Moja Crvena Zvezda
АнализеФудбал

Анализа прве Робијеве године на клупи Црвене звезде

Роби на промоцији

Недавно се навршило 365 дана од када је Роберт Просинечки поново дошао у свој клуб, након 20 година. Ипак, тренутак у којем се вратио није нимало обећавао. Звезда је полако, али сигурно ишла ка четвртој узастопној сезони без титуле првака Србије, финансијска ситуација је веома лоша, играчки кадар скроман. Од клуба из којег је отишао, пошто је покорио Европу остали су стадион, на којем је постизао евро-голове, навијачи са којима је те голове прослављао и историја коју је са својим саиграчима писао и позлатио.

Управа је у том моменту била састављена од бивших играча(Лукић, Аџић, Василијевић), па је и сличан потез направљен у са стручним штабом. Поред Роберта, на тренерску клупу нашег клуба дошли су и легендарни играчи – Слободан Маровић и Жарко Ђуровић. Био је то леп почетак, како смо се сви надали, једне добре и успешне приче у будућности.

Очекивања су била велика, можда и превише нереална, услед ситуације у којој се нашао наш клуб, али се Роби храбро ухватио у коштац са свим проблемима и јасно поручивао да ће Звезду вратити тамо где јој је место.

Негде у то време, тачније, пред почетак пролећног дела прошле сезоне, ја сам написао блог под називом „Где смо и колико можемо?“, а којег се вероватно сећају они који су тада били уз нас. Подсетићу вас на један део тог текста, а како би се уверили да сам га верно пренео, текст можете у целини прочитати на нашем сајту.

„Роби се одлучио за веома тежак посао који је немогуће одрадити за кратко време. Обећао је да ће филозофија његове Звезде подсећати на Барселонину. Али, никада није рекао да ће Звезда играти као Барса! И чини ми се да је ту највећа грешка навијача. Јер, током комплетних припрема, у различитим коментарима, читао сам како смо лоши, како никада нећемо бити као Барселона. Да ли је ико иоле паметан мислио да хоћемо? Да би играли као Барселона, морамо имати играче као они. А Короман није Меси, као што Исах није Ћави, нити ће Роби направити од ова два наша играча направити такве зналце. Не за два месеца, него ни за пет година. Једно је игра као Барсина, а друго филозофија игре попут њихове. Јер, немогуће је од групе играча који већ дуго имају мањак самопоуздања, који годинама раде у лошој атмосфери, са дискутабилним стручњацима у нездравим фудбалским условима направити екипу која ће деведесет минута да меље своје противнике. За то је потребно време.

И данас, готово 12 месеци након овог текста, стојим при свом ставу. Нас су Звезда и исти овај Роби, док је играо невероватно размазили и учинили да знамо само за лепе ствари. Морамо схватити да је иза Звезде можда и најтежих неколико година у историји клуба. Да немамо резулате у евро-такмичењима, па у складу са тим тешко доводимо играче, а касније због недовољног квалитета не можемо да учинимо ништа више у Европи и дешавају нам се преране елиминације.

Колико год мислили да ја браним некога или да сам пристрасан, то није тачно. Ја нисам новинар, нити администратор овог сајта. Ја сам навијач Црвене звезде и човек који, као и сви који ово читају неизмерно воли свој клуб! Један једини, више од свега! И због тога желим да покушам да сваку пристрасност оставим по страни и објективно сагледам све оно позитивно и негативно што се у Звезди десило у протеклих 12 месеци.

Ако сте прочитали цитат који сам навео, јасно вам је једно. Роберт Просинечки је, као тренер са модерним схватањима фудала решио да форсира фудбалску филозофију која је фантастична, али која се не може „примити“ за 6 месеци или годину дана. Време је неопходно. Колико год то глупо звучало, након више од 4 године без славља, ми морамо да чекамо.

Размислите шта би било када би сада остали без Роберта Просинечког. Један покушај успостављања одређене концепције био би прекинут на пола. Дошао би неки други тренер, који би прво морао да адаптира играче који су више од годину дана прихватали схватања једног система, некој својој филозофији фудбала. Па би тај период адаптације потрајао као код Робија, а до тада би већ могло да буде касно за све.

