Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiОбавештењаФудбал

А, шта може зима Звезди?

ЧУКАРИЧКИ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 1:2(1:2)

У последњем колу јесењег дела сезоне, после неколико померања термина, узрокованим снегом Чукарички и Црвена звезда су напокон одиграли своју утакмицу и тако, после много буке овог викенда коју је иницирао бели прекривач, првенство учинили регуларнијим.

Тренер Милојевић је комбиновао састав па је Гобељић у овој утакмици одиграо на левом беку уместо Родића, док су се Савић и Боаћи вратили у стартну поставу после повреда а и Ебисилио је заузео почео утакмицу на својој позицији.
Наш тим је од самог почетка показао противнику које су му намере и да утакмицу није дошао да „одради“ већ да га интересују сва три бода па је контрола над лоптом успостављена од старта утакмице и тежиште игре постављено на половини Чукаричког.

Први озбиљнији напад Звезда је имала већ у 3.минуту када је Ебисилио добро шутирао са 18-19 метара, искоса са леве стране али је Стевановић добро реаговао и одбранио а нова опасност пред голом Чукаричком забележена је у 10.минуту када је после слободног ударца Крстичића, Савић добро скочио и одложио лопту Дегенеку који је шутирао на празан гол, с обзиром да је Стевановић кренуо на центаршут Крстичића, али је био изблокиран да би у наставку акције Боаћи шутирао главом и био, замало, непрецизан.
У 19.минуту права опсада гола Чукаричког. Најпре Крстичић даје сјајан пас у простор за Симића који неометан, са 13-14 метара, шутира право у Стевановића да би потом Стевановић одбранио и ударац Бена из непосредне близине.
У 23.минуту Боаћи користи немарност Доцића који се приликом испуцавања лопте испред свог шеснаестерца оклизнуо долази до лопте а Пушкарић несмотрено стартује и прави очигледан прекрај у свом казненом простору. Пенал. Чист као суза. Бен је узео лопту и рутински послао Стевановића у једну а лопту у другу страну за потпуно заслужено вођство.

Није дуго трајала предност Звезде. У 28. минуту, после доброг паса у простор Овусуа, Стевановић је центрирао по земљи и пронашао Луку Стојановића којег су наши дефанзивци оставили самог а овај неоматан погађа мрежу, до тада, потпуно незапосленог Борјана. Одмах након тога и Овусу је опробао свој ударац, после доброг напада Чукаричког, али је Борјан био сигуран. Одмах је Звезда кренула у против напад, Крстичић је вукао лопту до шеснаестерца а онда правовремено упослио Боаћија, који хладнокрвно шаље лопту кроз ноге, бившем голману Партизана, Стевановићу за 2-1.
До краја полувремена резултат се није мењао а и ритам игре је опао што је утицало да Боаћијев гол буде последња занимљивост у првом полувремену.

На полувремену је Јованчић заменио врло доброг Крстичића, који је приликом асистирања Боаћију за гол, добио снажан ударац од Копитовића, а оно што је Копитовићу прогледано кроз прсте том приликом није при старту над Беном на почетку игре у другом делу. Боаћи је лепо одложио лопту нашем најбољем играчу ове јесени, Копитовић га је повукао и није било дилеме-пенал, а и црвени картон за Копитовића. Бен је поново извео једанаестерац али га је овог пута прочитао Стевановић и одбранио пенал.
У 57.минуту, после корнера Савић је шутирао врло добро али је његов ударац завршио у корнеру да би након новог корнера Овусу сјајно повукао контру и у једном тренутку био сам пред Борјаном алу су наши дефанзивци, на челу са Стојковићем, били пожртвовани и у последњем тренутку спречили брзог интернационалца из Гане да поново поравна резултат. Звезда је наставила са добром игром и иницијативом па је Стевановић имао доста посла а у 62.минуту само је лош терен спречио Ебисилија да повећа предност. У тим тренуцима Звезда је држала тежиште игре око казненог простора домаћина али за нешто више недостајао је квалитетан пас док је Чукарички у ретким тренуцима успевао да пређе на половину Звезде а и када би то чинио претила је опасност од контри. једну такву је пропустио Боаћи у 68.минуту када је отишао превише искоса, а потом је и Ебисилио из изгледне позиције шутирао преко гола.

Уследио је, као и у првом полувремену, мирнији период меча где се углавном играло између два шеснаестерца без конкретнијих покушаја на обе стране па је Звезда утакмицу мирно привела крају. Наш тим је доминирао током целог меча диктирајући ритам па се питање победника ниједном није довело у питање. Чукарички је био немоћан и бројчано изједначен па је оправдано искључење Копитовића довело до тога да више брине о свом голу и избегне убедљивији пораз.

Овом утакмицом окончан је јесењи део првенства па Црвена звезда, после сјајних игара и неких величанствених победа које се приређене навијачима, на заслужену зимску паузу иде као апсолутни лидер са 9 бодова предности у односу на другопласирани Раднички из Ниша.

Стрелци: 0:1 – Бен у 23. из једанаестерца, 1:1 – Стојановић у 27, 1:2 – Боаћи у 30. минуту.

Београд – Стадион: „на Бановом брду“. Гледалаца: 1.200. Судија: Лазар Лукић. Помоћници: Бојан Бановић и Горан Станојевић. Жути картони: Пушкарић, Копитовић, Стојановић, М. Стевановић (Чукарички). Црвени картон: Копитовић у 47. минуту (други жути).

ЧУКАРИЧКИ: Н. Стевановић, М. Стевановић, Копитовић, Шапић, Пушкарић, Богосавац, Ђорђевић (од 83. Видосављевић), Доцић, Овусу, Стојановић (од 79. Тедић), Мудрински.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Стојковић, Дегенек, Савић, Гобељић, Јовичић, Крстичић (од 46. Јованчић), Ебисилио (од 82. Чаушић), Симић (од 90+1. Јевтовић), Бен, Боаћи.

Повезане вести

3 comments

Србин са Космета дец 17, 2018 at 16:09

Титула се не доводи у питање!
Сад на заслужени одмор,па уигравање за следеће квалификације.
Поред Милуновића и Јирке, довести неког квалитетног само ако оде неко стандардан.

Reply
Hadži Dragan NBG дец 16, 2018 at 23:17

Bravo momci, bravo Delije. Nije nas bilo puno, ali nas je bilo pravih. Ja nisam dolazio na LŠ zbog PSŽ, Napolija, Liverpula već moje Zvezde, kao što je gledam i ovde na Brdu i protiv TSC u kupu i ne propuštam nijednu, a vi foteljaši i kritičari u papučama se zapitajte zašto uvek branim igrače. Jer i po kiši i po snegu i po zimi i na plus 40 oni ginu za naš grb.

Reply
Josif дец 16, 2018 at 21:50

Честитке момцима на још једној победи,и хвала им на дивној години у којој смо вратили титулу,играли прољече у европи,пласирали се у ЛШ и на крај потврдили јесењу титулу са +15 испред комшија што 99% значи нова титула.Момци су заслужили одмор,а управа да преструктуира и појача играчки састав и да догодине поновимо успехе од ове 2018год ако не и више.позз

Reply

Leave a Comment