Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеФудбал

Звездин јесењи путопис!

Прегршт дуела које је Црвена звезда одиграла током јесени утицало је на пређену километражу, па је шампион Србије у претходним месецима прешао скоро половину обима планете Земље.

Црвено-бели су прву страницу овосезонског путописа исписали на европској премијери против Спартакса, а пут до Риге донео је 1.374 километра на Звездином даљиномеру.

После четири домаћинства чета Владана Милојевића упутила се у Маријампољ, а град у Литванији удаљен 1.148 километара од српске престонице остаће упамћен као прво гостовање ове јесени са којег смо се вратили као победници.

Једнако успеха имали смо и у Трнави, до које смо прешли 454 километара и управо гостовање у Словачкој најближе је од свих европских у години на измаку.

Квалификације за дуго сањану елиту завршили смо у Салцбургу, а на путу до Аустрије и историје која је у њој исписана дописали смо 660 километара.

Жреб за груну фазу Лиге шампиона донео нам је гостовање у три фудбалска града, а Париз је представљао прву од три дестинације. Град светлости удаљен 1.446 километра уједно је и други најудаљенији до којег су црвено-бели путовали у протеклој полусезони, а једино удаљеније гостовање било је управо наредно, Ливерпулу.

Крај интернационалног путописа озваничен је гостовањем подно Везува, а до Напуља смо дописали 670 километара.

Не треба занемарити ни гостовања по Србији, њих је било седам, а на листи градова које смо обишли су Крушевац, Шабац, Врање, Ниш, Суботица, Сурдулица и Нови Сад у који смо путовали два пута, како бисмо одмерили снаге са Војводином и Пролетером.

Најдаље путовање у оквирима наше земље представљао је пут у Врање. Звезда је до града у којем никад раније није гостовала прешла 345 километра, четири пута већу раздаљину у односу на Шабац, најближи град у којем је шампион Србије водио фудбалску битку ове јесени (82 км).

Кад се подвуче црта, црвено-бели су гостовали у 15 градова и на том путу прешли 18.500 километара, два и по мање од половине обима планете.

 

Повезане вести

Leave a Comment