Moja Crvena Zvezda
Архива

„Novi Vidić“ na meti Barselone

Mihajlo Milutinović - buduća uzdanica naše odbrane

Član mlađih kadeta Crvene zvezde Mihajlo Milutinović nalazi se na meti velike Barselone. Novi Vidić, kako ga nazivaju, oporavio se od teške povrede koju je zaradio još u maju 2010. i svojim igrama počeo ponovo da skreće pažnju na sebe.

Milutinović igra na poziciji štopera i jedan je od najzaslužnijih što je odbrana sa njim na čelu primila najmanje golova u ligi. Krase ga brza i tehnički doterana igra, oštri, samouvereni i snažni startovi, jednostavnost pri izvođenju akcija, kao i velika upornost pri igri „jedan na jedan“.

– U maju sam doživeo tešku povredu. U pitanju je ruptura mišića zadnje lože. Period odsustva je za mene bio noćna mora. Bolovi su bili jaki, ali sam uspeo da se oporavim i vratim fudbalu. Posle četiri meseca mirovanja počeo sam individualno da treniram, a ekipi sam se priključio pre dva meseca. Sad mi je prioritet da se nametnem treneru Ivici Momčiloviću i selektoru Nenadu Sakiću.

O planovima u crveno-belom dresu Milutinović kaže:

– Možemo da se pohvalimo sa tri uzastopne titule. Sada je i četvrta blizu.Atmosfera u ekipi je sjajna. Svi dišema kao jedan. Igrali smo i dosta međunarodnih turnira, a u najlepšem sećanju mi je ostao Kopar. U Sloveniji smo u finalu savladali ekipu Milana koja je na turniru nastupila sa godinu dana starijim igračima.

Interesovanje za mladog štopera pokazali su pojedini klubovi iz Italije i Nemačke, ali i svalva Barselona.

– Najkonkretniju ponudu dao je španski gigant. Početkom sledeće godine biću Barselonin gost. Treniraću sa njima, ali neću i ostati tamo. Moja želja je dres prvog tima Crvene zvezde, a želim i da ostavim trag na Marakani.

Treba napomenuti da je Mihajlo Milutinović fudbalom počeo da se bavi sa svega 6 godina i to u petlićima beogradskog Partizana, ali je vrlo brzo prešao na drugu stranu Topčiderskog brda i obukao crveno-beli dres.

Повезане вести

1 comment

Comments are closed.