Moja Crvena Zvezda
Važne vestiВажноЗвездаши широм светаНајновијеФудбал

Бошковић: „Најбоља генерација од Барија“

Година за памћење у Љутице Богдана проузроковала је повратак Црвене звезде у елитно друштво и изазвала понос и задовољство свих звездаша. Сјајни резултати обрадовали су и бивше играче међу којима је и Бранко Бошковић некадашњи интернационалац који је за наш клуб одиграо 123 утакмице и постигао 30 погодака.

Звездаши су ове године имали прилику да уживају у европском пролећу, новој титули и Лиги шампиона, шта додати на све то? Капа доле свима у клубу за остварено, генерација су од 1991. и Барија која је направила највећи помак и успех. Све честитке играчима, стручном штабу и руководству, желим им и да се у години пред нама додатно појачају, припреме за нове изазове и наставе да нижу успехе – рекао је Бошковић.

Посебне заслуге из перспективе некадашњег офанзивног везисте припадају Звездином кормилару и потписнику успеха Владану Милојевићу.

Многи тренери говоре како немају чаробни штапић, али изгледа да га је Милојевић пронашао. Свака му част, успео је да направи колектив и значајно допринесе стабилизацији клуба после турбулентног периода. Надам се да ће руководство имати слуха и, по узору на клубове који су тренутно у самом врху светског фудбала, задржати га на дуже стазе на месту шефа стручног штаба. Вратио је клуб на исправан пут, обезбедио играчима неопходан мир за рад и резултатима сасвим заслужено стекао подршку публике.

Пласман у групну фазу Лиге шампиона и четири бода освојена у сусретима са Наполијем и Ливерпулом имају вишеструки значај.

Звезда је вратила углед и паралелно презентовала Србију у правом светлу. Поново играчи сањају црвено-бели дрес, а из Љутице Богдана фудбалери одлзе у одличне клубове. Клуб је одрадио веома тежак посао, мало ко је очекивао овакав епилог, а успеси у низу остварени у последњих годину и по дана узроковали су повратак на европску фудбалску мапу због чега сам посебно срећан.

Бошковић није пропустио ни да похвали рад спортског сектора.

Евидентно је да се ради темељно. Играчи се пажљиво скаутирају и бирају. Не купује се преко ноћи. Све је синхроно, продаја афирмисаних играча, довођење квалитетних појачања и развој младих фудбалера. Овај тим има перспективу, састављен је од играча који су у најбољим годинама, а подршка су им млади фудбалери који надолазе. Симић је врло добар играч, Јовељић има невероватан потенцијал, а ту су и играчи који су представљали костур тима на челу са Савићем који је израстао у лидера генерације. Надам се да ће наставити да бележе одличне резултате и у 2019. години и да ће на там путу афирмисати још прегршт талената – истакао је бивши везни фудбалер црвено-белих.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment