Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОсталоХокеј

И млађе категорије СКХЛ Црвена звезда окончале такмичења у 2018. години

Млађе категорије СКХЛ Црвена звезда окончале су такмичења у календарској 2018. години.

– СКХЛ Црвена звезда У-12 и У15:

У оквиру Државног првенства Србије за старије почетнике (У12) и млађе кадете (У15), Звездине селекције су гостовале у Суботици против екипе Спартака.

Први на лед су изашли млађи кадети показали су да су тренутно много бољи од Суботичана, што је резултатски износило пет голова више на конту наше екипе – 6:1.

Одмах после њих на лед су изашли старији почетници који су такође доминирали и на свом конту су, на крају утакмице, имали четири гола вишке – 5:1.

Млађи кадети су до сада одиграли само две утакмице у оквиру Државног првенства и остварили су две победе са гол разликом 16:3.

Старији почетници одиграли су четири утакмице са половичним успехом од две победе и два пораза и гол разликом 13:10.

– СКХЛ Црвена звезда У-16:

У петак и суботу кадети Црвене звезде одиграли су свој двомеч против екипе Бледа. Као што смо и најавили, Блед је дефинитивно био фаворит у овим дуелима, а то је посебно показао у првом дуелу у петак.

Наиме, тада су гости са Бледа славили изузетно високом победом од чак 11:1 и показали да нису случајну једна од најбољих екипа до 16 година у ИХЛ такмичењу. Једини стрелац за црвено-беле на овом сусрету био је Вук Савић.

Други сусрет је донео много више узбуђења. Блед је повео са 0:2, али је Звезда преко Реље Јовановића и Павла Стојановића дошла до изједначења од 2:2. Гости поновно долазе у водство, али Матија Динић доноси изједначење од 3:3. Ипак, то је било све што су црвено-бели оклопници урадили. Екипа Бледа је до краја утакмице успела да постигне још три поготка (3:6) и тако заслужено слави.

Наравно, и нашим кадетима све честитке за борбу против доста јачег противника.

– СКХЛ Црвена звезда У-18:

Десеткована Црвена звезде која је још уморна од пута успела да направи велики подвиг и да слави против лидера ИХЛ такмичења за јуниоре, екипе Јесеница.

Меч није кренуо добро по чету Ненада Милинковића и није се дало после прве трећине ни наслутити да ће крајњи исход бити победа наших оклопника. У 3. и 20. минути прве трећине Јесенице су успеле да постигну своје голове и да након прве трећине воде са 2:0. Не можемо рећи да су Јесеничани били бољи, али дефинитивно су знали да искористе грешке у нашој одбрани и да дођу до, наизглед, капиталне предности.

А онда у другој трећини као да је на лед изашла друга, разгоропађена, Звезда. Головима Матеје Поповића (2) и Страхиње Вдовића, црвено-бели оклопници су тотално преокренули меч у своју корист и у 36. минути сусрета су водили са 2:3. Ипак, пад концентрације пред сам крај овог периода (опет је последња минута била у питању) доноси домаћину изједначење од 3:3 и са тим резултатом се отишло на последњи одмор.

И када се очекивало да ће Јесенице преузети контролу игре, јер је Звезда на овом сусрету играла са свега 12 играча од којих се један (мислимо да се ради о Момчилу Голубовићу) повредио још у првој трећини, видели смо заиста фантастичну представу наших оклопника. Момци су напросто кидисали на гол Јесеница, клизали, борили се, шутирали на гол домаћина и то је уродило плодом у 52. минути када је Марко Младеновић довео Звезду у водство од 3:4. Пред сам крај утакмице Јесенице су играле са шест играча у пољу јер је њихов голман напустио терен и наравно, стигла их је заслужена казна. Марко Драговић је искористио једну непажњу домаћина и сместио пак у мрежу за коначних 3:5 и велико славље наших хокејаша.

Браво, момци…једно ВЕЛИКО БРАВО!!!

(извор/фото: czbgtv.com)

Повезане вести

Leave a Comment