Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновије

АБА лига 13. коло: Црвена звезда – Будућност

У склопу 13. кола АБА лиге, Црвена звезда ће угостити екипу Будућности.

Екипа Звезде је ове сезоне већ два пута савладала подгоричку Будућност, и то поприлично убедљиво. С друге стране, шампион АБА лиге се тренутно налази у јако лошој форми. Последњу победу су забележили још десетог децембра против Меге Бемакс. Након тога су уследили порази од Гран Канарије, Цибоне, Ефеса, Фенербахчеа, Крке и минхенског Бајерна. Црвена звезда се већ одвојила од конкуренције у АБА лиги, с обзиром да још увек није забележила пораз, и остаје да се види да ли је неко од конкурената способан да угрози шампиона Србије.

У односу на претходни дуел ових двеју екипа, Будућност је направила доста кадровских промена. Крафт је одавно напустио Подгорицу, док су у међувремену стигла и нова појачања. Услед повреда Илића и Ивановића, ривали Звезде су тражили нове аквизиције и испод коша и на бековским позицијама. На позицију центра је стигао Гога Битадзе који је ове сезоне био један од најбољих играча АБА лиге и вероватно главни кривац за високу позицију Меге на табели. Поред њега се Будућност појачала са још једним играчем из АБА лиге, бившим чланом Цедевите Џејмсом Белом. Такође се екипи прикључио и двоструки НБА шампион Норис Кол који је напустио Авелино услед финансијских проблема тог тима.

Што се тиче играча Звезде, они ове недеље нису имали такмичарских обавеза, с обзиром да је уследила пауза пред нову фазу такмичења у Еврокупу. Међутим, питање је да ли ће тим са Малог Калемегдана бити комплетан. Мухамед Фаје још увек није у потпуности спреман, док је Алекса Раданов доживео повреду скочног зглоба на тренингу. У случају евентуалног пораза, Црвена звезда би и даље имала велику предност у односу на остале конкуренте, али је важно да одбрани победу од шеснаест поена разлике из првог дела такмичења.

Остаје да се види колико ће времена бити потребно  да се уклопе нове играче у постојећи систем игре. Норис Кол је већ на првој утакмицу показао сву раскош свога талента, с обзиром да је екипи Бајерна убацио 27 поена. Делује да се и Битадзе добро уклопио, док је Бел до сада наступао без запаженијег учинка. Будућност је данас остала без првог тренера Александра Џикића, па ће екипу предводити његов досадашњи помоћник Ђорђе Аџић. Нема сумње да ће Црвена звезда хтети још једну победу против једног од највећих конкурената за титулу, посебно када се узме у обзир да је Будућност прошле сезоне дошла до победе у пет од шест међусобних дуела.

Црвена звезда – Будућност

Недеља 30.12.2018. почетак у 19:00

дворана „Александар Николић“, пренос на Арени Спорт 1

Повезане вести

Leave a Comment