Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЖенска кошаркаКошаркаНајновије

Кошаркашице наставиле победоносни низ

Кошаркашице Црвене звезде наставиле су победоносну серију. Овога пута, црвено-беле су оствариле нови тријумф у регионалној ВАБА лиги.

РМУ Бановићи : ККЖ Црвена звезда 77:92 (17:34, 18:22, 21:14, 21:22)

У утакмицу, у којој су наше девојке водиле од првог до последњег минута, Звезда је енергично ушла. Започело је серијом 6:0, а већ након пет минута игре црвено-беле су имале двоцифрену предност. Звезда је у серијама ломила противника у најранијој фази меча, Ђорђевић је повела нову серију од 7-0, да би тројком Кристина Топузовић донела црвено-белима +20, (14-34). Демировић и Перовић на другој страни постављају 17-34 за крај првих десет минута.

Изабранице Драгана Вуковића у другом периоду игре су стечену предност рутински одржавале, не дозвољавајући противницама да разлику снизе испод десет поена ни у једном тренутку, а мини серијама од пет поена су стигле до предности 33-55, резултат који је стајао на семафору након првог полувремена.

Трећа деоница је припала домаћој екипи, која је са две серије успела да смањи високу разлику, Николина Зубац је предводила екипу Бановића са шест везаних поена до 50-64, али нису успевале ниједном да озбиљније угрозе Звездину предност и испоставиће се победу на овом сусрету.

У последњи квартал шампион Србије је ушао са 14 поена предности, коју је надоградио до краја утакмице. Четири успешна покушаја ван линије 6,75, 9 од 18 поена капитена Александре Катанић, уз две тројке када је требало потврдити победу и поставити коначан резултат. Последње поене на утакмици постигла је Николина Зубац за коначних 77-92.

ККЖ Црвена звезда: Наумчев 9 (8ск 2ас 2укл), Чубра, Тешић, Топузовић 11 (8ск 4ас 3укл), Богићевић 12 (6ск 2ас 2укл), Зукановић 4 (4ас), А.Катанић 18 (3ск 6ас 4укл), И.Катанић 2 (4ск), Бојовић 6 (3ск), Ђорђевић 24 (5ск 3ас), Мишељић 6 (4ск 2ас), Вуловић.

Драган Вуковић, тренер Црвене звезде:

– „Ове сезоне је пракса да домаћин одигра прво полувреме лошије, али зато у другом покаже карактер. Екипа РМУ Бановића је одлична, имају тај карактер и не предају се до краја, што је јако добро. Без обзира на резултат, све време ова утакмица је била неизвесна. Били смо у потенцијалној опасности дуг период, требало је да домаћа екипа да две тројке, да ми промашимо неки шут и врло лако смо могли да изгубимо. Моја екипа је нешто квалитетнија, али млада и још мора да учи како да приводи утакмице крају.“

У 10.колу ВАБА лиге Звезда путује у Стару Загору где се 19.децембра састаје са екипом Берое, у утакмици која одлучује прво место, а пре Бугарске у суботу у дворани у Железнику започиње у други део домаћег шампионата против екипе КЖК Партизан 1953 (15:30).

(извор/фото: ККЖ Црвена звезда)

Повезане вести

Leave a Comment