Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОсталоХокеј

Сениори дочекују Загреб, јуниори гостују на Бледу

Сениори нашег хокејшког клуба у суботу и недељу играју два веома важна меча у оквиру ИХЛ такмичења. Наиме, црвено-белима долази у госте “тек” петопласирана екипа Загреба, па сви на неки начин очекују сигурну победу. Али..

Ако, ипак, мало боље погледате табелу, видећете да екипа Загреба има тек 11 одиграних утакмица, што је шест мање од Црвене звезде. У тих 11 одиграних сусрета екипа Загреба има свега два пораза и тренутно је друга екипа по ефикасности (одмах иза Звезде). Састављени су углавном од домаћих играча и уопште нису лак залогај како то многи мисле. Када би којим случајем екипа Загреба добила тих шест утакмица које заостаје за Звездом, разлика на табели би била свега један бод. Ово дефинитивно треба да послужи тренеру Јовици Русу и његовим играчима као опомена да нема опуштања и да у ове две утакмице треба ући максимално сконцентрисано, како се не би допустило било какво изненађење.

Верујемо да ће наши оклопници дати све од себе да покажу још једном да су тренутно најбоља екипа у региону и да са правом конкуришу за највиши пласман. Зато је важно доћи у што већем броју и подржати наше оклопнике, јер они то заиста и заслужују. Чињеница је да фудбала нема до следеће године, а овога викенда нема ни кошарке у Пиониру, тако да хокеј остаје лепа опција у ово хладно зимско време.

Утакмица у суботу (22. децембар) почиње у 18 часова, док у недељу (23. децембар) почиње 16:15 часова.

Јуниори хокејашког клуба Црвена звезда овога викенда одиграће, као гости, свој двомеч против екипе Бледа.

На папиру Звездини оклопници слове за фаворита, али чета Ненада Милинковића мора да буде опрезна и да одигра максимално сконцентрисано уколико жели да се врати из Словеније са обе победе. Наши хокејаши се тренутно налазе на 4. месту са 20 освојених бодова, а испред је екипа Марибора која има три бода више али и две утакмице више. Другим речима, победе на Бледу би водиле наше јуниоре на треће место. Екипа Бледа је тренутно на 6. месту са 13 освојених бодова, али и утакмицом мање од Звезде.

Све у свему, Звезда је у добром положају и оно што је важно јесте да је све у рукама наших оклопника. Верујемо да ће они пружити свој максимум и обрадовати црвено-белу породицу.

Меч између Бледа и Црвене звезде, који се игра у недељу од 14:15 часова, биће директно преношен путем ЈуТјуба.

(извор/фото: czbgtv.com)

Повезане вести

Leave a Comment