Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновије

ЕК 10. коло: Галатасарај – Црвена звезда

У оквиру десетог кола Еврокупа Црвена звезда гостује Галатасарају у Истанбулу.

За разлику од претходних дуела, овај ће бити одигран у „Синан Ердем Дому“. Дворана „Абди Ипекчи“ је срушена почетком ове године, а на њеном месту биће изграђен тренинг центар Турске репрезентације.

Галатасарај је већ елиминисан из даљег такмичења, тако да нема такмичарских амбиција у овом мечу. Иначе, утакмица ова два ривала увек носи посебно тежину због убиства Марка Ивковића које се догодило пре нешто више од четири године.

Вреди напоменути да је Црвена звезда забележила четири узастопна тријумфа против Галатасараја. Уколико Андора изгуби у мечу против Монака, а Звезда победи Галатасарај, српски шампион би заузео друго место у Групи А. У том случају Црвена звезда би завршила у групи Х, у коју су се већ пласирали Уникс и Цедевита. Уколико вас занимају све могуће комбинације поводом пласмана Звезде у ТОП 16 фазу Еврокупа, можете прочитати овај текст.

У односу на претходни дуел није било промена у саставу Галатасараја. И даље главну реч воде странци; пре свега Хејс, Херисон и Тај Вебстер. Турски играчи углавном имају незапажену улогу са клупе, изузев можда Гоксенина Коксала.

У првом мечу изабраници Милана Томића су успели да наметну ритам од првог минута и самим тим контролишу утакмицу од почетка до краја. Важно је истаћи да Фаје има проблема са зглобом након дуела са Мегом. Такође, тренинзима су се вратили Филип Човић и Марко Кешељ који је имао проблема са прехладом.

У изјави пред овај меч тренер црвено-белих је истакао да ће Црвена звезда одиграти утакмицу без калкулисања, без обзира на исход дуела Андора-Монако који се игра дан раније.

Галатасарај – Црвена звезда

Среда 19.12.2018. почетак у 18:00

дворана „Синан Ердем“, пренос на Спорт Клубу 1

Повезане вести

Leave a Comment