Једноставно, знамо шта се дешавало последњих година са променама тренера. Па, чак ни ми сами више не знамо ко је водио наш клуб. Бајевић, Ђуровски, Косановић, Јанковић, Земан, Јаневски, Гогић, Пижон, Кристић, Достанић… Па, то је већ десет. И верујте да је и то један од разлога катастрофалних резултата. Да не бих више дужио причу, кренућу на конкретну анализу рада Роберта Просинечког. Све ово је наравно моје мишљење.

Робијеви погоци:

1) Успостављање система

Систем… Реч коју смо толико пута чули у последње време. И оно што у нашем клубу дуго није постојало. Роберт Просинечки је велико име европског фудбала и човек који је у животу стекао велику славу и новац, па је просто наивно мислити да је у клуб дошао зарад новца или неког другог интереса. Верујте да му ово што ради у оваквој ситуацији у клубу не треба у том смислу. Он је у Звезду дошао јер је то његов клуб. Јер Звезду зна само као најбољу и жели да она то опет постане. У његово време знало се ко шта ради и ствари су биле на свом месту. Систем који он жели да успостави за мене је много више од учења играча да се прилагоде формацији 4-3-3. Он се за мене успоставља и на много ширим клупским нивоима. Исто тако је било и са Фергусоном, који је дошао у велики клуб са идејом. И завршио је на 10. месту(и словима – десетом месту) првенствене табеле. И био је пред отказом, али је добио меч у Купу и задржао се на клупи. А могао је Манчестер да га отпусти и доведе неког енглеског Ђорића и све у круг. Видите где је он данас. Иста је ствар и са Барселоном. И они су дуго таворили, Антић их је вадио са дна табеле, мучили су се… Ипак, нико не тражи да Звезда игра као Барса или Манчестер, већ да у нашем фудбалу буде оно што су Шпанци и Енглези у свом, конкретно – доминантна, ефикасна, успешна и да врати ауторитет који има. Да се тим формира из својих редова, за шта није потребно ни приближно много новца као када би се куповало са стране. Видите где је сада Барселона, као и Енглези.

Роби и Мићко

Од самог доласка, Роби је најавио да ће играти само најбољи. Да није битно ко колико има година, већ само суви квалитет. Управо то избацило је малог Мићка у први план са 17 година. Његовим стопама кренули су и Чаушић, Дмитровић, Јанковић, Стојковић, а током сезоне шансу су добили и Ожеговић, Чикић, Савићевић… Већ на зиму, нови омладинци, управо неки од поменутих и званично ће се прикључити првом тиму и почети своју каријеру у црвено-белом дресу. А то је оно што је деценијама уназад доносило резултате Звезди.

3) „Оживљавање“ готово заборављених и фудбалски изгубљених играча

Оно што је веома карактеристично за Робија је то што је шансу дао неким играчима који су били потпуно у другом плану пре његовог доласка или се никако нису проналазили. Бајковић, Каду, Лазовић, па и Вешовић у последње време само су неки од њих. Сада су то играчи на којима се заснива игра нашег тима и који ће бити веома битни за функционисање клуба у тренутку када дође време за њихову продају.

4) Еманципованост и однос према јавности

Жути је показао током протеклих годину дана да није био велики само на терену, већ и ван њега. На терену, али и на конференцијама за штампу и у својим изјавама, увек је(за разлику од неких) показивао достојанство, искреност и господство. Упркос лошим резултатима, понашање и однос према медијима  није мењао.

5) Враћање Звездаша у клуб

Стручни штаб у овом моменту чине, уз Робија и друге легенде клуба – Жарко Ђуровић, Слободан Маровић. Уз Лукића, који је у председничкој фотељи, Василијевића, који такође има функцију у управи, те Рамба, који је уз клуб и Џаје који се враћа, ово може бити веома добра ствар за Црвену звезду.

6) Љубав према клубу

За разлику од неких тренера из претходних година, Роберт је показао да воли Звезду и да све што ради, ради са емоцијом. У више наврата је истицао то, а снимак изласка на терен на мечу против Борца и сузама напуњене очи након „Ужичког“ говори више о хиљаду речи. Такође, на више пута поменуту причу да Мамић жели да га одведе у Динамо, за много већу плату, одговарао је да га то не занима.

