Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаОбавештењаРегионална лига

Звезда у Драженовом дому тражи 12.победу

У 12.колу АБА ј.т.д. лиге наша екипа, у једном од дербија кола, гостује у Загребу, пробуђеној Цибони с циљем да настави серију непобедивости у овој сезони на Јадрану, након убедљиве победе у Истанбулу против Галатасараја.

За разлику од неколико претходних сезона када је пред полазак у Загреб већ на аутобуском стајалишту уписивана победа нашим кошаркашима, у суботу ће бити знатно теже, имајући у виду да се у прошлом колу, на истом месту, није добро провела подгоричка Будућност, па се надамо да Томић и екипа неће поновити исту грешку против загрепчана, које са клупе сјајно предводи Иван Велић.

Цибона у суботњи дерби улази са 6.места и скора од 5 победа и 6 пораза. Осим Будућности, у Драженовом дому су пали још Цедевита и Морнар. Дакле, славили су против три од четири учесника прошлогодишњег плеј офа, који су и овој сезони одлазили у Загреб као фаворити, бар на папиру. За разлику од првог меча, Цибона ће бити јача за америчког центра Леона Џеферсона, који је потписан након првог кола и који је у протеклом периоду представљао значајну помоћ у рекету бележећи просечно 8 поена, 5,5 скокова и 1 блокаду. Ударна игла загрепчана је српски плејмејкер Марко Љубичић, који на терену проводи највише минута у игри и бележи просечно 13,5 поена уз добар проценат шута за 2 поена-50% док за три шутира нешто слабије 29%, али добро је познато да итекако уме да погоди тројку када је потребно и да је његов нешто лошији проценат шута за 3 поена углавном последица неизграђених позиција и форсирања. Осим њега, највећу опасност ће представљати искусни Брендис Рели-Рос и Дамир Маркота. Рели-Рос је други стрелац тима са просечно 9,9 поена уз проценте шута за 2 поена од 49,1% и за три поена од 29,2% као и 2 асистенције док је Маркота трећи стрелац тима са 8,4 поена уз солидан проценат шута за три поена од 34,6% и 4,36 скокова. Од осталих опасност могу представљати, пре свега шутем за три поена, Игор Марић који на великом узорку шутира врло добрих 43,5% и ветеран Марин Розић са одличних 55,6 поена али на нешто мањем узорку, а ту су још аустралијанац Гилберт те Јосип Билиновац и Иван Новачић.

Цибона се, дакле, ове сезоне одлучила за нешто искусније и проверене играче који ће својим искуством и тимском игром пре свега обезебедити мирну сезону, без претераних трзавица. Екипа је у првом делу сезоне играла у серијама. Најпре су везали три пораза да би након тога уследила серија од три победе, затим поново три узастопна пораза а онда су у последње две утакмице победили Крку у Новом Месту и, већ поменуту, Будућност. Тимски постижу 79,8 поена док противницима допуштају 83,1 поен, скупљају 30,1 скок по утакмицу а њихови противници 32,6. Имају просечно и 16,64 асистенција као и 7,82 украдене лопте. За два поена шутирају 50,13% док је за три поена проценат 33,7%.

Наша екипа ће и у Загребу имати предност у рекету а и, укупно гледано, индивидуални квалитет је на страни наше екипе која ће и у суботу против старог ривала тражити наставак серије добрих резултата и наставак, што је још битније, серије добрих игара. Евидентно је да је репрезетативна пауза пријала нашој екипи где је Томић имао времена да припреми екипу за утакмице које су уследиле. Може да радује све већа минутажа Немањи Ненадићу који полако почиње да испуњава задатке које пред њим ставља Томић а од још већег значаја је све боља форма суперталентованог Борише Симанића који је коначно почео да пружа партије какве су од њега очекивали бројни навијачи.
Нема сумње да нас у Загребу очекује тешка утакмица али уз поштовање противника и максималан приступ мечу, нема разлога да се у суботу не настави серија непобедивости.

К.Ц. „Дражен Петровић“

Субота, 20.12.2018 у 17 часова

Арена спорт 1

Повезане вести

2 comments

Rs.cg дец 21, 2018 at 15:49

I zasluzili su to…ovi se pojacavaju ali lopovluku i kradji ce doci kraj…..pozzz

Reply
MILOS RANKOVIC дец 21, 2018 at 12:28

MNOGO TESKA UTAKMICA ZA NAS,ONI IGRAJU SVE BOLJE I BOLJE TREBA UCI MAKSIMALNO JAKO OD POCETKA,LJUBICIC JE NJIHOV LIDER I MISLIM DA LAZIC IMA RESENJE ZA NJEGA,A POSLE DA NAPUNIMO HALU ALEKSANDAR NIKOLIC 30 DECEMBRA PROTIV LOPOVA KRIMINALACA IZ podgorice,DA OSETE VRUC TEREN MORA DA BUDE NE SEDAM NEGO OSAM HILJADE DELIJA DA GINEMO ZAJEDNO SA NASIM IGRACIMA I TRENERIMA ZVEZDO NISI SAMA DELIJE CE SE DICI

Reply

Leave a Comment