Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеХокеј

Немилосрдна Звезда господари ледом! КХЛ Загреб још једном разбијен!

СКХЛ ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – КХЛ ЗАГРЕБ 8:2 (4:0, 1:0. 3:2)

Тамо где су изабраници Јовице Руса синоћ стали, истом мером, на истом месту су данас и наставили – идентичним резултатом савладана је екипа Загреба (8:2). Пред око осамдесетак гледалаца, црвено-бели оклопници правили су бравуре на леду, док су гости из Загреба само у чуду могли да посматрају мајсторије Сабадоша, Подунавца, Даниела, Гаидаша, Кулешова, Вукићевића и њихових колега са палицама. А како је то изгледало кроз детаље, прочитајте у наставку текста:

1/3

Агресивно је Звезда започела утакмицу, а већ у десетој секунди добијамо на поклон од гостију играча више, јер је на два минута одстрањен Лука Јарчов због држања. Моментално користимо стартну предност, искусно створен вишак на 4-5 метара од гола, искоса са десне стране; неометан је био Артјом Кулешов који технички савршеним ударцем шаље пак у даљи угао Хергешићевог гола и Звезда је повела са 1:0 већ у другом минуту. Почетак утакмице којем се никако нису надали гости из Загреба. Они су што пре желели да се врате у утакмицу и опораве од шока, па је на истеку трећег минута солидну прилику имао Чизмадија. Његов ударац је крајњим напором, помоћу ноге, одбранио Арсеније Ранковић.

У првих пет минута меча црвено-бели су искључиво покушавали ударцима са дистанце, но нисмо били Бог зна колико прецизни у тим тренуцима. Прву праву акцију нашег тима бележимо у 6. минуту, када су изблиза шутирали најпре Цвик, па Марковић и на крају Шпањевић. Међутим, велика прилика отишла је у неповрат захваљујући одличним одбранама Хергешића.

Након нашег водећег гола, Хрвати су додали гас, па су се углавном смењивали њихови напади у првих десетак минута игре. Након веома лошег тајминга измена у нашој екипи, пак остаје потпуно усамљен на 8 метара од нашег гола, купи га Крикшић, излази очи у очи са Ранковићем, али његов ударац, на срећу завршава поред гола. Тренутак деконцентрације лако је могао да нас кошта примљеног поготка.

Могли смо у 11. минуту да казнимо тај промашај, пошто је након фантастичног солопродора Шпањевић ипак спречен да дуплира Звездину предност. Могло се тада закључити да смо се доста ослањали на контранападе и брзу транзицију.

У 12. минуту друго искључење за Загрепчане, које Црвена звезда по други пут искоришћава! Даниел Михал је послао пак ка Марку Бркушанину, овај вратио до потпуно самог, на 8-9 метара од гола, Роберта Сабадоша који шаље пројектил ка голу гостију. Пак се од пречке одбија у мрежу за 2:0! Еврогол!

У 14. минуту и наша екипа зарађује прво искључење – на клупу је послат Гаидаш након неспортског потеза и гурања противничког играча док је био коленима на леду. Са играчем више на терену, очекивало се да ће Загреб бити још конкретнији, међутим, десило се управо супротно. У јеку напада гостију, севнула је контра коју је започео Даниел Михал пасом ка Павлу Подунавцу. Павле је самом себи дао јак фор, преклизао готово читаву одбрану плаво-белих, дошао до пака иза гола и упутио идеалан повратни пас до Марка Бркушанина којем није било тешко да савлада Хергешића за 3:0!

Смирила је Звезда игру и контролисала ситуацију на леду, све до 19. минута када је најпре сјајну прилику имао Загреб. Узвратили смо из контре недуго потом након одличне комбинације Анић-Машић, али је добро интервенисао чувар мреже гостију. Узаврела је атмосфера на леду у тим тренуцима, па су на одмор послати Чизмадија и Дзиов због туче. А само минут касније долазимо и до капиталне предности од 4:0. Акцију је започео Даниел Михал, који проиграва Павла Подунавца, а овај маестралним додавањем проналази Марка Бркушанина, који погађа небрањену мрежу Загреба.

Иако резултат то није говорио, не можемо рећи да смо апсолутно доминирали у првој трећини. Наиме, сваког играча више смо користили, а богами и играча мање накох муњевитих контранапада. А то и јесте главна одлика великих тимова – искоришћавање бројчане предности на терену и кажњавање туђих грешака. Загрепчани јесу имали пак у поседу, али очигледно је то и био део тактике нашег тренера, Јовице Руса.

2/3

Други период је био најмирнији део утакмице, са најмање садржаја. Звезда је поново препустила контролу пака гостима, који су већ у другом минуту имали изгледну прилику за гол. Благус и Сркетић су изблиза тукли ка нашем голу, али им је чист зицер „скинуо“ фантастични Арсеније Ранковић. Све су од себе дали играчи у плаво-белим дресовима да смање резултатски дефицит у првих пет минута, али их је у томе осујетио наш чувар мреже.

У шестом минуту, на чак десет минута из игре је одстрањен играч Загреба, Иво Калеб, због константних приговора судијама. Како је ово било дисциплинско искључење, тим играча који је кажњен и даље је играо са шесторицом играча у пољу.