Изјављивао је, између осталог:

„Ово је мој клуб, немам други, остајем да се борим!“

„Играчима Црвене звезде не треба већи мотив од дреса који носе!“

„Радићу најбоље што знам. Од мене можете да очекујете поштен рад. Све ћу урадити да освојимо трофеје, јер је Звезда највећи клуб на овим просторима и то заслужује!“

 

Робијеве грешке:

1) Велике осцилације у игри

Звезда, посебно у овој сезони, нема континуитет добрих игара, а поред тога, често се дешава да након добре партије тим након само неколико дана одигра незаинтересовано и веома лоше. Пример је победа од 7:0 над Вентспилом, а недуго затим пораз у Суботици 2:0. Да ли је у питању недовољна психолошка припрема, питање је, али да нешто не штима, то је чињеница.

2) Лоше постављање екипе код прекида

Једна од ствари које су најуочљивије у систему Роберта Просинечког јесу прекиди. Мноштво голова примљено је тако, а и много бодови су изгубљени. Дефинитивно један од сегмената на којем ће током припрема морати да ради цео стручни штаб.

3) Упорно форсирање потпуно исте тактике

Још једна од замерки коју јавност упућује Робију. Наравно да систем о којем сам већ говорио мора и да истрпи, али, бар за мене, промена тактике не мора да значи одступање од система. Мислим да је било корисно у одређеним тренуцима кренути другачије, макар у току меча, ако не од самог почетка. Ово је једна од ствари коју је Роби признао претходних дана.

4) Трофеји

Оба прошлогодишња такмичења завршена су безуспешно, након пораза од Партизана, а ове године, како ствари стоје, остала је шанса за само један трофеј, и то Куп Србије. Наравно, титуле се нико не одриче, али у оваквом стању у фудбалској Србији, тешко да ће наш тим успети да надокнади -10.

Статистика Роберта Просинечког:

Јелен Супер лига:

30  21  4  5   58:22

Лав куп Србије:

5  4  0  1   8:3

Лига Европе:

4  2  0  2   10:7

Укупно:

39  26  4  9   76:30

Повезане вести

40 comments

Nikola дец 24, 2011 at 23:45

Probajte da angazujete ovog momka, bar pokusajte jako je dobar, a ne i puno skup http://www.transfermarkt.co.uk/en/evangelos-mantzios/profil/spieler_12873.html

Reply
grombgd дец 24, 2011 at 02:12

Ja mislim da Robi sjajno odrađuje posao samo što nam fali još po jedan zadnji i jedan klasičan golgeter(npr Drogba samo to radi u čelziju),tako da se nadam da će naći po mom još ove 2 stavke da povrati neki timski pobednički duh,realno niko nije bolji samo što smo jedan na jedan ispod proseka trenutno

Reply
vlll дец 20, 2011 at 12:16

previse poraza…

Reply
БојанБЛ дец 12, 2011 at 12:12

Одмах да напишем да нисам заговрник одласка Просинечког са клупе, али у будућности мора бити мало више мудрији ако жели остварити позитивније резултате за нашу Црвену Звезду и обрадовати навијаче.
Хм, систем… 4:3:3 је систем који сам увијек желио да игра Звезда. Офанзиван, нападачки и за гол више фудбал. Међутим, ових годину дана је показало све недостатке оваквог система, бараем када су у питању наши тренутни играчи. За овај систем играчи морају бити добри техничари, физички спремни, помало и дрски и надасве покретљиви. А ми смо сушта супротност. Није проблем да чекамо и 15 година, ако ћемо се опет попети на крво Европе! Међутим, проблем је што ће све титуле до тада узети комшије, а ми можемо слободно да се пушимо.
Млади играчи… Пратећи Звездине игре нисам примјетио да су млади играчи добили шансу, ако изузмемо Мићка. Улазили су у купу Стојковић и Јанковић, и ако се не врама то је све. Погледајте Барсу, у пром тиму има осам играча из своје школе док ми имамо распале Бразилце (Каду, Савио, ЕВАНДРО, Борха, Мезенга). Вријеме је да се у тим убаци неколико младих играча и да видимо шта нам могу понудити у наредној сезони, јер је ова већ изгубљена. Ово није мису за Просинечког, јер је само Мезенга дошао за његовог мандата.
Оживљавање… Колико су оживјели говоре резултати на табели (-10) 🙁 Међутим, ово није његова грешка, јер сви поменути немају потребан квалитет за Звезду изузев малог Лазовића.
Однос према јавности… позитиван без грешке. Искрен и досљедан. Међутим, недостаје још једна реченица у којој је требао да честита комшијама (без обзира колико се они нама не свиђали) на заслуженој, понављам заслуженој побједи против нас.
Враћање Звездаша подржавам и наравно љубав његова према клубу је неспорна. Ту заслужује чисту десетку!!!

