Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЗвездине легендеНајновијеФудбал

ИН МЕМОРИАМ: Душан Стаја Николић

У Београду је у суботу, 15. децембра, у 65. години живота, после дуге и тешке болести преминуо Душан Стаја Николић, један од најборбенијих и најсрчанијих фудбалера Црвене звезда седамдесетих година.

Стаја Николић заувек ће у историји нашег клуба остати уписан као фудбалер који је од првих фудбалских корака део Црвене звезде. Од петлића, преко пионира, кадета и јуниора црвено-белих стигао је до места у првом тиму. Преданост и љубав показао је тако што је десет година своје сениорске каријере провео у црвено-белом дресу, а исте боје у срцу је носио до последњег дана.

За то време за свој вољени клуб уписао је 307 наступа и постигао је пет голова. Био је међу најистакнутијим фудбалерима свог времена. Оставио је неизбрисив траг у Црвеној звезди освајањем три шампионске титуле, трофеја Супершампиона Југославије и Купа лигаша 1973. године.

Две године као интернационалац провео је у енглеском Болтону. Био је и део репрезентације Југославије. Одиграо је 32 меча за омладинску, а 22 за младу репрезентацију Југославије. За најбољу селекцију је уписао четири утакмице и постигао један гол.

И након што је као фудбалер окачио копачке о клин, Стаја није напустио спорт који је постао његов живот. Завршио је Вишу тренерску школу и са клупе је предводио неколико екипа из Друге и Српске лиге.

О његовим људским вредностима најбоље говоре његови саиграчи са којима је, и по завршетку каијере, уживао у дружењу. Био је активан члан секције ветерана Црвене звезде, неко ко је уносио радост у много бројна дружења која су наше легенде организовале.

Као спортски радник трајно ће бити упамћен у историји српског фудбала, а сви они који су имали част да га упознају и са њим бар једном поразговарају заувек ће га чувати у најлепшем сећању.

Опело ће се одржати у понедељак, 17. децембра, на Новом гробљу у Београду од 14 часова, а сахрана је заказана за 14:30 часова.

ФК Црвена звезда породици и пријатељима Душана Николића изражава поруке искреног саучешћа.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

Србин са Космета дец 15, 2018 at 19:59

Вечна Ти слава!

Reply

Leave a Comment