Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаНајновијеФудбал

ЛШ: Нека буде што бити не може

Такмичење у групној фази УЕФА Лиге шампиона ушло је у саму завршницу. Остало је да се одиграју још мечеви последњег 6. кола па да се сведу рачуни у свих осам група.

Вероватно нико није очекивао, оне топле августовске ноћи када је наш клуб „блиц кригом“ стигао заостатак од два гола, да црвено-бели могу да буду конкурентни до последње утакмице групне фазе. Елиминациона фаза Лиге шампиона је недостижна, али сплетом одређених резултата на стадионима „Рајко Митић“ и „Енфилд“ црвено-бели могу пролеће да дочекају у Лиги Европе што би свакако представљало прворазредну сензацију.

Пребогати ПСЖ у Београд је дошао са свим својим звездама. Њихову самоувереност подстиче и резултат са „Парка Принчева“ када су славили резултатом 6:1, а управо целокупна звездашка јавност очекује да тај резултат за њих буде мач са две оштрице, јер ипак треба напоменути да ни Наполи, ни Ливерпул на највећем српском стадиону нису нашли пут до мреже Милана Борјана.

После дуго времена тренер Владан Милојевић коначно има много бољи здравствени билтен и може да рачуна на готово све играче. Срђан Бабић је залечио прехладу, а капитен Вујадин Савић вратио се тренажном процесу, али ће у предстојећи дуел ипак ући са клупе. Једини на кога тренер Милојевић сигурно не може да рачуна је стандардни Ненад Крстичић који је у Напуљу зарадио трећу јавну опомену у групној фази, а самим тим и забрану играња на првом следећем мечу.

Ако говоримо о потенцијалном саставу црвено-белих за предстојећи меч може се рећи да тренер Владан Милојевић и нема много дилема. На голу ће након меча паузе, поново стати најбољи голман групне фазе Лиге шампиона Милан Борјан. Последњу линију тима сачињаваће Филип Стојковић који се враћа на своју природну позицију десног бека, пар централних бекова биће Милош Дегенек и Срђан Бабић, а на левом беку репрезентативац Милан Родић. Везни ред ће претрпети мање измене због изостанка Ненада Крстичића, па ће позиције заузети Бранко Јовичић и Душан Јованчић, а на позицији офанзивног везног неизоставан је Марко Марин. По крилима, својом брзином и креативношћу проблеме Парижанима требали би да праве најбољи стрелац Црвене звезде и овосезонској Лиги шампиона (рачунајући и квалификације) Ел Фарду Бен и Звездино дете, брзоноги Вељко Симић. У самом шпицу напада очекује се Милан Павков од кога сви очекују барем део приказаног из дуела са вицешампионом Европе. Тројица фудбалера који у последње време приказују све боље партије Марко Гобељић, Лоренцо Ебисилио и Ричмонд Боаћи сигурно би могли да замисли стручног штаба предоче на терен, али се у овом случају ипак очекује да сва тројица меч започну са клупе.

Једно је сигурно. Очекује нас нови фудбалски спектакл на нашем највећем стадиону. И играчи на терену, а и навијачи морају да уживају у друштву у којем се наш клуб налази, а шта буде на крају…

…нека буде што бити не може!!!

– УЕФА Лига шампиона група „Ц“, 6. коло:
Црвена звезда : ПСЖ
Стадион: „Рајко Митић“
Судија: Вилијам Колум (Шкотска)
Помоћне судије: Дејвид Мегичи (Шкотска); Грем Стјуарт (Шкотска)
Датум: Уторак, 11. децембар
Почетак: 21 час
ТВ пренос: Аренаспорт 1
Пројектовани састав: М. Борјан, Ф. Стојковић, М. Дегенек, С. Бабић, М. Родић, Б. Јовичић, Д. Јованчић, М. Марин, Е. Ф. Бен, В. Симић, М. Павков. Тренер: Владан Милојевић

Повезане вести

Leave a Comment