Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Одлазак фудбалера и човека за пример

Звездашку јавност потресла је вест да је животну битку у 65. години изгубио легендарни фудбалер Црвене звезде Душан Стаја Николић.

Некадашњи везни играч, осим у дресу црвено-белих, траг је оставио и као тренер, кроз рад са бисерима клуба из Љутице Богдана, а уз своју Звезду остао је до последњег дана као активан члан секције ветерана.

Одлазак чувеног фудбалског архитекте никога није оставио равнодушним, а вишедеценијског пријатеља, уз бујицу емоција, присетио се Владимир Петровић Пижон.

– Сви смо погођени одласком нашег друга. Рођени смо у истом граду, одлично смо се познавали и феноменално дружили још од омладинских дана. Провели смо године играјући заједно у првом тиму. Од њега сам, као две године старијег, видео шта значи залагати се за дрес и грб. Био је велики борац, одан Звезди коју је неизмерно волео. Кренуо је и завршио фудбалски пут у вољеном клубу, до последњег дана био је међу саиграчима из најранијег периода каријере – присетила се четврта Звездина звезда.

Осим у Црвеној звезди, Стаја је траг оставио и у колевци фудбала, Енглеској, где је носио дрес Болтона, а једну сезону играо је и мали фудбал за Космос.

– Надимак Стаја добио је по Нобију Стајсу, играчу који је играо слично њему, чврсто, оштро… Душан је био феноменалан фудбалер и још бољи човек, његов фудбалски живот и пут пример је данашњим генерацијама, а смрт је ненадокнадив губитак за све нас који смо га познавали – рекао је Петровић.

Опело ће се одржати у понедељак, 17. децембра, на Новом гробљу у Београду од 14 часова, а сахрана је заказана за 14:30 часова.

Повезане вести

1 comment

Loki дец 17, 2018 at 01:03

Spavaj mirno, Stajo!

Reply

Leave a Comment