Reply
Vlada дец 12, 2011 at 09:39

ROBI NIJE NIKAKAV TRENER ROB SISTEMA NEMANJE NISTA U SISTEMU IGRE PREKIDI KATASTROFA JEDNO RECIJU COVEK JE DOSAO DA SE UCI U ZVEZDI ZVEZDI TREBA TRENER SA ISKUSTVOM I AUTORITETOM SINISA MIHAJLOVIC MOJ FAVORIT !!!!!! PA PIZON JE DOBIJO SVE 1-0 NIJE UMIRAO U LEPOTI A IMALI SMO 5 BODOVA U ODNOSU NA GROBLJE….

Reply
Nemanja дец 12, 2011 at 17:00

Slazem se ,ali ni Mihajlovic nije nista bolji.Jedino sam siguran da ima veci autoritet od Prosineckog.

Reply
Konstantin дец 12, 2011 at 09:20

Zaboravio si bitnu stvar, pored toga sto si naveo da uporno forsira jednu taktiku zaboravio si da navedes sledece:

– Glavna greska ili nedostatak mu je nestrucnost, u poslednje vreme su igru Zvezde procitali mnogi treneri i uspesno se brane a on igra isto kao da ne vidi da su oni skapirali kako da nas zatvore ….
Svakako da je Robi nadmudren od trenera Vojvodine, Rada (iako smo tu pobedili) , Partizana, Spartaka, Radnickog, Slobode…

Reply
Konstantin дец 12, 2011 at 12:33

U poslednje vreme sam samo pisao o nedostacima Roberta Prosineckog kao trenera, njegove taktike i sistema igre…
Sada je dosao red da napomenem prednosti (ovo mi tesko pada jer apsolutno ne volim 4-3-3 i spanski sistem igre)
Prednosti kao sto je autor naveo jeste povracanje nekih otpisanih igraca. Lazovic vredi 4-5 miliona i to sve zahvaljujuci njegovom vrednom radu i trudu i Robertu Prosineckom koji je to forsirao za razliku od prethodnih trenera Zvezde.
Povratio je i ne bas mladog igraca Tosica u igru koji se preporodio na poziciji levog beka.
Svo iskustvo koje je Kadu stekao za 2.5 godine igranja je Prosinecki unovcio i Kadu je trenutno (opet napominjem trenutno) jedan od najboljih pojedinaca u nasoj ekipi. Ispao je i bolji od Lazovica jer igra na poziciji koja mu daje vise prostora za solo kacije ili eventualno sut (kazem eventualno jer u sistemu koji Prosinecki igra ne stvaraju se ciste pozicije za sutere kao kada je npr Milijas dao preko 12 golova u jednoj sezoni)…
Mijailovic mu je takodje svetla tacka jer ga prilagodjava da bude i stoper a ne samo zadnji vezni, sto je vazno za njegove buduce utakmice jer ce bolje igrati defanzivu kao zadnji vezni sto je veoma bitno…
Zamerio bih mu jer igra sistem u kojem ne moze da dodje do izrazaja Zvezdin Drogba Borha, covek je crvst na nogama kao stena, i kada ga saplicu on ostaje na nogama ali u ovom sistemu za njega nema mesta…
Eto da ne kazete kako vodim samo jednu stranu price evo skroz objektivno…

Reply
Konstantin дец 12, 2011 at 23:58

VIdim dosta se prica o sistemu 4-3-3, igra na gol vise, lep fudbal.
Da li se neko seca kako je Zvezda igrala protiv Lestera kada je dobila 3:1 , nisu igrali 4-3-3 ali igra je opet bila lepa i brza…
Da li se neko seca 1996 protiv Barse, nije se igralo 4-3-3 ali opet je igra bila lepa i brza… Poenta ovoga sto pricam je da se moze igrati lepa i brza igra i sa drugim sistemima osim 4-3-3…
BTW da li je neko gledao Cezli – Man.City … 😀

Reply
Gvozden дец 12, 2011 at 08:56

Da, tako je. Baš tako…. sistem… Uspostavljanje sistema je jako bitno, ovo što pišeš je baš ono što i sam želim i nadam se.

