Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновије

Звезда у Истанбулу циља победу

Црвено-бели допутовали у Истанбул, о утакмици са Галатасарајем говоре тренер Милан Томић, и првотимци Марко Кешељ и Дејан Давидовац.

Кошаркаши Црвене звезде мтс допутовали су у уторак у преподневним часовима у Истанбул, где их у среду очекује последњи меч прве фазе Еврокупа са екипом Галатасараја.

Црвено-бели су већ остварили примарни циљ и обезбедили пласман у наредну фазу, која почиње 2.јануара 2019.године, али у Истанбул одлазе са жељом да на прави начин заврше прву фазу такмичења, и уз могућност да у среду од 18 часова по српском времену (20 по локалном) одреде свој пласман на табели, делом и у зависности од осталих резултата у групи.

Тренер црвено-белих Милан Томић пред ово специфично гостовање каже да ће екипа меч са Галатасарајем играти са великом жељом да први круг оконча победом:

То је специфична утакмица, сама по себи, али ми идемо тамо да добијемо, јер од тог меча доста зависи, као и од дуела Монака и Андоре у расплету наше групе. Квалификовали смо се за Топ 16, али путујемо са жељом да победимо. Видећемо шта ће се догодити“, рекао је тренер Црвене звезде мтс и додао да без обзира на исход утакмице у Андори, која ће бити одиграна већ у уторак, неће бити никаквих калкулација:

Ако хоћеш нешто да урадиш у Еврокупу, играћеш против свих тих противника. Лоше је да бираш. Ако хоћеш да дођеш до четвртфинала. полуфинала или финала, негде ћеш играти, на пример, са Униксом. Не гледамо ко ће бити у нашој групи” каже Томић и додаје да атмосфера у дворани неће утицати на екипу која је већ показала да зна да игра на „врућим” гостовањима:

Играли смо и против Партизана овде у дворани „Александар Николић” и мање-више то је иста атмосфера када играш на „страни”. Наш тим је показао да зна да игра у таквој атмосфери и очекујем да ћемо одиграти добро“.

Пред ову утакмицу проблема са зглобом има Мохамед Фаје (повреда зарађена у Сремској Митровици), Филип Човић се вратио тренинзима након неколико дана паузе, као и Марко Кешељ који је имао проблема са јачом прехладом:

Верујем да ће нас дочекати „врућа” атмосфера, али идемо тамо и  размишљамо само о победи која може да нам побољша позицију на табели и евентуално обезбеди неког лакшег противника у наредној рунди. Концентрисани на кошарку, на терен и једино нас то интересује. И Галатасарај је гостовао овде све је било у реду, важно је да протекне у спортском духу, да играмо кошарку и да се изборимо за што бољи резултат за нашу Звезду. Добро радимо, добро тренирамо И у доброј атмосфери очекујемо утакмицу”.

Дејан Давидовац: „Не размишљамо о атмосфери тамо, идемо да играмо кошарку, спремамо се за ову утакмицу као да је најважнија И желимо да победимо. Имали смо током репрезентативне паузе више времена за тренинг, И одиграли смо добро ове две утакмице након тога.И идемо да победимо, Играли смо овде одлично уз фантастичну подршку која нам је пуно значила. Видели смо И у тој утакмици да агресивност на терену доноси много…Идемо да добијемо утакмицу без било каквих калкулација”

Екипа ће тренирати у Истанбулу у уторак увече, а повратак за Београд планиран је у четвртак у раним јутарњим часовима. Већ у петак ујутру екипа путује аутобусом у Загреб, где ће у суботу од 17 сати играти меч 12.кола АБА лиге са Цибоном

Повезане вести

Leave a Comment