Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеФудбал

Звездини голмани за понос!

Звездини голмани су се ове јесени показали у феноменалном светлу, Милан Борјан бриљантним партијама привукао је пажњу фудбалске Европе, а услед густог распореда сваку указану шансу на идеалан начин искористио је Зоран Поповић.

Позиција од које су кретали напади најефикаснијег суперлигашког тима и која је представљала последњи бедем шампиона Србије била је резервисана за Милана Борјана током првих званичних изазова ове сезоне.

Канадски репрезентативац наговестио је бриљантну јесен кроз квалификације у Лиги шампиона сачувавши мрежу у пет од осам утакмица. Чувар црвено-беле мреже остао је нерешива енигма за нападаче Спартакса и Судуве, а о његовим голманским вештинама причаће се и у Трнави и Салцбургу.

Док је Борјан бриљирао на интернационалној сцени, своју шансу у Суперлиги добио је Зоран Поповић и искористио је на прави начин. Звездина јединица деби је уписала на суперлигашкој премијери против Динама и украсила га оставши несавладана.

Како се захуктавало такмичење тако су и наши голмани подизали форму па ће се дуго причати о бриљантним издањима Борјана у групној фази Лиге шампиона. Бриљантни голман клуба из Љутице Богдана и репрезентације Канаде голман је са највише одбрана у групној фази, па звездаши са поносом могу да кажу: „Наш је Борјан бољи од Буфона“, и не само Буфона, већ и од Алисона, Едерсона, Лориса, Облака, Касиљаса, односно свих голмана преосталих 31 учесника групне фазе елитног такмичења.

Управо Борјан је у великој мери допринео освајању четири бода у групи са Наполијем, Ливерпулом и Пари Сен Жерменом о чему сведочи податак да је Звезда баш у тим мечевима сачувала мрежу.

Кад се узме у обзир да је наш голман пред домаћом публиком задавао главобоље Салаху, Манеу, Фирмину, Инсињеу, Хамшику, Мертенсу, и осталим светским звездама не чуди још импресивнији учинак на домаћој позорници где је тим Владана Милојевића у 11 дуела сачувао мрежу, а у преосталих 12 примао је само по један гол.

Феноменалном учинком може да се подичи и Зоран Поповић. Голман који је заоштрио конкуренцију међу стативама примио је само три гола на девет утакмица, а на сваком мечу на којем је уписао минуте црвено-бели су остварили тријумф.

Јасно је да су Звездини голмани представљали важан шраф у јесењој машинерији, а посао су им знатно олакшали дефанзивци о чијем ћете учинку имати прилику да читате сутра.

Извор:(ФК Црвена звезда)

Повезане вести

Leave a Comment