Reply
gox дец 12, 2011 at 08:42

Ono sto ste napomenuli u tekstu a sto malo ko vidi jeste pod broj jedan ozivljavanje fudbalera i pod 2 ubacivanje mladih igraca.
Lazovic je bio prakticno otpisan igrac,sada za njega nude 4,5m.Kadua nikada nebi prodali sada imamo dosta ponuda,Bajkovic je bio eto tu da se nadje.Zvezda ce u odredjeno vreme dobro napuniti kasu od ovih igraca.
Za mlade i da ne govorim.Kod kojeg trenera bi Micko imao prednost u odnosu na staroga Kovacevica?
Koji trener bi mladoga Jankovica poveo na pripreme?
Stojkovic je prva zamena Mikicu,u suprotnom b najverovatnije doveli nekoga Reljica i na desnoj strani da uzima lovu.
Ako bog da sada ce i mali Ozegovic u prvi tim,pa ako nista drugo moci ce da daje golove sa pet etara za razliku od skupoga Borhe.
Robi jeste gresio ali isto tako je robi uradio dosta dobrih stvari za klub.
oja apsolutna podrska.

Reply
gox дец 12, 2011 at 08:33

Sta god mislili,dati otkaz Robiju bi bila najveca greska.Potonuli bi jos vise!
Po meni treba istrpeti njegove greske ako hocemo da imamo velikog trenera.
Koliko se secam i Ferguson kada je dosao u MU u prvih nekoliko sezona je imao katastrofalne rezultate,ali ta uprava je imala strpljenja za njega i svi znamo sta se desilo.
Fergusonov sistem je onaj koji nama treba,nasa skola,nasa deca i umesto 5 losih stranaca od 2m +plata dovedemo jednog dobrog za te pare koji ce stvarno,ali stvarno da pravi razliku.
Robi i Dzaja mogu da podignu zvezdu jer to su nase legende.
I ne samo oni,treba nam i Jugovic i Savicevic i Mihailovic i svi oni koji su ovaj klub zaduzili.Samo tako zvezda moze bolje.

Reply
Slobodan дец 12, 2011 at 02:17

Glupost je kada jednu stvar radis stalno na jedan te isti nacin a ocekujes drugaciji rezultat!!! Robi je time dokazao da je sujetan a takav trener nije za Zvezdu…

Reply
Nemanja Muslin дец 12, 2011 at 01:16

UZROK : Успостављање система 4-3-3

POSLEDICE : 1) Велике осцилације у игри
2) Лоше постављање екипе код прекида
3) Упорно форсирање потпуно исте тактике
REZULTAT : -10 !

Reply
stefanvcz дец 12, 2011 at 00:53

sine , ferguson je kupovo tako reci ne otkrivene talente.ko je znao za ronalda? NIKO!ferguson i dalje dovodi igrace do 22-23 god , kupi ih za male pare, a proda za ogromne + im usavrsi igracki talenat.

Reply
REKS дец 12, 2011 at 00:51

Robi mora ici..

Reply
Marko дец 12, 2011 at 02:44

Znas li bre ti o kome govoris??Znas li ko je ROBERT PROSINECKI!?LEGENDA KLUBA, jedna od najvecih!

Порука делимично измењена. Нема вређања других Звездаша.

Reply
dejanRS дец 12, 2011 at 02:58

decko kao da nije citao tekst ,
pa mi imamo suvo zlato kao trenera,samo mali ljudi mogu napadati legendu.
ROBI MORA OSTANE DUG NIZ GODINA..,…….

Reply
Vlada Tosic дец 12, 2011 at 11:10

Pa kakve veze ima sto je legenda ? Pa i moj cale da vodi Zvezdu i da ima ovakve rezultate JA BI GA PRVI TERAO… To sto je Robi postigao kao igrac ne mora sada da usere kao trener…

Reply
Vlada Tosic дец 12, 2011 at 00:43

Aj objavite koliki skor je imao Pizon … Ne kazem da je bolji, ali kazem da je on trener koji juri rezultat a ne lepotu….Dzaba lepota kada nema bodova. Dzaba ti lepa devojka ako ne zna da kuva, umreces od gladi.

