Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВатерполоЕвропска такмичењаНајновије

Ватерполисти поражени у Букурешту

СТЕАУА – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 8:3 (0:0, 3:1, 4:0, 1:2)

У оквиру 5. кола ЛЕН Лиге шампиона група „А“ наши ватерполисти су гостовали у Букурешту екипи Стеауе. Био је то својеврстан „дерби“ зачеља, пошто су обе екипе у досадашњем делу такмичења биле без победе.

Након победе у Шапцу у Регионалној лиги, тињала је нада да Звезда може до прве овосезонске победе и у Лиги шампиона. Противник рекло би се по мери, али наши ватерполисти нису успели и доживели су још један прилично убедљив пораз. Румуни су славали са 8:3 и на тај начин дошли до своје прве победе, и зачеље табеле препустили Црвеној звезди.

Најефикаснији на мечу био је Андреи Гибан са два гола. Код Звезде по једном у стрелце су се уписали Никола Бурсаћ, Кристијан Шулц и Марко Радовић.

Црвена звезда ће имати шансу да дође до своје прве победе у Лиги шампиона 9. јануара, када ће угостити мађарски Ференцварош.

Букурешт – Судије: Владимир Голиков (Русија) и Карлос Ортега (Шпанија). Играч више: Стеауа 5(1), Црвена звезда 8(0).

СТЕАУА: Драгусин, Георге, Маринић Крагић 1, Фулеа, Кјовеану 1, Приотеаса 1, Капоцис 1, Антипа 1, Чучковић 1, Попеску, Гибан 2, Гоанта, Тик. Тренер: Андреи Јосеп.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Краљ, Танкосић, Максимовић, Бурсаћ 1, Перковић, Васић, Битадзе, Жежељ, Илић, Поповић, Шулц 1, Радовић 1, Тодоровски. Тренер: Александар Филиповић.

Табела: Про Реко 15 бодова, Барселонета и Бреша по 12, Ференцварош (меч мање) и Егер (меч мање) по 6, Динамо и Стеауа по 3, Црвена звезда без бодова.

Повезане вести

Leave a Comment