Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЖенска кошаркаКошаркаНајновије

ПЖЛС 12. коло: Црвена звезда – Партизан 1953

У суботу 15. децембра на програму је меч 12. кола Прве женске лиге Србије. Кошаркашице Црвене звезде и хали у Железнику дочекују вечитог ривала, екипу Партизана 1953.

Црвено-беле и даље и у домаћем такмичењу, али и у регионалној ВАБА лиги не знају за неуспех и слободно се може рећи да су апсолутне фавориткиње и у предстојећем дуелу са црно-белим девојкама. Црно-беле тренутно са скором од шест победа и пет пораза заузимају пету позицију на прволигашкој табели, а у претходна два кола су доживеле неуспехе у дуелима са Врбас Меделом у Београду (79:84) и Лозницом на гостујућем паркету (62:70). Са друге стране наше девојке су у претхоном колу у дербију домаћег шампионата декласирале екипу Радивој Кораћа резултатом 86:61.

У првом овосезонском вечитом дербију црвено-беле су у хали „Визура“ славиле резултатом 79:69. У том мечу у нашим редовима посебно су се истакле Мина Ђорђевић са 22 поена и Александра Катанић са 16, док је Снежана Богићевић имала дабл-дабл учинак (15 поена и 10 скокова). На другој страни, међу црно-белима фантастичан учинак имала је Иванка Матић остваривши 17 поена и 14 скокова.

– Прва женска лига Србије, 12. коло:
ККЖ Црвена звезда : КЖК Партизан 1953
Дворана: Железник
Датум: Субота, 15. децембар
Почетак: 15:30 часова

(фото: ККЖ Црвена звезда)

Повезане вести

Leave a Comment