Reply
Nikola дец 12, 2011 at 00:21

Realno, iskreno..svaka cast!

Reply
ZVEZDAS дец 11, 2011 at 23:42

Robi IZDRZI!!!

Reply
Dalibor дец 11, 2011 at 23:22

Robi ima ogroman deo krivice za sve ovo što nam sedešava. Kao prvo trener ima ogromne zasluge za uspeh kluba kao što i snosi ogromnu krivicu kad je drugačije. Kao drugo Robi je na početku izjavljivao da ima tim za titulu a sad govori sasvim drugačije, što znači da demantuje sebe po ko zna koji put. I kao treće, za sve one koji ga žestoko brane jedna mala porukica. Zvezda je institucija i ne treba stavljati nijednog pojedinca iznad nje, bez obzira o kome se radilo. Kada smo terali pižona sa marakane niko nije toliko plakao a on je da vas podsetim veća legenda zvezde u odnosu na žutog. Svaka čast robiju na požrtvovanju, želji, da ne spominjem njegov učinak kao igrač ali jednostavno su izostali rezultati. Ako sebe ne smatra krivim i ako se radi o nečemu što mi ne znamo, neka lepo izađe pred nas navijače, neka sve lepo kaže pa onda da vidimo gde smo, ukoliko to ne uradi, batice ćao i sve najbolje.

Reply
Стефан дец 11, 2011 at 23:22

Све нас ово подједнако боли..Никоме није лако..Свима нам је доста приче биће боље следеће сезоне..АЛИ!Мислим да је сад стварно дошао тај тренутак..Титулу знамо да смо изгубили,али,ајде бре да пустимо клинце да играју..Да видимо тог Јанковића,Стојковића,Чаушића,Дмитровића и остале!Понудити им уговор на 6 година,и рећи ево ти па ако оћеш добијаш шансу,ако нећеш хвала најлепше..Да видимо да малог Лазу некако намолимо да остане..Ево ја ћу ако треба да идем да му плачем,да га кумим, молим,шта год треба..Распродати све,сем Лазовића,од тих пара одма да се врате дугови ,и све из почетка..Па да играју наша деца,која се боре,која гину доле,и да губе 10-0 драо би се ко мајмун и певао им..Ако треба да се скупљају паре да дође тај Нинковић,али не на годину,две него на 5! Ако треба да се волонтира као редар на утакмицама ,да се ту уштеде паре,може..Реците било шта,шта год треба,само да не гледам ову тугу,јер ми се срце цепа..
И мислим да не би ваљало да терамо Робија,није човек крив што има пањеве од којих треба да направи играче..

Reply
Gorcilo дец 12, 2011 at 10:05

Molim ts objasni mi ko ce bre da kupi ove nase igrace da mogu da se vracaju dugovi

Reply
Стефан дец 12, 2011 at 12:07

Исти они који су купили Туторића,Коромана,Ђорђевића..Нађе се увек неко..И нико не може да ме убеди да кад би продали једно 10 играча чија се имена врте по новинама,не би узели бар 6,7 милиона евра..И додај на то плате које примају,и клуб бу се одма растеретио..Пустимо клинце, да се доказују, направимо скаутинг који ће да преврне Балкан,да наће талентоване клинце, и дати им да играју..А ако се деси овако нешто што причам,и што се најављује, морамо да схватимо да то није тим који ће ове одма сутра да уме титулу,игра европу итд. него тим који би за једно 3,4 година то урадио.. Што ми пребаци коментар на латиницу?

Reply
Dragan Kg дец 11, 2011 at 22:42

U jednom delu teksta pise o tome da ako bi dosao neko drugi igraci bi morali da se navikavaju na novi sistem igre, a ovaj su tek prihvatili!!! Pa zar stavarno mislite da se samo vi razumete u fudbal? Zar stavarno mislite da se svi mi koji smo protiv nacina rada ovog nazovi trenera bas nimalo ne razumemo u fudbal? Pa da li vam je jasno da ste i vi sa ovakvim stavom i ovakvim pricama krivci za ovo sto se desava? Pa na koji su se to sistem ovi igraci navikli objasnite nam molim vas? Jer hocete da nam kazete da nismo -10 iza ovih? Pa sta i da dodje drugi neko (daj Boze), 2 dana pisete kako 80% igraca ide iz kluba, znaci nema problema, novi igraci- novi sistem!!! E jadni mi sa ovakvim trenerom i ovakvim fudbalskim strucnjacima!

