Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојка

И одбојкашице и одбојкаши у финалу купа Србије

И одбојкашице и одбојкаши Црвене звезде обрадовали су црвено-белу јавност и пласирали се у финале националног куп такмичења. Против, на папиру, изразитих фаворита они су одиграли најбоље овосезонске мечеве и нашли се на корак од трофеја.

– ЖОК Црвена звезда:

ЖОК Црвена звезда : Визура 3:0 (25:12, 25:20, 25:16)

Наше одбојкашице су у првом мечу изгубиле са 3:1, али су успеле у реваншу да надокнаде пораз и максималном победом се пласирају у ново финале Купа Србије.

Црвено-беле су доминирале у првом сету. На сервис Тијане Малешевић наша екипа је направила серију од пет поена, уз два блока Божице Марковић и један Миле Ђорђевић, и повела са 8:2. Потом је одлично сервирала и Ђорђевићева, а Звезда је везала још четири поена за 13:4. Дошле су Звездине даме и до двоцифрене предности коју су сачувале до краја и ас сервисом Божице Марковић дошле до 12 сет лопти. Већ прву је искористила Милица Милуновић за вођство од 1:0 – 25:12.

Наставиле су наше одбојкашице са одличном игром и предвођене сјајном Малешевић су дошле до предности коју су постепено повећавали и на техничком тајм ауту повеле са 12:6. Са два везана блока Катарине Чанак и Милке Стијепић Звезда је повела са 14:7. Гошће су пришле на 18:14, а у завршници и на 22:19. Ипак, наша екипа је преко Малешевићеве стигла до четири везане сет лопте, а Милуновићева је прву искористила и дуплирала вођство нашег тима – 25:20.

Изабранице Александра Владисављева су на почетку трећег периода игре повеле са 8:4, а након техничког тајм аута, на сервис Чанак, и са 14:8. Поени су се потом освајали у серијама, а наша екипа је успела да сачува предност и у завршницу уђе са вођством од 21:14. Два везана блока Божице Марковић и Миле Ђорђевић, уз грешку гошћи, донеле су нашем тиму девет меч лопти, а другу је Ђорђевићева искористила и донела тријумф – 25:16.

У Црвеној звезди су се истакле Тијана Малешевић и Милка Стијепић са по 14 освојених поена, док је Божица Марковић забележила 13 (7 блокова).

У финалу Купа Србије Црвена звезда ће играти против победника дуела Железничар – Јединство (СП). У првом мечу у Лајковцу Железничар је славио са 3:0.

Дворана: УСЦ Вождовац. Гледалаца: 120. Судије: Станислава Симић и Ђорђе Стевановић. Трајање меча: 73 минута.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Секулић, Чанак 4, Стијепић 14, Т. Марковић (либеро), Б. Марковић 13, Милуновић 5, Ђорђевић 6, Малешевић 14, Степановић (либеро). Нису играле: Јакшић, Видојевић, Тасић, Вучићевић, Делић. Тренер: Александар Владисављев.

ВИЗУРА: Гајевић 2, Димић (либеро), Родић 7, Малешевић 1, Лазовић 16, Веселиновић 1, Коцић 1, Пејичић 2, Царић 10. Нису играле: Сајић, Петровић, Врцељ. Тренер: Дејан Десница.

– ОК Црвена звезда:

Војводина НС семе : Црвена звезда 2:3 (23:25, 25:17, 23:25, 25:20, 12:15)

Наши одбојкаши су са две победе против актуелног шампиона Србије обезбедили ново финале најмасовнијег домаћег такмичења и тако су направили најтежи корак ка свом циљу, а то је освајање трофеја.

Одлично су наши одбојкаши започели меч и постепено су повећавали стечено вођство. На технички тајм аут првог сета су отишли са вођством од 7:12, а онда је уследила серија Војводине која је изједначила резултат. Домаћи су потом и повели, али је наш тим врло брзо преокренуо резултат у своју корист (15:16). Новосађани су везали три поена и дошли до восђства од 19:17, али је Звезда на сервис Милутина Нејића (два аса) освојила наредна четири поена и поново дошла до предности у завршници. Звезда је успела да сачува вођство и на крају освоји сет – 23:25.

Домаћи су заиграли много боље у наставку и повели су са 8:3 на почетку другог сета, да би на техничком тајм ауту било 12:6. Блоком Данила Павловића Звезда је пришла на 14:10, али су Новосађани одбили налет нашег тима и повећали своје вођство на 19:11. Београђани нису успели да угрозе предност домаћих који су мирно привели сет крају и изједначили – 25:17.

Почетак трећег периода игре припао је Новосађанима који су повели са 8:5. Серијом од 1:4 и блоком Александра Андоновића Звезда је изједначила на 10:10. Ас сервисом Николе Петровића наша екипа је на одмор отишла са минималном предношћу. Екипе су се потом смењивале у вођству, а са два везана блока Немање Машуловића и Николе Петровића Београђани су повели са 16:19. Сачувала је наша екипа предност и преко Николе Јовановића дошла до четири везане сет лопте. Три пута су одбојкаши Војводине успевали да онемогуће Звездине одбојкаше да дођу до пласмана у финале, али не и четврти пут када је Нејић успео да поентира за 23:25 и велико славље Београђана.

Иако је све већ било решено, обе екипе су наставиле са добром игром. Серијом од четири поена Војводина је са 12:9 отишла на кратки предах. Звезда је убрзо изједначила на 13:13, али су Новосађани одговрили низом од четири поена и 17:13. Сачували су домаћи стечену предност и меч увели у пети сет – 25:20.

Одбојкаши Војводине су на промени страна имали предност од 8:6. Било је 10:8 када су београдски црвено-бели нанизали четири поена и преокренули резултат у своју корист. Наша екипа је сачувала стечену предност и преко Николе Павловића дошла до две везане меч лопте. Већ прву су искористили грешком домаћих и остварили веома важну победу пред наставак сезоне – 12:15.

Најефикаснији на мечу био је Лазар Додић са 20 поена, ддок је Милутин Нејић забележио 18 поена.

Црвена звезда ће у финалу Купа Србије играти против победника дуела Раднички доо – Јединство (СП). У првом мечу Крагујевачни су славили са 3:0.

Дворана: СПЦ Војводина. Гледалаца: 850. Судије: Дејан Рогић и Роберт Леко. Трајање меча: 110 минута.

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 9, Вучићевић 10, Фундора 13, Шкундрић (либеро), Негић (либеро), Ковачевић 2, Виетски 11, Кујунџић 4, Мехић 10, Радевић 6, Тодоровић 1, Перић 6. Нису играли: Костић, Рудић. Тренер: Синиша Гавранчић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мељанац 1, Јевтић (либеро), Петковић, Машуловић 9, Петровић 4, Нејић 18, Јовановић 7, Додић 20, Н. Павловић 2, Андоновић 3, Д. Павловић 6. Нису играли: Ђурђевић, Тадић, Синђелић. Тренер: Драган Кобиљски.

(извор/фото: ОК Црвена звезда)

Повезане вести

Leave a Comment