Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

СЛС 21. коло: Чукарички – Црвена звезда

Једна изузетно тешка полусезона, али истовремено и веома лепа, улази у саму завршницу. Нашим фудбалерима остало је још да одиграју меч 21. кола Супер лиге Србије па да оду на заслужени одмор. У суботу 15. децембра са почетком од 15 часова црвено-бели гостују на Бановом брду екипи Чукаричког.

Популарни „Брђани“ такође могу да полусезону која је већ за нама да окарактеришу као позитивну. Готово је изведно да ће на пролеће изборити пласман у плеј-оф такмичења, а самим тим близу су и новог изласка у Евро купове. Бело-црни са 11 победа, шест ремија и три пораза и 39 освојених бодова тренутно заузимају четврту позицију на суперлигашкој табели. У последњих пет првенствених мечева остварили су скор од три победе (Земун 3:0; Рад 2:1; ОФК Бачка 3:0), један реми (Пролетер Нови Сад 0:0) и један пораз (Мачва 0:1). Најбољи стрелац екипе је некадашњи наш фудбалер Огњен Мудрински са осам постигнутих голова, али треба истаћи да су се чак три фудбалера бело-црних по пет пута уписивали у листу стрелаца (Самјуел Овусу, Лука Стојановић и Асмир Кајевић).

Две екипе имају богат историјат међусобних првенствених дуела. До сада је одигран 41 меч, а наша екипа је славила 31 пут. Чукарички је славио на шест мечева, а четири пута су се мечеви завршавали без победника. Гол коефицијент је убедљиво на страни црвено-белих и износи 91:31. На стадиону на Бановом брду до сада је одиграно 18 мечева. Наши фудбалери су остварили 11 победа, два пута се сусрет завршавао ремијем, а Чукарички је славио на пет мечева.

И једна и друга екипа су знале да у међусобним дуелима остваре убедљиве победе. Црвено-бели су 15. марта 1997. године славили резултатом 8:1, док је 6. децембра 2015. на Бановом брду било 7:2 за наше фудбалере. Бело-црни су 31. маја 1997. године нанели Црвеној звезди најтежи првенствени пораз од распада бивше Југославије славивши резултатом 4:1.

У актуелној сезони две екипе су се састале у оквиру 6. кола СЛС-а. Меч је одигран на стадиону „Рајко Митић“ 25. августа, а црвено-бели су головима Срнића и Гобељића славили резултатом 2:1. Једини погодак за Чукарички постигао је осамнаестогодишњи Слободан Тедић. У тој утакмици црвено бели су наступили у саставу М. Борјан, М. Гобељић, В. Савић, С. Бабић, А. Терзић, Б. Јовичић, Д. Јованчић (Д. Мелег), В. Симић, С. Срнић (Џ. Кафу), М. Јевтовић (Е. Ф. Бен), М. Павков.

Уколико би смо покушали да предвидимо у ком би саставу наша екипа могла да наступи, то би био веома тежак задатак. Играчи су више него преморени и истрошени, али свакако тренер Владан Милојевић жели успешно да оконча полусезону, па самим тим, а и због квалитета противника, на терен ће вероватно најбољи састав који се у овом тренутку може извести. На голу се готово извесно очекује Милан Борјан. Последњу линију би требала да сачињава четворка која је играла и против ПСЖ-а, али постоји могућност и да се у тим врати Срђан Бабић чиме би се Филип Стојковић вратио на своју позицију десног бека, а у том случају не би било изненађење на позицију левог бека попуни Марко Гобељић који у последње време игра у животној форми. На средини терена места би требало да заузму Ненад Крстичић који је пропустио последњи меч групне фазе Лиге шампиона и Душан Јованчић, док би на позицији офанзивног везног могао да се нађе Ел Фарду Бен. У том случају на десном крилу појавио би се Славољуб Срнић коме би то вероватно био и опроштајни меч у црвено-белом дресу, а на левом крилу известан је Вељко Симић, мада не би било изненађење да ту позицију покрије и Дејан Јовељић. У самом шпицу напада очекује се Ричмонд Боаћи пошто је Милан Павков повређен и сигурно ће прескочити предстојећи дуел.

Сасвим је јасно да и због временских (не)прилика можемо очекивати један тежак меч на Бановом брду, али сви очекујемо да црвено-бели у стилу у којем су наступали целе полусезоне исту и заврше.

– Супер лига Србије, 21. коло:
Чукарички – Црвена звезда
Стадион: ФК Чукарички на Бановом брду
Датум: Субота, 15. децембар
Почетак: 15 часова
Пројектовани састав: М. Борјан, Ф. Стојковић, М. Дегенек, С. Бабић, М. Гобељић, Н. Крстичић, Д. Јованчић, Е. Ф. Бен, С. Срнић, В. Симић (Д. Јовељић), Р. Боаћи.

Повезане вести

Leave a Comment