Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОсталоЏудо

Фантастичан успех Звездиних џудиста, бронза у Лиги шампиона!

Звездини џудисти опет су исписали спортску историју. У Букурешту у елитном клупском такмичењу –Лиги шампиона црвено-бели тим опет је исписао историју освајањем бронзане медаље. Спортско друштво Црвена звезда и овом приликом честита џудистима, тренерима, руководству и свим члановима нашег џудо клуба на историјском успеху!

Екипа у саставу Миша Морохојев, Страхиња Бунчић, Уали Курхев, Филип Живојиновић, Стефан Мајдов, Немања Мајдов, Дмитри Герасименко, Ивајло Иванов и капитен Бојан Дошен у одлучујућем дуелу са домаћом екипом ЦСМ Букурешт резултатом 3:2 успела је да освоји бронзану медаљу и још једном испише златне странице српске џудо историје.

Честитам момцима на још једном врхунском резултату. Испунили смо све што смо обећали и опет постигли историјски успех. Посебну захвалност дугујемо визионару и почасном председнику нашег клуба Ивану Тодорову – истакао је Стојан Вујко, председник УО ЏК Црвена звезда.

Звездини џудисти у елитном клупском такмичуњу први меч радили су са екипом Еделвајз из Грозног (Русија) у коме су изгубили са 4:1. Ипак у првом колу репасажа Звезда јасно показује зашто је најбоља. Дуел са одличном екипом Валенсије решен је 3:2.

Узданица Црвене звезде Страхиња Бунчић у категорији до 66 килограма одлично је отворо тај меч победом над Гар Уриартом што је несумњиво дало одличан ветар у леђа екипи. Једако успешно Бунчић је био и у дуелу са ЦСМ Букурештом који су такође славили 3:2.

Драго ми је да сам успео да победим и томе допринесем одличној победничкој атмосфери. Честитао бих свим друговима из клуба на фантастичном учешћу у Лиги шампиона – истакао је Бунчић.

Немања Мајдов актуелни вицешампион Европе и освајач светске титуле није крио задовољство освајањем бронзане медаље у Лиги шампиона најјачем клупском џудо такмичењу.

Утисци су феноменални, а најбоље тек предстоји. Још једном смо успели да остваримо највећи успех у историји српског клупског џудо спорта. Сви момци у тиму су пружили максимум – истакао је Немања Мајдов.

Капитен Бојан Дошен још једном је показао квалитет и на најбољи начин водио тим до историјсог успеха у Лиги шампиона.

Сви у екипи су заслужни и честитао бих свима у клубу, али и свим Звездашима на подршци и навијању. Већ годинама смо у врху од бронзе 2014. у Лиги Европе, и сребра 2016. да би смо сада освојили бронзу у Лиги шампиона. Звезда је велики клуб и сада идемо напред у нове победе – истакао је Бојан Дошен.

Историја клупских надметања за Црвену звезду почиње 2014. када се Џудо клуб Црвена звезда уписује у спортску историју освајањем бронзаног одличја 2014. у Хопдорфу у Холандији, као и вицешампионског звања Лиге Европе 2016. у Београду. Звезда је у Бечу 2016. остварила пласман на седмо место у Лиги шампиона, у Анкари 2017. били су на корак од медаље, да би у 2018. заслужено освојили бронзано одличје.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

Gogi дец 8, 2018 at 14:30

Bravo momci veliki uspeh za klub i nase SD! Pored vec 3 osvojena Interkontinentalna trofeja za nase SD (1 Fudbaleri i 2 Karatisti)…Zatim 8 Evropskih trofeja (1 Fudbaleri,1 Kosarkasi,1 Kosarkasice,2 Vaterpolisti,1 Atleticari,2 Karatisti) i 9 Regionalnih trofeja (2 Fudbaleri,4 Kosarkasi,2 Karatisti i 1 Ragbi tim) jos dosta puta su pravljeni ovakvi uspesi osvajanjem 2 ili 3 mesta ili srebra i bronzi u Interkontinentalnim,Evropskim i Regionalnim takmicenjima da se podsetimo i koji klubovi su to postigli:

– Fudbal Muskarci: 1 Put vicesampioni UEFA Super Kupa,1 put vicesampioni UEFA Kupa.
– Kosarka Muskarci: 2 puta vicesampioni Kupa Pobednika Evropskih Kupova,2 puta
vicesampioni Evropskog Korac Kupa,1 put vicesampioni Regionalne Lige.
– Kosarka Zene: 1 put vicesampionke Evrope,1 put vicesampionke Regionalne Lige.
– Atletika Muskarci: 1 put vicesampioni Evrope i 1 put trece mesto.
– Atletika Zene: 1 vicesampionke Evrope i 1 put trece mesto.
– Dzudo Muskarci: 1 Evropsko Srebro i 2 Evropske Bronze.
– Hokej Muskarci: 4 puta treci u Regionu (3 puta u Balkanskoj 1 put u Panonskoj Ligi).
– Karate Muskarci: 1 Interkontinentalno Srebro.
– Odbojka Zene: 1 Evropsko Srebro,3 Evropske Bronze.
– Ragbi 13 Muskarci: 1 put vicesampioni Balkanske Super Lige.
– Vaterpolo Zene: 1 put vicesampionke Regionalne Lige.

Najjaci smo!!!

Reply

Leave a Comment