У деветом минуту друге деонице, Ранковић се још једном истакао, када је искоса, са леве стране снажно шутирао Видек. У истом минуту, на два минута искључен је Даниел, због повлачења.

Играо се 11. минут када пропуштамо прилику из категорије „стопостотних“ – Гаидаш је дриблингом преватио Јарчева и дословно имао прилику попут извођења пенала. Нажалост, фалило му је мало концентрације у самој завршници. У првих десет минута другог периода, ни један ни други тим нису искористили своје шансе.

Да се на одмор не оде без голова из друге трећине, побринуо се Андреј Цвик у тринаестом минуту. Најпре је након додавања Срђана Ристића свој шут опробао Артјом Кулешов. Чувар мреже гостију зауставља тај шут, али пак одбија само до Цвика који га је само ћушнуо у небрањени део мреже. 5:0!

До 16. минута се ништа вредно пажње није дешавало на леду, да би издалека по паку распалио Даниел. Пак је неспретно одбио Хергешић само до Подунавца који шутира са мале дистанце, па потом и до Сабадоша, али у потпуности је исправио своју грешку гостујући голман.

До краја периода, екипа Загреба је имала неколико опасних напада, од којих је најопаснији био онај из 17. минута када је преко гола, из непосредне близине шутирао Јовић. У последњем минуту трећине остајемо са играчем мање јер је искључен био Бркушанин.

И поред пада темпа у игри обе екипе, црвено-бели су успели чак и да повисе своју предност из прве деонице. Загреб је покушавао, трудили су се плаво-бели хокејаши, али су се ти напада одбијали о чврсте бедеме Звездине одбране.

3/3

Успаванку из другог периода, заменила је прилично узбудљива завршница меча. Загреб је ишао на све или ништа, пуцали су из свих оружја не би ли дошли макар до часног пораза. Добро су почели трећину, али је њихове ударце из прва три минута лако заустављао расположени Ранковић. Атаци гостију прекинути су искључењем Луке Јарчова због закаснелог уласка на терен. Као што смо већ и навикли током ове утакмице, олако користимо играча више. Најпре стварамо солидну прилику када је преко гола шутирао Подунавац, али, у наставку акције долазимо и до шестог поготка. Изодбијао се пак испред гола, нисмо ни видели куда је све пролазио, али најбоље се у свему томе снашао Роберт Сабадош који је тада забележио хет-трик. Асистенција је приписана Бркушанин Марку. 6:0!

Нису се предавали гости, па су још жешће напали, а добру прилику није искористио Филип Јарчов.

У седмом минуту погађамо пречку након повратног паса Вукићевића и покушаја Шпањевића, да би већ у следећој акцији Загреб постигао свој први вечерашњи гол. На асистенцију Стјепана Чизмадије, прецизан је био Хрвоје Крикшић за 6:1.

По опробаном рецепту из прве две трећине, Звезда се и у наредним тренуцима ослањала на контра нападе, па је један такав извела и у 9. минуту. Фантастичну комбинацију Гаидаш-Цвик-Дзиов, руски играч није успео да претвори у погодак. Његов шут био је одбрањен. Минут касније на „хлађење“ је послат Вукићевић због држања, а на гол Црвене звезде стао је Југ Митић.

Још једну невероватну контру извели смо у 12. минуту, када је у ситуацији 3 на 1 и асистенције Марковић Мирка, смирен и прецизан био Артјом Кулешов за огромних 7:1.

Изгледа да је тај погодак потпуно дотукао госте, који су потпуно пали у игри, а ни црвено-бели се нису нарочито трудили да угрозе гол све до 17. минута. Тада је ка голу Загреба из све снаге шутирао Мирко Марковић, чувар мреже гостију одбија лопту до свог играча који бива неопрезан. Ту неопрезност користи Антоније Машић који му краде пак, и враћа га у средину ка непогрешивом Џорџу Таракану – и 8:1.

До краја утакмице смо видели још по једно искључење на обе стране (Благус из Загреба и наш Новаковић), као и још један гол у нашој мрежи. Играо се 20. минут када је заслужене аплаузе након врхунског солопродора и егзекуције побрао Лука Јарчов. А недуго потом огласила се и сирена за крај утакмице, па је тако на семафору стајао резултат идентичан јучерашњем – 8:2.

Црвено-бели за сада имају највише одиграних мечева у првенству – три више од другопласираног Триглава, односно један више од трећепласиране екипе Цеља и пет више од четвртопласираног Загреба. Међутим, чета Јовице Руса има и чак 18 бодова вишка у односу на Триглав, па тако сигурним корацима гази према пол-позицији у плејофу.

Звездина форма је у непрестаном успону, играчи делују супериорно у односу на било ког противника, а коришћење играча више као и брза и ефикасна игра у транзицији више нису непознаница црвено-белим момцима. И зато, апелујемо на све навијаче Црвене звезде да у што већем броју дођу у дворану „Пионир“ и подрже свој клуб у борби за трофеј ИХЛ лиге јер наша Звезда, својим играма, то и заслужује.

 

Повезане вести

1 comment

Cedo дец 24, 2018 at 01:54

pregazi petokraka sahovnicu

Reply

Leave a Comment