Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Борјан најбољи у Европи

Црвена звезда је завршила такмичење у Лиги шампиона оставивши врло добар утисак у сезони у којој се вратила на елитну позорницу, а посебно импресивне су бројке које је остварио Милан Борјан.

Голман шампиона Србије према статистици ИнСтата, куће специјализоване за фудбалску анализу, у просеку је бележио три супер одбране, односно по мечу је заустављао три стопостотне шансе ривала.

Учинак Звездиног чувара мреже додатно добија на значају кад се узме у обзир кваитет којим ривали располажу у офанзиви, као и да су противници у шест утакмица 63 пута гађали у оквир гола.

Борјану по броју одбрана, али и супер одбрана гледају у леђа сви голмани Старог континента, а први иза канадског репрезентативца су Зут из ПСВ-а, Хандановичиз Интера и Влаходимос из Бенфике.

Феноменалне бројке посебно добијају на значају кад се у обзир узме да је Звездина мрежа у два од шест дуела остала мирна, односно да је Борјан у Београду сачувао мрежу у сусретима са Наполијем и Ливерпулом чиме је у великој мери допринео освајању четири бода и остварењу историјског учинка.

Сјајне игре у групној фази само су се надовезале на импресиван учинак током квалификација у којима је Борјан на пет од осам мечева остао несавладан, па се са правом може рећи да је ова полусезона протекла у његовом знаку.

Повезане вести

Leave a Comment