Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЗвездине легендеНајновијеФудбал

Легенде Маракане | Слободан Цоле Јанковић

У новој епизоди емисије „Легенде Маракане“ разговарали смо са нашим некадашњим фудбалером Слободаном Цолетом Јанковићем.

Своје богате каријере у занимљивом разговору присетио се несташан дечак са београдске калдрме, Звездино дете, фудбалер који од петлића зна само за црвено-беле боје. Још давне 1958. године Јанковић је постао део црвено-беле породице. Присетио се како је славни тренер Миљан Миљанић од екипа које су играле фудбал у двориштима школа изабрао групу дечака из које су чак осморица постали првотимци.

Са великом страшћу говори о невероватној подршци коју фудбалери Црвене звезде имају са трибина и која их носи на терену. Незаобилазна тема били су и голови које је постигао у славном двомечу са Ливерпулом 1973. године, као и сусрет са Реал Мадридом када је са беле тачке послао свој клуб у полуфинале Купа победника купова.

На самом крају разговора врло емотивно описао је шта за њега представља Црвена звезда: „Најпоносији сам у животу што сам играо у Црвеној звезди. То ми је највећа сатисфакција. Када бих се поново родио, поново бих то урадио јер Звезда није само породица или дом, она је нешта више. Звезда је као да верујете да постоји Бог. Звезда је Бог за мене“.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment