК Партизана г. Милан Станковић није био ту за време одигравања турнира.

5. Турнир Трофеј Београда уредно је пријављен МУП-у Нови Београд, са агенцијом која је одржавала ред на турниру.

6. Пошто је СКХЛ Црвена звезда напустила турнир, а није одиграла преосталу утакмицу Организациони одбор је утакмицу, која је трбала да се одигра за треће место, регистровао 5:0 у корист ХК Марба, и на тај начин ХК Марбо је заузео треће место.

Са поштовањем и спортским поздравом

Душан Новаковић

У Београду 06.12. 2018 год

Као што сте могли да приметите из овог дописа, ХСБ и његов председник г. Новаковић се не слажу да је било неправилности на турниру, као и да нико од званичника Партизана није учествовао у инциденту у којем је нападнут тренер Црвене звезде. Ок, свако има право на своје мишљење, па тако и ми имамо право да се не сложимо са овим ставом и то (одмах да нагласимо) не утиче нити квари однос ЦЗБГ – ХСБ и г. Новаковић. Чак шта више, сматрамо да са њим имамо солидан и коректан однос, али то не значи да ћемо се увек и у свему сложити. Оно што посебно желимо нагласити јесте стављање једног од изгредника, г. Бојана Миловановића, у “ред” родитеља, а не некога ко је увек имао и има своју функцију у ХК Партизан (осим ако предсендик скупштине није ама баш никаква функција).

Такође, очекујемо да чујемо и реакцију Савеза за хокеј на леду Србије (ако се огласе), као и Звездину реакцију на овај допис.

Наравно, позивамо и вас родитеље и навијаче да кажете своје мишљење и виђење ове ситуације.

(извор: czbgtv.com)

Повезане вести

Leave a Comment