Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Нови пораз рукометаша

У 13. колу Супер рукометне лиге Србије рукометаши Црвене звезде дочекали су екипу Спартак Војпута из Суботице. Још једном лошом игром црвено-бели су доживели нови пораз.

Црвена звезда : Спартак Војпут 22:27 (9:14)

Црвено-бели су неславно завршили први део сезоне, са два узастопна пораза и три меча без победе, и тиме себи отежали пут и посао на пролеће. Лош финиш јесени се завршио поразом од Суботичана у „Шумицама“.

У екипу се вратио Душан Херцеговац након прелома носа и паузе од месец дана.

Нервозан почетак утакмице се одразио на цело полувреме. Спартак је брзо дошао до три гола предности на старту (1:4), контролисао резултат током целог тока првог полувремена, да би у 21.минуту први пут повео са пет голова разлике, а у 25,минуту имао и максималну предност од седам голова предности (5:12). У последњих пет минута првог периода игре Звезда је успела да серијом од четири гола приђе гостима на три гола заостатка, али су налет црвено-белих одбили Максић и Стефановић за 9:14 након првих тридесет минута игре.

Модел Звездине игре и борбе, који су красили екипу Ненада Перуничића ове јесени видели смо у првих 10 минута наставка. Звезда је силовито отворила друго полувремене, енергично и серијом од пет узастопних голова у 38.минуту анулирала минус и стигла до изједначења – 16:16. У 40.минуту је било 17:17, и тада је поново уследио пад у игри, много грешака, изгубљених лопти, што су веома мотивисани и борбени гости искористили, узвратили истом мером, са пет узастопних голова и преломили утакмицу у своју корист, 17-22. Пуних осам минута црвено-бели су били без гола, а Спартак је сачувао предност до краја меча и славио 22:27 у „Шумицама“.

Најефикаснији у редовим Црвене звезде био је Иван Рајичевић са 6 голова, пет је постигао Стошљевић, Лаковић 3.

Црвена звезда је јесењи део сезоне завршила на 6.месту са 13 бодова, иза Шамота који има 14, и Партизана и Новог Пазара који имају по 16 бодова. По 13 имају још управо Спартак и Кикинда.

Пролећни део сезоне почиње 2.фебруара 2019.године, када Звезда гостује у Панчеву, екипи Динама.

Београд, дворана: Шумице. Гледалаца: 200. Судије: Ковач (Косовска Митровица) и Милосављевић (Звечан). Седмерци: Црвена звезда 5 (2), Спартак 3 (2). Искључења. Црвена звезда 10, Спартак Војпут 4 минута.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Чоловић, Пешић 2, Хорват, Лазић 1, Лаковић 3, Туфегџић, Љубојевић 2, Љубеновић, Бугариновић, Херцеговац, Димић, Ђорђијевић 2, Рајичевић 6 (2), Јовановић 1, Стошљевић 5, Јокић. Тренер: Ненад Перуничић

СПАРТАК ВОЈПУТ: Росић, Ж. Пеић Тукуљац, Ј. Пеић Тикуљац, Колунџић, Шукић, Јанковвић 5, Спремо, Којадиновић 2, Пјевалица, Каран 6 (2), Петровић 7, Ристић, Максић 1, Леовац 2, Стефановић 4, Арђелан. Тренер: Славиша Лаковић

Повезане вести

1 comment

Loki дец 17, 2018 at 01:21

Bio sam na utakmici. Pa, mi veze nemamo!!! Sta se to dogadja sa crveno-belim rukometasima?

Reply

Leave a Comment