Reply
REKS дец 11, 2011 at 23:02

E uravu si, ako sam te dobro razumeo .Apsurdnost sistema je u tome sto ce sada pola tima otici po nekim informacijama i sta sada ponovo da cekamo te igrace?!

Reply
dragan дец 12, 2011 at 10:19

Svaka cast Stefane, upravo nam je to potrebno, takvim putem treba krenuti iz pocetka.

Reply
Александар дец 11, 2011 at 23:07

Ниси разумео. Ствар је у томе што све млађе категорије и Сопот раде у овом систему, што сви који остану у тиму раде већ годину дана у овом систему. И да би се ишло из почетка, ако би дошао неко нови. Поштујем то што мислиш да Роби треба да иде, али се лично не слажем.

Reply
Dragan Kg дец 11, 2011 at 23:33

Ocigledno da je ovde velika polemika i podela oko trenera, pa hajde sada lepo svi koji ste za njega objasnite nam u koliko smo utakmica od kada je on trener licili na Zvezdu? Mogu da vam navedem mnogo ali stvarno mnogo toga sto je lose u igri, u i oko tima od kada je ovaj covek trener. A vi navedite sta je to dobro. O kakvom bre sistemu pricate, kome mazete oci? Pa zapitajte se kako i odakle on za trenera? Binic je pre par meseci izjavio kako su sedeli u kafani on Lukic, Azic i Vasilijevic i kako im je on rekao da bi on trebao da bude trener. Znaci dobismo trenera posle kafanske pijanke! E zato nam sada i jeste sve ovako!!!

Reply
Ivan дец 12, 2011 at 02:22

Zbog ovakvog stava prema jednoj legendi tu smo gde smo. Ovi sektasi su odnadja i krstajica napravili Bogove.a ti pljujes coveka koji nam je doneo najvecu radost u zivotu! Neka igramo lose,igrali smo lose i kod Janevskog,Pizona,dostanica,Zemana,Kristica… pa smo ih trpeli krace ili duze. Gledao sam 90% utakmica sa Pizonom i ono nije bio fudbal. Ono je bila ludacka sreca jer smo davali golove ni mi ne znamo kako,a protivnici su masili sve zivo. Prosla polusezona kod Robija je bio pravi fudbal. I sta se desilo,prodali su mu Ninkova i Tosica,odlicne bekove za nase uslove i ostao je prakticno 2 igraca kad napadamo (da li iko ozbiljan uzima u obzir mikica i reljica i da li se neko seca njihovih prodora ili centarsuteva?!). I kao rezultat imamo beskonacno dodavanje izmedju 3 centralna vezna i bez ubacivanja bekova. Ne kazem da Robi nema gresaka (licno ga krivim za poraze u derbijima prosle sezone) ali je pokazao da ima smeka i da je zasluzio da ostane ovde koliko god treba. Postavio je novi sistem,u pojedinim trenucima je to izgledalo predobro (nismo davali po 1 gol kao kod Pizona) i treba ga pustiti da radi. Ako nista,svestan je velicine kluba i sigurno nece dozvoliti da ga mi teramo nego ce otici sam.

Reply
alerim дец 11, 2011 at 22:08

Robi MORA ostati!!!

Reply
REKS дец 11, 2011 at 22:05

Dok vi pisete o Robiju ,pogledajte sta se desava u nasem klubu…
Ovo nije prvi put ko zna koji je ovo slucaj po redu, juce ste mogli da vidite kako predstavnici Vojvodine se hvale kako su doveli dva talenta iz Zvezdine skole i vec su debitovali u prvom timu!? Jel to ta nasa buducnost sa Lukicem?! Da Vojvodina bude bolje mesto za nase omladince?!
Pisite malo o tome.

Zvezda ostaje i bez Ožegovića
Novi problem Crvene zvezde zove se – Ognjen Ožegović! Najbolji strelac omladinskog tima i momak koji je tokom zimskih priprema trebalo da bude priključen seniorskom pogonu za sada nije voljan da potpiše profesionalni ugovor sa matičnim klubom. Snažni napadač, tačnije njegovi zastupnici, nisu zadovoljni ponuđenim finansijskim uslovima i to su na nedavnom sastanku predočili predsedniku Crvene zvezde Vladanu Lukiću.

Zvezda bi na taj način, ukoliko ne dođe do kompromisa, mogla da ostane bez još jednog supertalentovanog klinca iz omladinske škole. „Marakanu“ je tokom leta napustio Uroš Radaković, koji je kao i Ožegović rođen 1994. godine.

Reply
Александар дец 11, 2011 at 22:39

Чим буде потврде из клуба, сазнаћете све. За сада је једино извесно и потврђено да Роби жели да води Огњена на припреме!

Reply
REKS дец 11, 2011 at 21:57

Поново овај о Фергусону ццц па људи када ће вам бити јасно да је Фергусон пре Манчестера имао резултате…
Те приче о систему су смешне, тако смо и могли дати Кристићу шансу јер је имао добре резултате са Звездом са слабим играчким кадром.Што тако шансу нисмо дали Достанићу човек освојио куп.
Ствар је јасна ,свима би било жао да отерате Просинечког, па сада глумите нјегове адвокате а богами и адвокате ове управе која је начинила ко зна коју грешку по реду.
И шта сада добије играче које зели и на крају ови Глодари буду на +20.изгубимо куп и онда тек променимо тренера пред Европске утакмице.
Ово не иде нигде…олигледно Роби има проблема са ауторитетом и сумњам да ће нешто постићи а на крају ће бити отеран као пас због катастрофалних резултата.Да не говорим колико је пута постављао леђа овој управи и бранио их а Звезда је током времена све лошија и лошија била, сети те се када је била она ствар са Зиројевићем и онда заштитио Адића ..
Да не спомињем катастрофалне утакмице које не памтим од када пратим звезду.

Све у свему поново ви дајете лазну наду а ствар мора да се мења од корена.

Reply
Александар дец 11, 2011 at 22:37

Реци ми да ли мислиш да неко ко је радио толике године са Билићем и у најмању руку одрађивао посао као и он, а у каријери имао за тренере највећа имена света може да буде неискусан? Роберту недостаје нека рутина која долази са годинама, али рећи после такве каријере да му фали знање је смешно. Знамо како је све изгледало код Кристића и Достанића и не могу да се начудим да људи могу да пореде њих са овом ситуацијом. Оно је била беда, али буквално на свакој утакмици. Да не говорим о младим играчима, који нису добијали ни секунд на терену.

Reply
REKS дец 11, 2011 at 22:59

Znamo kako je izgledalo kod Dostanica i Kristica ali neke utakmice su i zahebale i njih kako su katarstrofalno igrali + racunaj da sada Robi ima mnogo bolji igracki kadar.Ja ne znam koje to mlade igrace osim Mijaiovica je poslao Robi?!

Reply
Pera дец 11, 2011 at 22:54

Spominjes ferguosona decko on prvih 6 SEZONA nije uzeo niti jedan trofej sa unitedom tek onda je kreno al jbg on je uvek imo ekstra igrace…Koje rezultate je imo kristic imo je teoriju o nekoj igri sa 2,3 zadnja vezna dosadna taktika imali smo po 2,3 sanse na mecu i to je to a dostanic je uspeo ono sto niko nije ispustio je 5 BODOVA PREDNOSTI 6 kola pre kraja i onda se hvalio kupom… Robi je imao mana i gresaka ko ih nema?! Ali je uveo jedan sistem koji ce nam u buducnosti donositi trofeje ako ostane isti samo da uzme i obzir da mu treba i plan B odnosno kada ekipe protiv nas igraju presnig da napravi sistem kojim ce ih dobiti.

Reply
Momcina дец 12, 2011 at 00:24

Да,нас би и БСК добио кад би нам ударили пресинг. То је истина. Не знају да се снађу,не мисле брзо. Могао би можда да уведе игру неког брзог додавања,где морају да пређу терен са толико и толико пасова,а да сваки играч сме да држи лопту 3 секунде. И на неко орање,што рече неко данас,снагу да набијају. Па да видиш каки би били… У,ко бомбонице.

Reply

Leave a Comment